Тест на Magic TV box, т.е. Xiaomi Mi Box S

Съдържание:

Тест на Magic TV box, т.е. Xiaomi Mi Box S
Тест на Magic TV box, т.е. Xiaomi Mi Box S
Anonim
Mi Box S
Mi Box S

Кутия, която (почти) всеки телевизор превръща в SmartTV.

На пазара има много различни видове смарт-стикове и телевизионни декодери. Някои са по-добри, други определено по-лоши, така че клиентите обикновено търсят нещо по-марково и доказано, което ще гарантира нужното качество. Това може да бъде например Apple TV, което за съжаление е просто много скъпо.

Може да е Nvidia Shield, но не всеки иска да играе на телевизора и цената също не е развалена. Може да е един от стиковете на Windows 10, но от друга страна е малко в излишък на формата над съдържанието и можете също толкова добре да свържете лаптоп към телевизор.

Някои хора просто искат Netflix,Youtube и приятно запазване на времето. За такива приложения устройство с Android TVсистема ще бъде идеален и напълно безпроблемен избор.

Mi Box S
Mi Box S

Случайно едно от най-популярните устройства от този тип е Xiaomi Mi Box S. Има няколко версии на това оборудване и имах възможността да тествам най-новата - Mi Box S 4K. Добър избор ли е?

Достъпно устройство на достъпна цена

Да започнем с цената. Mi Box S 4K струва около 250 - 300 PLNи имайки предвид моите впечатления от тестовете, трябва да призная, че това е справедлива цена. Да, ще намерим много други, по-евтини устройства от този тип, но малко от тях ще имат Android TV. По правило това ще бъде обикновен Android, в някоя от по-старите му версии.

Mi Box S
Mi Box S

Пускането на Netflix във FullHD на такова оборудване граничи с мазохизъм. Ако приемем, че изобщо се стартира, защото има и проблем с DRM сигурността. Въпреки това, когато купуваме Mi Box, можем да сме сигурни, че всичко ще трепти.

Въпреки това, за да бъда напълно честен, трябва да отбележа, че Mi Box S също не събаря параметри, но не е задължително. Има едно нещо тук, което осигурява голяма плавност и стабилност, и това е перфектно оптимизираната Android TV система.

Най-новата "TV" версия на Android Pie

Адаптерът Xiaomi използва Android TV в най-новата версия 8.0 и това определено е голям плюс. За съжаление, веднага трябва да се изясни, че Android TV не е точно същото като стандартния Android. Много от тези системи свързват, но и разделят много.

Факт е, че това е много бърза система и е наистина трудно да се счупи нещо тук. Просто работи. За съжаление, броят на опциите тук е ограничен. Google Play Store, наличен в тази система, има много по-скромна библиотека от стандартния аналог. Тук доминират приложенията, фокусирани върху мултимедийна консумация.

Mi Box S
Mi Box S

Например, бях напълно изненадан, да не кажа разочарован, липсата на браузър. Правилно прочетохте - не можете да сърфирате в мрежата с Mi Box, поне не извън кутията.

Можете да инсталирате външен браузър, например Puffin Browser, но ако търсите Chrome, Firefox или Opera … успех, но няма да ги инсталирате тук или поне не без проблеми

Не е възможно, но това е Android

Но… това все още е система Android, само леко модифицирана. Ако искаме да изпробваме приложения, които не са предназначени за това устройство и не са достъпни от магазина, тогава можем да опитаме да ги инсталираме от APKчрез USB флаш устройство, свързано към USB порт. Просто трябва да изтеглим файлов мениджър, защото този Android TV също не е включен в стандарта.

Mi Box S
Mi Box S

Така че, за да го постигнем, имаме нужда от много комбиниране и липса на финес, комфорт и плавност. Така че според мен липсва смисълът. За да стартирате ръчно инсталирани приложения, трябва да скриете настройките и не можете да ги закачите към началния екран.

Не всички от тях също работят правилно. Такава, например, HorizonGo се показва в пейзажен режим и е обикновена версия на приложението за телефон, не е адаптирана към екрана на телевизора и дистанционното управление. Същото важи и за други приложения. Накратко - можете, но е загуба на време.

Трябва да приемете ограниченията и да оцените какво прави Mi Box S добре. Задачата, спомената в самото начало, т.е. възпроизвеждане на мултимедия от Netflix, YouTube, HBO Go или Spotify, изпълнява перфектно.

Mi Box S
Mi Box S

Тествах Mi Box S на телевизор, който вече е интелигентен, и имах възможност да сравня производителността на горепосочените приложения във версията за телевизори Samsung и версията за Android TV. Те са напълно различни и работят също толкова гладко.

Няма да анализирам всяко от приложенията, налични на това устройство, но освен очевидните стрийминг услуги, две приложения трябва да бъдат споменати. Първият е KODI, който, макар и спорен (поради възможността за възпроизвеждане на не съвсем легално съдържание), позволява много. С това приложение можем да превърнем Mi Box S в истински домашен мултимедиен център.

Mi Box S
Mi Box S

Второто приложение е WP Pilot, което ви позволява да гледате много полски телевизионни канали безплатно. Имаме и платени пакети, от които да избирате. Благодарение на това приложение можете напълно да разчитате на съдържанието, достъпно в интернет.

Mi Box S е най-добрият избор в своя клас

Що се отнася до качеството на изображението, Mi Box S поддържа разделителна способност до 4K при 60Hz с HDR поддръжка. Трябва също така да се спомене, че устройството поддържа Chromecast, така че поточно видео от нашия смартфон се свежда до едно щракване.

Mi Box S
Mi Box S

В комплекта освен "кутията" получаваме и HDMI кабел за свързване към телевизора. Това е наистина хубаво допълнение, защото не всеки кабел в къщата има такъв кабел. Например, когато инсталираме Mi Boxa S на стария телевизор на нашите баба и дядо.

Имаме и захранване и, разбира се, дистанционно управление, което работи чрез Bluetooth връзка. Така че не е нужно да се насочваме към устройството, за да го управляваме. Можем да го скрием в някое чекмедже и да го забравим напълно.

Mi Box S
Mi Box S

Дистанционното управление е удобно и доста прилично направено. Тук се открояват три бутона. Микрофонът, който се обажда на Google Assistant, Netflix, който ви позволява да стартирате приложението с едно щракване, и Live, който за съжаление не работи в Полша.

За да обобщим -както написах във въведението, трудно е да се намери по-добра алтернатива, която напълно безпроблемно да превърне стария ни телевизор в SmartTV. Тези няколко недостатъка и неща, които не ми харесаха, дори могат да бъдат третирани като предимства

Поради своите ограничения, устройството е лесно за използване и надеждно. Има и потенциал и ако някой наистина иска, с малко усилия ще изстиска малко повече от него. Единственият въпрос е защо?:)Както и да е, препоръчвам Mi Box S, ако имате стара плазма някъде на тавана си, която все още е гореща и искате да я пренесете в 21-ви век.

Xiaomi Mi Box S беше предоставен за тестване от GearBest.com- продуктът може да бъде намерен на този адрес.

Популярна тема