Тествайте QCY T1C - евтини безжични слушалки за поставяне в ушите

Съдържание:

Тествайте QCY T1C - евтини безжични слушалки за поставяне в ушите
Тествайте QCY T1C - евтини безжични слушалки за поставяне в ушите
Anonim
DSC 1610
DSC 1610

Малки бълхи с много потенциал.

Модата на малките безжични слушалки, инициирана от Apple AirPods, е в разгара си. Китайските компании се надпреварват да предложат разумно качество на звука и използването на ниска цена, благодарение на което практически всеки може да си позволи джаджа от този тип.

Същото важи и за QCY T1C. Това са наистина безжични бълхи, които ще купим за малко над 100 PLN. Възможно ли е да се сдобием с оборудване за толкова разумна сума, което поне донякъде да оправдае очакванията ни? Ние проверяваме!

Външен вид и дизайн

Изваждайки безжични слушалки от кутията, чиято цена не надвишава 140 PLN, не очаквам чудеса. Колкото по-хубав, бях изненадан от качеството на QCY T1C. Бълхите изглеждат много здрави. Разбира се, те са изработени от пластмаса, но качеството й заслужава похвала.

Слушалките се съхраняват в специален калъф, който им служи и като powerbank. Благодарение на това батерията им се презарежда всеки път, когато ги върнем на място.

DSC 1607
DSC 1607

Калъфът е сравнително малък, но забележимо по-голям от Xiaomi AirDots. Независимо от това, те могат да бъдат удобно носени в раница или чанта. Ще се побере и в по-свободен джоб, въпреки че в по-тесни дънки може да е малко кофти.

Както кутията за съхранение, така и слушалките са в черен цвят, който изглежда спретнат. Калъфът използва магнитен механизъм, който привлича слушалките доста силно. Благодарение на това винаги можем да сме сигурни, че те са правилно поставени на мястото си. Силното придърпване се компенсира от липсата на капак за затваряне на кутията.

DSC 1608
DSC 1608

Не мога да виня конструкцията на самите слушалки. Те са подходящо леки и когато се поставят в ухото, се захващат здраво за ушните миди. Заради теглото им след известно време забравяме, че ги използваме. Те не ви притесняват дори след 3-4 часа непрекъсната употреба.

За разлика от Xiaomi AirDots, QCY T1C нямат сензорен панел и … благодаря им за това. Вместо това имаме традиционен панел за натискане, който функционира като бутон. Може би това не е най-доброто решение, защото с натискането му ние също леко притискаме слушалките към ушите, което не е съвсем удобно. От друга страна, бутоните осигуряват повече контрол върху функциите и гарантират липса на грешка, което не е толкова очевидно при сензорния панел.

В кутията, освен слушалките, намираме и къс microUSB кабел за зареждане на кутията. Производителят не е забравил и два допълнителни комплекта ластици в различни размери, благодарение на които можем да съобразим размера им с ушите си.

Има и ръководство за потребителя, което, изненадващо, освен на китайски, е отпечатано и на много по-разбираем английски. Благодарение на това можем бързо да видим всички функции на слушалките.

DSC 1613
DSC 1613

Батерия и функции

QCY T1C с едно зареждане може да предложи до 4-5 часаслушане на музика. Това е много добър резултат, като се има предвид факта, че пълното зареждане на кутията ви позволява да презаредите бълхите около 4 пъти. В резултат на това получаваме комплект, който е достатъчен за около 15-20 часа работа. В моя случай всичко се свеждаше до факта, че зареждах кутията веднъж седмично.

Слушалките се презареждат всеки път, когато ги поставим в специален калъф. Благодарение на това по време на тестовете никога не открих ситуация, в която трябваше да се откажа от слушането на музика поради изтощена батерия.

Пълно зареждане на слушалките в кутията около 30-40 минути, въпреки че крайното време зависи, разбира се, от степента на разреждане. От друга страна, един вид powerbank под формата на кутия се зарежда напълно за малко повече от 2 часа.

Сдвояването на слушалкитее много лесно и безпроблемно. След като ги сдвоим с телефона, те автоматично се свързват с него всеки път, когато ги извадим от калъфа. Нито веднъж не съм се сблъсквал с проблема с десинхронизация или включване на само една слушалка. В това отношение QCY T1C печелят с вече споменатите Xiaomi AirDots, които понякога имаха своите „нещастия“.

DSC 1616
DSC 1616

Допълнителните функции също са много добри Активираме ги с бутони, разположени на двете бълхи. Натискането му веднъж спира възпроизвеждането. Двойното щракване прескача една песен напред и например задържането на бутона за секунда активира гласовия асистент (напр. Google Assistant), но разпознаването на командите е лошо поради средното качество на вградения микрофон.

Можете също да отговаряте или отхвърляте телефонни обаждания със слушалките. Качеството на разговорите обаче е лошо. Говорете високо и ясно, за да ви разбере нашият събеседник. Говорейки малко по-тихо, получих информация, че говоря неразбираемо.

Качество на звука

Така стигаме до най-важния въпрос на всяка слушалка - качеството на звука. Как се справя QCY T1C в това отношение? Приличен, но не и без някои недостатъци.

Да започнем с положителните страни. Слушалките предлагат доста добър бас, който може да покаже нокътя си в особено ниски честоти. Ухото гъделичка приятно и се усеща в правилните моменти. Това прави слушането на енергична музика много по-приятно.

Удълженият бас обаче може да надвие останалите ленти, които понякога се потискат от него. Качеството им също не е от най-добрите. Средните и високите честоти не достигат пълния си потенциал. Понякога те могат да бъдат приглушени или дори плоски, което кара слушалките да губят част от музикалните си качества.

Същото важи и за музикалната сцена, която не е много широка. Отделните инструменти се сливат и е доста трудно да се разграничат точно. Музикалният тембър има малко шум, но като цяло не е толкова лош, като вземете предвид цената на слушалките.

Ако трябва да посоча най-голямото предимство на QCY T1C, това със сигурност ще бъде задоволителен бас. Следователно любителите на по-ниските звуци трябва да бъдат доволни.

Трябва също да похваля екологична изолация. Този е на наистина високо ниво. Когато музиката е включена на 3/4 от силата на звука, почти не чуваме външни звуци.

DSC 1617
DSC 1617

Резюме

Трябва да призная, че QCY T1C ме изненада положително. Солидна изработка, обмислена работа с пресовани панели или удобен и ергономичен дизайн говорят за тяхната покупка.

Животът на батерията също е добър, както и цялостното качество на звука. Последният ще се хареса преди всичко на любителите на по-силен бас. Малко му липсва чистота на звука, но не можете да имате всичко.

Китайският продукт дава много добър резултат, като се има предвид цената на комплекта и с високо вдигната глава се конкурира, между другото, с Xiaomi AirDots. Тези слушалки си струва да бъдат препоръчани!

Безжичните слушалки QCY T1C бяха предоставени за тестване от geekbuying.pl - към момента на публикуване на теста, те се предлагат за 99 PLN. Допълнително предимство е фактът, че магазинът предлага бърза доставка от склад в Полша

Плюсове:

- прилично качество на звука

- хубав бас

- лекота на използване

- обмислени бутони

- задоволителна батерия

Минуси:

- средните и високите честоти могат да бъдат малко по-добри

- лошо качество на микрофона

Популярна тема