Xiaomi Airdots TWS тест - евтини безжични слушалки

Съдържание:

Xiaomi Airdots TWS тест - евтини безжични слушалки
Xiaomi Airdots TWS тест - евтини безжични слушалки
Anonim
Xiaomi AirDots Youth Edition 3
Xiaomi AirDots Youth Edition 3

Безжичен комфорт на разумна цена.

Xiaomi е известен с това, че копира конкуренцията. Компанията си направи име по примера на Apple. Днес това е производител, който има широка гама от устройства в своето портфолио. Сред тях намираме AirDots(известни също като Xiaomi AirDots Youth Edition), безжични слушалки, които предлагат AirPods функции от Apple на много по-ниска цена. Как се представят малките бълхи при ежедневна употреба? Ние проверяваме.

Външен вид и дизайн

Flea е подходящ термин за Xiaomi AirDots. Слушалките са изключително малки. За по-лесно пренасяне и зареждане в комплекта има и малък, заключващ се контейнер, в който можем да съхраняваме слушалките, когато не ги използваме.

Гореспоменатият пластмасов калъф се побира в дланта ви. Малкият му размер означава, че винаги можете да го носите със себе си. Не само в чанта, но дори и в джоб на панталон. Благодарение на това никога няма да се разделим с любимата си музика.

Xiaomi AirDots Youth Edition 1
Xiaomi AirDots Youth Edition 1

Корпусът е изработен от висококачествена бяла пластмаса. Вътре намираме жлебове, в които можем да поставим слушалки. Поставянето им е изключително лесно благодарение на използвания магнит, който привлича бълхите на правилното място.

Малкият контейнер действа и като powerbank, с който можем да зареждаме слушалките си по всяко време. Когато приключите със слушането, просто ги поставете в кутията, за да започнете да презареждате енергията си. Зареждането се извършва небрежно, благодарение на което слушалките са почти винаги готови за работа.

Самите слушалки също са в бяло. Малкият им размер ги прави идеални за ушите и трябва честно да призная, че обикновено не харесвам тапи за уши.

Xiaomi AirDots Youth Edition 2
Xiaomi AirDots Youth Edition 2

Нямах проблем с тези обаче. Просто ги завъртете правилно и ги поставете хоризонтално в ушната мида, за да получите доста добър звук. AirDotsy залепват добре за ухото и не изпадат при никакви обстоятелства. Бях в състояние да се разхождам из града с тях, без да се страхувам, че ще загубя някоя от тях, въпреки че предпочитах да не отида на интензивна тренировка на открито с тях.

Гърбът на двете слушалки е оборудван със сензорен панел, който активира няколко функции. Въпреки това е поставен някак неудачно. Активирах го много често, когато просто исках да поправя една слушалка. Това може да е досадно.

Какво още можем да намерим в кутията? Комплект гумени ленти в различни размери, за да паснат на слушалките според размера на ушите ви и къс USB кабел за зареждане. Има и ръководство за потребителя, но поради факта, че е изцяло на китайски, то ще бъде безполезно за повечето граждани на страната ни.

Xiaomi AirDots Youth Edition 4
Xiaomi AirDots Youth Edition 4

Батерия и функции

Xiaomi AirDots с едно зареждане предлагат около четири часа слушане на музика. Калъфът може да зареди напълно слушалките около три пъти. Тъй като е лесно да се брои - без да търсим източник на захранване, получаваме до 12 часа работа.

Времената за зареждане също са добри. Зареждането на слушалките в кутията отнема по-малко от час. Обикновено това не е повече от дузина минути. Това е трудно за измерване, когато използвате слушалки редовно и ги поставяте обратно в калъфа също толкова редовно. Гореспоменатият контейнер се зарежда през microUSB конектора и отнема около 1.5 часа. Жалко, че Xiaomi не използва все по-популярния USB Type-C.

Xiaomi AirDots се свързва с вашия смартфон чрез Bluetooth 5.0. Слушалките се активират веднага след като бъдат извадени от кутията и автоматично намират сдвоеното преди това устройство. По подразбиране дясната бълха е основната и е достатъчно да я свържете правилно. Оставено малко по-късно се синхронизира автоматично.

Нямах проблеми със сдвояването по време на употреба. Ако е необходимо, когато слушалките излязат от синхронизация, можете да ги върнете към първоначалното им състояние, като извършите твърдо нулиране. Просто задръжте тъчпада на двете бълхи за 20 секунди.

Xiaomi AirDots Youth Edition 7
Xiaomi AirDots Youth Edition 7

Говорейки за панела, той е доста неточен. Той не винаги улавя нашите команди, така че вместо да поставим музиката на пауза, можем да изключим една от слушалките.

Наборът от жестове, разпознати от панела, също не е много голям. Кратко докосване ще доведе до спиране на възпроизвеждането на музиката, въпреки че има значително забавяне. Бързото двойно докосване активира гласовия асистент, който придобива все по-голямо значение в светлината на наличността на Google Assistant на полски. Задържането на панела за пет секунди изключва слушалката.

Гласовите подкани също могат да бъдат досадни, тъй като се изговарят само на китайски, така че не знаем какво точно означават. Е, това е цената за закупуване на евтини устройства Xiaomi, които не се предлагат официално в Полша.

Xiaomi AirDots Youth Edition 6
Xiaomi AirDots Youth Edition 6

Качество на звука

И как AirDots се справят с възпроизвеждането на музика? Достоен, но не страхотен. Бълхите играят доста добре, избирайки приглушен цвят. Високите и средните честоти работят добре заедно, подчертавайки правилно вокалите, наред с други.

Ниските честоти са малко по-различни от тях. Вярно е, че са доста осезаеми, но им липсва дълбочина и адекватна мощност, което малко обеднява слушането например на електронна музика. Човек би искал повече.

Понякога ми липсваше ясно разделяне на отделните инструменти. Понякога те могат да се слеят заедно, създавайки впечатление за лек шум. За съжаление тук не можем да говорим за най-чистия звук.

Като цяло не е лошо, като се има предвид, че това са наистина безжични слушалки, налични за около 200 PLN. На тази цена не можете да очаквате кристално чист звук и мощен бас.

Xiaomi AirDots Youth Edition 5
Xiaomi AirDots Youth Edition 5

Резюме

Xiaomi AirDots е интересен дизайн и в същото време атрактивно предложение за хора, които търсят малки, безжични бълхи на разумна цена (преобразувани в полска валута, трябва да платите за тях около 200 PLN). Те предлагат приятно, макар и не перфектно качество на звука, висок комфорт на използване и дълъг живот на батерията.

От друга страна, сензорният панел е малко смущаващ, който активирах много често случайно. Съобщенията на китайски също са средни. Въпреки това можете да свикнете с тях.

Струва ли си тогава? Ако искаме прилични безжични слушалки, които предлагат разумно качество на звука, Xiaomi AirDots ще бъде правилният избор. Все пак трябва да се помни, че те не са без недостатъци.

Безжичните слушалки Xiaomi Airdots TWS за тестване бяха предоставени от geekbuying.pl - към момента на публикуване на теста, те се предлагат за по-малко от 190 PLN Използване на кода за отстъпка BF3D8IC7 можете да намалите цената до 179,99 PLN. Допълнително предимство е фактът, че магазинът предлага бърза доставка от склад в Полша

Плюсове:

- удобен калъф

- живот на батерията

- ергономична форма, прилепват добре към ушите

Минуси:

- среден работен сензорен панел

- съобщения на китайски език

Популярна тема