Bentley сред компютрите с Windows 10? Тестваме Surface Pro 6

Съдържание:

Bentley сред компютрите с Windows 10? Тестваме Surface Pro 6
Bentley сред компютрите с Windows 10? Тестваме Surface Pro 6
Anonim
повърхност8
повърхност8

Вижте прегледа на най-новия компютър от Microsoft.

Surface Pro е компютър, който е трудно да се определи, защото е единствен по рода си. Това от една страна е предимство, но някои може да го приемат като недостатък. Въпреки това трябва да се признае, че Microsoft успя да наложи някои стандарти на пазара на устройства 2in1

Въпреки че първоначално самата идея за създаване на линията Surface изглеждаше малко погрешна, времето потвърди страховете. Формата на универсален таблет с Windows 10 оцеля този тест и идеята дори беше приета от конкуренцията.

Bo Surface Pro е малко като таблет, но малко като компютър и това е толкова противоречиво в него. Но не е всичко. Има още едно, изключително важно нещо - цената. Накратко, Microsoft иска SALON да платиза таблет, брандиран с логото на Microsoft.

Разочарование или попадение?

Surface Pro може безопасно да се опише като флагмана на фамилията Surface, която също включва Surface Laptop, Surface Book 2, Surface Go, Surface Studio и типично корпоративно решение, т.е. Surface Hub. И всъщност е така, защото съчетава много функции на други устройства.

Surface Pro е доайенът на цялото семейство и неговото 6-то издание, представено през октомври миналата година, се оказа голямо разочарование. Защо? Тествах Surface Pro 6 през последните две седмици и ще се опитам да го обясня.

Ще кажа веднага, за мен Pro 6 не е голямо разочарование, въпреки че трябва да призная, че гледайки доклада от октомврийската конференция, се надявах на голямо торпедо и грандиозни новини. Междувременно получихме обичайния фейслифт на това, което е на пазара от повече от 4 години

Защото истината е, че когато поставим Surface Pro 4, Surface Pro 2017 и Surface Pro 6 един до друг, ще бъде наистина трудно да ги различим на пръв поглед. Те са почти идентични !

Вижте, нов цвят

Най-големият хит тук е… нов черен цвят. Хубаво нещо, но не е това, което всички чакахме. Освен това черният цвят не се предлага в базовата версия, със 128 GB диск. Ако искаме черно - трябва да доплатим за версията с 256 GB.

Surface Pro 6
Surface Pro 6

Прилича на "прозявка". Но вътре се случват много неща. Екземплярът, който имах удоволствието да тествам, има следната спецификация: четириядрен процесор Intel Core i5 8250U, 8GB RAM и 256 GB SSD Графиката се управлява от вградения чип Intel UHD 620.

Pro в името може да подскаже, че това е оборудване, предназначено за професионалисти и всъщност в много професионални сценарии дори тази основна спецификация ще бъде перфектна. За по-взискателните има и вариант с i7процесор, който ще осигури адекватен запас от енергия за най-взискателните задачи.

По отношение на наличните портове, това също е абсолютно същото като в предишните поколения. Така че имаме един пълноразмерен USB 3.1 порт, Surface конектор, жак за слушалки, слот за microSD карта и Mini Display Port. За какво?

Surface Pro 6
Surface Pro 6

Не питайте мен, само вземащите решения в Редмънд. Microsoft следва пътя на най-малкото съпротивление и реши да не въвежда нови портове за Pro 6. Не стигнахме до USB-C, да не говорим за Thunderbolt 3.

Черното е по-бързо

Гореспоменатите параметри предполагат, че компютърът е прилична среда, която ви позволява да работите удобно с повечето програми. Добре, но комфортът е относително понятие, така че трябва да се представят някои цифри.

PCMark Surface Pro 6
PCMark Surface Pro 6

Проведох няколко теста за производителност, за да оценя ясно и безпристрастно производителността на най-новия Surface Pro. За целта използвах три общодостъпни бенчмарка. Първият - PCMark, оценява общия резултат и в този тест Surface Pro 6 отбеляза 3503, което е доста добре.

Cinnabench Surface Pro 6
Cinnabench Surface Pro 6

След това проверих производителността на самия процесор, използвайки Cinebench тест и тук Surface получи резултата 571 Тогава беше време за проверка на производителността на графичната карта Intel UHD. Не очаквах разкритие тук и резултатът за ниво 415не изненада.

3DMark Surface Pro 6
3DMark Surface Pro 6

Ефективност между другото и Surface Pro 6 все пак е мобилно устройство и е проектирано да работи на полето. Тук помагат характерната стойка за крак, стойката Surface и изключително ярката матрица, която улеснява работата с компютър навън.

Но ключовата характеристика тук е дългият живот на батерията и тук шестте наистина го правят. Освен всичко друго, това беше възможно благодарение на енергоспестяващ процесор Intel от 8-мо поколение, който може да бъде пасивно охлажданТака че в Pro 6 няма да имаме вентилатор и таблетът е напълно безшумен.

Surface Pro 6
Surface Pro 6

Microsoft обещава 13, 5 часа с едно зареждане и според моя опит, това е абсолютно възможно За по-взискателни задачи това време е около 7-8 часаи това все още е много добър резултат. Когато отидем на работа, можем спокойно да забравим за зарядното устройство.

Добре, между другото тестове за производителност и батерия и каква е реалността? Е, тук трябва да призная, че нямам абсолютно никакви забележки срещу Surface Pro 6. Компютърът работи невероятно бързо и отзивчивоБез грам фалш ще кажа, че Surface Pro 6 е модел компютър, на който Windows 10 работи най-добре. Имали ли сте някога проблеми с Десетката? Купете Surface и проблемите магически ще изчезнат.

Surface Pro е най-добрият компютър с Windows 10

Това е едно от най-големите предимства на този компютър - оптимизацияMicrosoft може да направи това, което Apple прави на своите Mac компютри със Surface. Тъй като това е негов патентован хардуер, гигантът може да съпостави системата перфектно с него.

Surface Pro 6
Surface Pro 6
Surface Pro 6
Surface Pro 6

Всяко приложение, което стартирах, се включваше незабавно и работеше добре. Няма значение дали е Photoshop, Google Chrome или Word. Само в Surface игрите умря, но го очаквах. Въпреки това, по-стари заглавия като Immortal Skyrim или CS: GO са абсолютно годни за игра. Проблемът съществува само при по-нови, взискателни игри.

Surface Pro 6 е платно/скицник на 21-ви век

Surface също не крие амбициите си да бъде работен кон за всякакви творци Това е таблет, който всички графични дизайнери и художници ще харесат. Всичко благодарение на една наистина сензационна матрица PixelSense, диагонал 12, 3 инча, разделителна способност 2826 x 1624 и характеристика за Surface 3: 2 аспектно съотношение

Surface Pro 6
Surface Pro 6

Това прави Surface Pro чудесен инструмент за цифрово рисуване и водене на бележки. Е, за това ни трябва и химикал. За щастие Microsoft предлага нещо специално в това отношение. Surface Pen според мен е перфектната цифрова писалка. Край, точка.

Surface Pro 6
Surface Pro 6

Най-новата версия на писалката предлага 4096 точки на натиски е изключително чувствителна и прецизна. В тази категория единствената конкуренция за него вероятно е Apple Pencil. Рисуването и писането с него е много естествено и предоставеният от Microsoft софтуер помага за това.

Повърхностна писалка
Повърхностна писалка

Те включват приложенията OneNote и Sticky Notes, т.е. цифрови лепкави бележки. Тези приложения са част от Windows 10. С помощта на бутона на писалката можем да включим нашия цифров бележник, без да отключваме компютъра. Точно като в традиционен бележникЩракнете и можем да напишем бележка. Просто и удобно.

Честно казано, използвах стилуса по-често от мишката Surface Mobile Mouse, включена в комплекта за преглед. Не бих си помислил, че работата в Windows 10 със стилус може да бъде толкова удобна. Не съм художник, така че ми е трудно да преценя този аксесоар с поглед на професионалист, но съм много впечатлен просто като лаик.

Мишката, спомената по-горе Surface Mobileсъщо е доста интересна - свързва се чрез bluetooth и има син лазер. Това го прави лесен за използване върху много видове повърхности. В допълнение, благодарение на ниския си профил, той е удобен за транспортиране.

Клавиатура Surface Pro 6
Клавиатура Surface Pro 6

Клавиатурата също е много удобна. Въпреки че е малък и изключително тънък. Тук Microsoft примири естетическите проблеми с ергономията. Клавишите разбира се са осветени и имат много ясен ход. Трябва да призная, че това е клавиатурата, на която се чувствах много удобно и е в моето лично ръководство.

Surface Pro 6
Surface Pro 6

Получих по-скъпа версия за тестване, покрита с Alcantara- това е специален материал, използван, наред с другото, за покриване на тапицерия на автомобили и мебели. Това дава вид първокласно усещане, за което разбира се трябва да платите допълнително. Лично аз не съм фен на това решение, защото следите от износване се появяват много бързо върху този материал.

Е, нека поговорим за това, което не е тук

Писах за първите недостатъци, които виждам в Surface Pro в началото, но това не е всичко. Surface Pro не е перфектен компютър, въпреки че Microsoft иска да го рекламира по такъв начин. За съжаление това е възпрепятствано от няколко сериозни недостатъка и в никакъв случай не са технически проблеми.

Surface Pro 6
Surface Pro 6

Първо - Surface Pro е изключително скъп Версията, която тествах, струва в момента в магазина на Microsoft над 7000. PLN От друга страна, най-евтиният вариант, в цвят платина с диск от 128 GB, струва 4499 PLN. Но това не е най-лошото във всичко това.

Второ - всички аксесоари са по избор и се заплащат допълнително. Това определено е един от най-големите недостатъци на това устройство, но винаги е било така. Заедно с таблета получаваме само зарядно и нищо друго. Дори клавиатури.

Microsoft Store Surface Pro 6
Microsoft Store Surface Pro 6

Искате ли клавиатура? Бих искал минимум 669 PLN за стандартната версия и 799 PLN за версията Alcantara. Surface Pen? Още 499 PLN Комплектът, който тествах, струва общо 7 237,80 PLN Ако искаме да спестим колкото е възможно повече, избирайки най-евтиния вариант, ние ще трябва да поставите 5 668 PLN.

Като малка утеха, аксесоарите Surface са съвместими между различни поколения. Това означава, че можем лесно да използваме клавиатурата в Surface Pro 6, например, със Surface Pro 4. Същото важи и за стилуса. Това е сигурна врата към значителни спестявания

Трето - това е таблетВъпреки цената си, Surface Pro не е пълноценен компютър и ако искаме да го използваме като основен работен инструмент, след дълго време можем да почувстваме копнежа зад истинска клавиатура, голям екран и по-голяма ефективност.

Крайна оценка - много двусмислена

Имайки предвид горното - струва ли си? Това е наистина труден въпрос, защото Microsoft не крие, че това е премиум оборудване и точно на такава цена беше. Тук плащаме първо за марката, второ за оптимизация и трето за качеството на изработката. И така, за точно същото като това, което получаваме при закупуване на оборудване AppleТака че може би наистина си заслужава?

След тези две седмици, за съжаление се разделих с тестовото копие на Surface Pro 6. Открих кой е перфектният компютър с Windows 10. За съжаление, в задната част на главата си непрекъснато си мислех, че трябва да съм луд, за да купя лично този компютър.

Surface Pro 6
Surface Pro 6

Тестван от мен преди време Lenovo Yoga 730, струва много по-малко, като същевременно предлага много повече. Факт е, че това е малко по-различен клас оборудване и не е толкова мобилно, което не променя факта, че е просто по-евтино.

Мога да дам много примери за по-евтина конкуренция, но истината е, че има само един конкурент за Surface и това е Apple. Останалото е просто фонов шум. Microsoft няма особен натиск върху пазара на устройства, защото винаги е бил там, дори и без собствените си устройства.

Следователно Surface Pro може да бъде и е безкомпромисен и смелЦената не играе основна роля тук, ако искаме да постигнем съвършенство. Въпросният хардуер може да не е перфектен, но е наистина близо.

Популярна тема