Logitech MK540 Advanced - тест на безжичен комплект за офис работа

Съдържание:

Logitech MK540 Advanced - тест на безжичен комплект за офис работа
Logitech MK540 Advanced - тест на безжичен комплект за офис работа
Anonim
Logitech MK540 Advanced 6
Logitech MK540 Advanced 6

Проверяваме клавиатурата и мишката за чисто офисна употреба.

Офис работата много често включва въвеждане на огромен брой думи с помощта на клавиатурата и разглеждане на виртуални документи - за предпочитане с колелце на мишката. Поради тази причина лицето, извършващо такива дейности, трябва да използва издръжливо оборудване, което няма да падне след няколко месеца употреба по 8 часа на ден.

Как се справя офисът MK540 Advanced на Logitech в това отношение? Ние проверяваме!

Външен вид и дизайн

Предложението на Logitech изглежда доста класическо. И мишката, и клавиатурата са в сиво. Няма екстри под формата на подсветка или други функции, познати от устройствата за игри.

Това е добре, разбира се. Все пак оборудването за работа не е задължително да има тези функции, макар че трябва да призная, че малко ми липсваше деликатната подсветка на клавиатурата. Много често работя в здрач, особено през зимата, и контурната маркировка на отделните клавиши би била полезна. Наясно съм обаче, че в добре осветен офис това не е необходимо.

Logitech MK540 Advanced 1
Logitech MK540 Advanced 1

Говорейки за клавиатурата - тази има доста стандартна подредба. Клавишите са подредени логично, благодарение на което доста бързо се научих да пиша гладко с тях без много грешки.

Има малко силно скъсяване на левия Shift, което прави писането на главни букви не винаги удобно. Имах обаче много по-голям проблем с местоположението на десния клавиш Alt. Вместо него, много често, особено в началото на употребата, ми се случваше да натискам интервала, правейки интервал вместо полски знаци.

Радваме се на наличието на пълен цифров панел, но в случай на офис клавиатури, разбира се, това е стандарт. Не харесвам обаче клавиша наклонена черта () до буквата Z - не съм свикнал с такова решение, въпреки че за щастие този символ се използва много рядко от мен.

Logitech MK540 Advanced 7
Logitech MK540 Advanced 7

Функционалните клавиши, които могат да бъдат полезни при работа в офиса, са интегрирани в реда F1-F12. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете функционален клавиш, за да активирате техните възможности, но за щастие те могат да бъдат включени постоянно от нивото на специализиран софтуер. В резултат на това натискането на Fn не е необходимо.

Има четири допълнителни бутона над цифровия панел за бързо стартиране на калкулатора, проверка на състоянието на батерията на клавиатурата, заключване на системата и отиване на началната страница (напр.браузъри). Работата на последните две може да се променя в приложението.

Шест мултимедийни бутона заслужават да бъдат третирани отделно, строго за управление на плейъра. Благодарение на тях можем да превключваме между песните, да поставяме на пауза и да пускаме музика, както и да регулираме силата на звука.

Logitech MK540 Advanced 3
Logitech MK540 Advanced 3

Пътуването на ключа е приятно, но рядко. Това е смесица от класическа клавиатура с висок тон и плоско решение, познато от преносимите компютри. Нужно е малко свикване, но клавиатурата е доста приятна за писане, въпреки че конструкцията на клавишите предполага, че трябва да ги натискаме доста силно, за да сме сигурни, че действието ще бъде правилно записано. В резултат на това се оказах, че „блъскам“по клавишите, точно като в случая с игрална механика. Ключовата работа заслужава плюс - приятно тиха е.

Производителят не е забравил за опората за китката, която за съжаление не може да се отдели. Следователно хората, които не харесват това решение, няма да имат избор - те просто ще трябва да го приемат.

Стабилността на клавиатурата е плюс. Благодарение на пет гумички, разположени на дъното, оборудването се придържа към бюрото дори когато енергично пишете знаци. Трябва да използвате известна сила, за да го преместите. Нещо повече, гумата се предлага и на стойки, които могат да се разгъват, за да повдигнат предната част на клавиатурата. Последните се предлагат в два варианта – по-къс и по-дълъг. Следователно има двуетапно регулиране.

Нека оставим клавиатурата за момент и се върнем към мишката. Както подобава на офис гризач, той е сравнително малък. Не харесвам този тип строителство и трябваше да свиквам дълго време. Още повече, че плъхът е универсален - предназначен както за десни, така и за левичари. Липсваше ми контурната странична стена, върху която можех удобно да поставя безименния и малкия си пръст.

Мишката е с доста бедни характеристики. Освен двата основни бутона и едно колело, тук няма нищо друго. Например, няма превключвател за режим на работа с колело, което ускорява превъртането през големи документи. Според мен това е задължителен елемент в офис гризачите

Logitech MK540 Advanced 2
Logitech MK540 Advanced 2

Допълнителни странични бутони (класически назад и по-далеч) също биха били полезни, още повече, че софтуерът на Logitech предлага много хубави опции за задаване на допълнителни функции.

Като цяло оборудването е направено правилно. Клавиатурата, освен странната подредба на някои бутони, е трудна за критика, докато мишката е… скучна. Няма допълнителни бутони, които обикновено са полезни в офис работа.

Операция, функции и софтуер

Харесва ми, че производителят е свел до минимум функциите на клавиатурата. Някои от функционалните клавиши могат да бъдат програмирани с помощта на специален софтуер.

Този инструмент ви дава много възможности. Списъкът от налични дейности, които можем да възложим е изключително обширен. Изненадан съм обаче, че можете да променяте работата само на някои бутони. Например можем лесно да регулираме клавишите F1-F8, но не и F9-F12.

2019-03-21 131932
2019-03-21 131932
2019-03-21 131942
2019-03-21 131942
2019-03-21 132031
2019-03-21 132031
2019-03-21 132005
2019-03-21 132005

Възможностите на софтуера също са интересни в случая с мишката. Вярно е, че тук можем да променим само работата на бутона на колелото на мишката, но изборът на подготвените опции е наистина интересен. Например, можем да изпълняваме жестове, които задействат до четири различни действия. Наистина ми хареса възможността бързо да превключвам между виртуални десктопи в Windows 10 или да плъзгам менюто "Старт" нагоре, като движа мишката нагоре.

2019-03-21 131832
2019-03-21 131832

Страхотно нещо и кара гризача да има два допълнителни функционални клавиша, на които можете да присвоите допълнителни действия от този тип. Тогава мишката може да се превърне в чистокръвна офис сграда.

2019-03-21 131919
2019-03-21 131919

Стандартната чувствителност на гризач е твърде висока според мен и трябва да използвате софтуера, който можете да изтеглите от уебсайта на производителя. След като си поиграх известно време с плъзгача, използването на мишката е много по-приятно, въпреки че все още не го намирам за много точен. пример? Позиционирането на курсора между буквите в текстов редактор изисква много концентрация.

Мишката работи безпроблемно на чист плот, въпреки че се справя най-добре с подложка за мишка (използвам подложката за мишка SteelSeries Qck). Лод (разстоянието на излитане) е малко по-малко от половин сантиметър, така че е относително висок. Така че отнема малко време за свикване.

Като цяло бях умерено доволен от гризача. Не можах да свикна със сензора, който можеше да скочи от време на време или да ме накара да се фокусирам повече, за да позиционирам курсора точно там, където искам.

Logitech MK540 Advanced 8
Logitech MK540 Advanced 8

Нямам големи забележки към клавиатурата. След кратко време на свикване с него се почувствах много комфортно с него. Може да е ежедневното ми работно оборудване.

И накрая, заслужава да се похвали и универсалността на устройствата на Logitech. Всички те работят с един безжичен предавател, така че не претрупваме излишно няколко USB слота. Между другото, не можете да обвинявате безжичната работа по никакъв начин - тя работи точно както трябва.

Същото е и със софтуера, който е не само интуитивен и приятен за окото, но и служи за работа с две устройства едновременно, за да не се налага да затрупваме системата с няколко приложения.

Logitech MK540 Advanced 6
Logitech MK540 Advanced 6

Резюме

Към момента на публикуване на статията цените на Logitech MK540 започват от малко над 200 PLN Това е разумна сума за офис оборудване, но смятам, че парите могат да се инвестират по-добре. Докато клавиатурата изпълнява задачата си перфектно, мишката има нужда от много, за да бъде приветствана като фаворит. Малко бутони, неточен сензор или универсален контурен дизайн са характеристиките, които лично мен ме подразниха.

Плюс е фактът, че комплектът работи на един безжичен приемник. Просто го включете в компютъра си и започнете да го използвате веднага. За да бъдем точни, дори не е необходимо да инсталирате нищо.

Струва ли си тогава? Всеки сам трябва да си отговори на този въпрос, имайки предвид недостатъците, които тормозят мишката. Лично аз бих взел само клавиатурата и бих заменил гризача с друг модел.

Плюсове:

- солидна изработка

- обмислени функционални клавиши

- страхотни жестове с мишката

- и двете устройства работят на един приемник

- приятелски софтуер

Минуси:

- среден сензор на мишката

- без допълнителни бутони на мишката

- няма възможност за промяна на всички функционални клавиши

Популярна тема