PDFelement 6 Pro - тестваме програмата за цялостно редактиране на PDF файлове

Съдържание:

PDFelement 6 Pro - тестваме програмата за цялостно редактиране на PDF файлове
PDFelement 6 Pro - тестваме програмата за цялостно редактиране на PDF файлове
Anonim
PDFелемент 6
PDFелемент 6

Инструмент за удобно редактиране, конвертиране и създаване на PDF файлове.

PDF е един от най-удобните формати за изпращане на важни документи. Благодарение на затворената структура можем да сме сигурни, че внимателно подготвеният файл ще се показва по един и същи начин на всяко устройство. За да го възпроизведете, имате нужда само от програма за преглед на PDF файлове или дори от най-обикновен уеб браузър с вградена функция за показване за PDFформат

Сериозен недостатък на PDF файловете обаче е тяхното създаване и редактиране. Това обикновено изисква професионален и често скъп софтуер. PDFelement 6 Pro се опитва да поправи това. Това е цялостен инструмент не само за редактиране и създаване на PDF документи. Сред функциите му можем да намерим и преобразуване в други формати и дори разпознаване на текст (OCR)Освен това има възможност за масова работа с няколко файла едновременно. Проверяваме дали програмата е подходяща за ежедневна употреба.

Инсталиране и първи впечатления

Инсталирането на програмата не създава проблеми. Процесът е доста стандартен и нивото на сложност (или лекота) не се различава от другите инструменти от този тип. Освен това работата с PDFelement не би трябвало да е трудна за никого. Главното меню е ясно, с ясно разделени секции, отговарящи за специфични функции на програмата.

Самото редактиране се свежда до работа с лентата с инструменти и опциите, сортирани в няколко раздела. Панелът на Microsoft Office и други офис пакети изглеждат много сходни, поради което се чувстваме като у дома си от самото начало. Научаването на отделни опции е лесно и се основава на модели, разработени в други офис приложения.

PDFелемент 6
PDFелемент 6

За някои липсата на меню на полски може да представлява лека трудност. Производителят обаче се опита да използва разбираема иконография, която доста ясно обяснява работата на отделните функции, което трябва да се счита за плюс.

Струва си да се добави, че въпреки липсата на наличност на менюто на полски, PDFelement 6 се справя добре с нашия език, позволявайки въвеждането на характерни специални знаци. Езикът на Мицкевич се поддържа и от функцията OCR, т.е. разпознаване на текст.

Работа на програмата и възможности

Най-важната функция на PDFelement 6 е, разбира се, редактирането на PDF. Просто изберете подходящата опция от главното меню и изберете документа, за да започнете да редактирате. Както бе споменато по-горе, целият процес е прост и интуитивен, благодарение на поддържането на менюто объркващо подобно на пакета MS Office.

Най-важните опции за редактиране могат да бъдат намерени в лентата с инструменти. Програмата много добре разпознава всички области, в които се намира текстът, така че можем бързо да правим промени, като заменяме избрани думи или дори цели абзаци. Същото важи и за снимките и картинките, благодарение на които можем да ги преместваме, както и да намаляваме или добавяме нови

PDFелемент 6
PDFелемент 6

Потребителят може също да добавя фон, водни знаци, горни и долни колонтитули и т.н. Има и два режима на редактиране - абзац и ред. Първият ви позволява да редактирате цели абзаци наведнъж. Вторият разделя текста на редове и позволява промени в тези области.

PDFelement 6 предлага и малко по-разширени функции, като коментиране на отделни страници от документа. Нищо не ви пречи да изберете фрагмент от текста и да оставите пояснения към него. Има и инструменти за добавяне на полета на формуляри, бутони и дори виртуални подписи. Една от категориите редактори са инструменти, свързани със защита на документи. Потребителят може да приложи парола за достъп или да подпише документ. Както можете да видите, възможностите на софтуера са доста обширни и трябва да са повече от достатъчни за цялостно редактиране на PDF файлове.

PDFелемент 6
PDFелемент 6

OCR функция

Функцията OCR, т.е. инструментът за разпознаване на текст, заслужава отделен параграф. Благодарение на него можете дори да редактирате файлове, които са създадени, например чрез сканиране на лист хартия или дори цяла книга.

Програмата разпознава в самото начало дали документът е създаден на компютър или чрез сканиране. Във втория случай той предлага да се извърши процесът на разпознаване на текст. В този случай потребителят може да избере два режима - само за гледане или за редактиране

За тестови цели включих разпознаването на текст на сканирана книга с доста сложна структура. Говоря за готварска книга. Повече от 160 двойни страници бяха разпознати правилно за около 15 минути и само няколко думи на избраните страници не бяха разпознати правилно от алгоритъма. Останалата част от текста веднага беше разделена на готови за редактиране параграфи. Това е много добър резултат.

Допълнителни функции

Допълнителните функции, предлагани от PDFelement 6, включват например възможността за създаване на PDF файлове от други документи. Процесът тук е подобен на редактирането. Всичко, което трябва да направите, е да изберете документ (напр. във формат doc), за да създадете бързо PDF от него, защитен например с воден знак и парола.

Масовото конвертиране на PDF файлове в друг формат или комбинирането на няколко документа в един PDF също изглежда интересно.

PDFelement 6 също включва голяма база данни от шаблони на документи, които можете да използвате, за да улесните работата си. В този случай е достатъчно да замените вашите собствени данни и информация под шаблона, за да получите професионално изглеждащ документ в PDF формат.

PDFелемент 6
PDFелемент 6

Резюме

PDFelement 6 Pro е усъвършенствана и най-важното приятелска програма за редактиране на PDF файлове. Работи точно както трябва, а OCR функцията разпознава текста бързо и с висока точност - също и на полски.

Инструментът предлага много възможности, свързани с редактиране, създаване и конвертиране на PDF файлове, което го прави препоръчителен не само за офис, но и за домашна употреба. Важно е, че преди да вземете решение за покупка, можете да използвате безплатната пробна версия, за да тествате програмата върху собствената си кожа.

Популярна тема