Mi Robot Vacuum Cleaner - тест за почистващ робот от Xiaomi

Съдържание:

Mi Robot Vacuum Cleaner - тест за почистващ робот от Xiaomi
Mi Robot Vacuum Cleaner - тест за почистващ робот от Xiaomi
Anonim
Прахосмукачка робот Mi 2
Прахосмукачка робот Mi 2

Автономна прахосмукачка, пълна със сензори.

Все по-често в домовете ни се монтират автономни прахосмукачки. Нищо чудно, че развитието на технологиите означава, че модерните устройства могат да ни помогнат в ежедневните ни дейности. И така, възможно ли е да поверите прахосмукачката на робот и да забравите за традиционното размахване на четка? Да проверим.

Xiaomi е компания, която се занимава с различни продукти, особено когато можете да комбинирате класиката с модерността. Mi Robot Vacuum Cleaner е първата автономна прахосмукачка в портфолиото на китайската марка, компанията пусна и по-усъвършенстван модел с функция за почистване (Mijia Roborock S50 Vacuum Cleaner 2).

Прахосмукачка робот Mi 1
Прахосмукачка робот Mi 1

Външен вид и комплект

Бялата конструкция от ABS материал се състои от 7 модулни части. Цялото нещо изглежда много солидно, хората, които познават други продукти на Xiaomi, знаят много добре, че компанията се грижи за качеството на своите продукти.

Прахосмукачката е почти 35 см в диаметър и по-малко от 10 см височина, цялата тежи по-малко от 4 кг, но това няма голямо значение, защото прахосмукачката задвижва и се връща към докинг станцията, така че необходимостта да го носиш е рядкост.

Прахосмукачка робот Mi 6
Прахосмукачка робот Mi 6

Комплектът не е впечатляващ, защото всички необходими компоненти са основно част от прахосмукачката. Пакетът включва самото устройство, захранващ кабел, докинг станция и малък инструмент за почистване на четката

Прахосмукачка робот Mi 4
Прахосмукачка робот Mi 4
Прахосмукачка робот Mi 7
Прахосмукачка робот Mi 7

Спецификации и батерия

Производителят заявява, че прахосмукачката Xiaomi има безчеткови двигатели NIDEC, благодарение на които може да постигне максимален въздушен поток от 0,67 m3 / min, максимално налягане от около 1800 Pa.

Прахосмукачката Mi Robot Vacuum Cleaner използва 12 различни сензора - включително ултразвуков радарен сензор, сензор за скала, жироскоп и акселерометър - за да картографира интериора на вашия дом. Три процесора проследяват движението на устройството в реално време и изчисляват данни, използвайки алгоритъма за симулация и местоположение (SLAM), за да определят оформлението на апартамента и да определят най-добрия маршрут за почистване.

Прахосмукачка робот Mi 5
Прахосмукачка робот Mi 5

Струва си да се добави, че основната четка автоматично регулира височината си, за да образува уплътнение с пода, за да събира мръсотия върху неравни повърхности.

5200mAh батерия осигурява 2 до 2,5 часа почистване. Пълното зареждане на батерията отнема по-малко от 3 часа.

Функции и сензори на прахосмукачката

 • Сензор за скала
 • Сензор за сблъсък
 • LDS сензор - лазерно сканиране на стая
 • Сензор за ускорение
 • Радарен сензор
 • Стенен сензор
 • Сензор за свободно падане
 • Сензор за пълен контейнер
 • Скоростомер
 • Samoładowanie
 • Смучене
 • Метене

Услуга

Прахосмукачка, управлявана от смартфон - звучи футуристично? Истинско е. На практика има само 2 бутона на корпуса и цялата работа се извършва чрез специално приложение.

След добавяне на устройството към приложението Mi Home, можем не само да започнем почистване от всяка точка на света (при условие, че прахосмукачката е свързана към интернет чрез домашната Wi-Fi мрежа), но и да проверим почистването изпълнение, задайте график или прегледайте маршрута за почистване.

PhotoGrid 1553504814548
PhotoGrid 1553504814548

Благодарение на приложението можем да планираме почистване и да изберем режим на работа

PhotoGrid 1553504872043
PhotoGrid 1553504872043

Можем да наблюдаваме напредъка на работата на екрана на смартфона - прахосмукачката генерира карта на стаите

Прахосмукачката информира за работата си с гласови указания на английски.

Прахосмукачка робот Mi 3
Прахосмукачка робот Mi 3

Mi Robot Vacuum Cleaner в действие

По време на тестовете използвахме прахосмукачка в офис с обща площ от около 80 m2, като почистването беше извършено върху килими и керамични плочки.

Да започнем с нивото на шума. Прахосмукачката Xiaomi не е толкова шумна, колкото традиционно устройство от този тип. В края на краищата, излъчваният шум се усеща и е трудно, например, даговорете по телефона в стаята, където работи роботът. Нивото на шума на разстояние 2,5 m от самото устройство е приблизително 65 dB.

Прахосмукачка робот Mi 8
Прахосмукачка робот Mi 8

В случай на плоски, твърди повърхности, устройството Xiaomi се справя много добре със събирането на всички примеси от оризови зърна до фина захар или трохи.

Преди и след
Преди и след

Устройството събра около 90% от разлятата захар

Роботът има способността да се върти на 360 °, а усъвършенстваните сензори го правят идеално способен да избягва всички препятствия и да почиства старателно дори тесни пространства.

Изпразването на контейнера със събраната мръсотия е много лесно, просто отворете горния капак и издърпайте контейнера.

Прахосмукачка робот Mi 11
Прахосмукачка робот Mi 11

Резюме

Трябва да призная, че Xiaomi отново се изправи на висота. Mi Robot Vacuum Cleaner е наистина усъвършенствано оборудване, което изпълнява ролята си и ще бъде идеално допълнение към всеки дом.

Прахосмукачката е лесна за използване, има много допълнителни и удобни функции, като работа директно от приложението, а сменяемите аксесоари са лесно достъпни и не са много скъпи.

Прахосмукачка робот Mi 12
Прахосмукачка робот Mi 12

Цялостната оценка на самото почистване е положителна, но производителят може да подобри събирането на много фини замърсявания като захар от по-взискателни повърхности (напр. килим).

Автономната прахосмукачка Mi Robot Vacuum Cleaner струва 1299,00 PLN в Полша, но можете да спестите малко, като поръчате оборудването на AliExpress.

Устройството за тестване е предоставено от Xiaomi MC Store, предлагащ доставка на стоки от европейски складове - пълната оферта на продавача може да бъде намерена на AliExpress. Също така си струва да споменем, че магазинът предлага 3 години гаранция за устройството, реализирано в Полша.

Популярна тема