Honor Watch Magic - преглед на чист смарт часовник за активни хора

Съдържание:

Honor Watch Magic - преглед на чист смарт часовник за активни хора
Honor Watch Magic - преглед на чист смарт часовник за активни хора
Anonim
honor watch magic 1
honor watch magic 1

Компактен смарт часовник на разумна цена.

Много хора са изправени пред дилемата да изберат между смарт часовник и смарт каишка. Първите са по-скъпи, имат повече функции, но имат по-кратък живот на батерията - според мненията на много потребители. Наскоро получих Honor Watch Magicза тест, който е по-малък клонинг на Huawei Watch GT. Така че нека проверим колко истина има в мненията за смарт часовниците.

Honor Watch Magic Спецификация
Дисплей 1, 2 '' AMOLED
Съвместимост Android, iOS
Система LiteOS
Водоустойчив Да, 5 ATM
Барометър Да
Пулсомер Да
Жироскоп Да
WiFi Не
Bluetooth 4.2
NFC Да
Ширина на плика 42,8 mm
Старание на плика 9, 8 mm
Тегло 50 грама
Батерия 178 mAh

Първи впечатления

Несъмнено Honor Watch Magic привлича вниманието с изчистения си размер. Като правило, конкурентните продукти са по-големи и не всеки ще го хареса. Плюс за Чест. Друго предимство е външният вид. Според мен часовникът изглежда много добре и всеки приятел го забеляза.

Стоманен корпус с найлоново покритие и кожено-силиконова каишка изглежда елегантен и приятен за окото. В сравнение с него моят Xiaomi Amazfit Bip изглежда като пластмасова играчка.

honor watch magic 2
honor watch magic 2

Honor Watch Magic има два физически бутона от дясната страна. Този в горната част се използва за няколко неща, включително събуждане на часовника и връщане към основния циферблат. На свой ред долните бутони се използват предимно за избор на конкретна дейност, например бягане в полето, и за потвърждаването й.

honor watch magic 3
honor watch magic 3

Качеството на изработка е много добро. Няколко пъти хванах часовника на различни предмети, но оборудването все още не носи никакви щети. Само вътрешната част на силиконовата каишка трябва да се измива под вода от време на време, защото лесно се зацапва

honor watch magic 4
honor watch magic 4

Дисплей

Екранът AMOLED с диагонал 1, 2 ''и разделителна способност 390 x 390 (326 ppi) осигурява много добро качество на изображението. Дисплеят е със страхотно черно и перфектно наситени цветове. Оценявам яркостта като лек минус. Този поне е добър, но вече на априлско слънце, много рязко, между другото, имах малък проблем с разчитането на част от информацията. Положителната страна е автоматично ниво на яркост, но ако искаме, можем да използваме 5-степенна скала.

honor watch magic 5
honor watch magic 5

В настройките на екрана можем да променим типа на щита. Изборът е доста богат, тъй като в момента има цели 24 опции. Разбира се, някои от тях трябва да бъдат изтеглени и инсталирани от приложението Huawei He althВсеки циферблат може да показва различни данни. Един от тях може да имитира традиционен циферблат на часовник със стрелки, докато друг може да показва информация за налягане и надморска височина.

honor watch magic 6
honor watch magic 6

Естествено, екранът е чувствителен на допир и не съм забелязал проблеми с работата му.

Интерфейс, работа и приложение

Honor Watch Magic работи на специална Lite OSсистема. Следователно не е възможно да се инсталират външни приложения, както в случая с Wear OS.

Системата е хубава, интуитивна, но не напълно плавна. Не е като оборудването за миди, но бях малко раздразнен от превъртането през елементите. Часовникът може да се събуди с физически бутон, както и със завъртане на китката. Този метод работи много ефективно, въпреки че трябва да вземем предвид, че понякога циферблатът на часовника ще се покаже неволно.

honor watch magic 7
honor watch magic 7

Преместването между екраните става с жестове. Плъзгането отгоре надолу ще ни покаже някои полезни опции като: не безпокойте, намиране на моя телефон, заключване или настройки. Плъзгането от десния край навътре ще изведе екраните за наблюдение на сърдечната честота, нивото на стрес (опцията не работи?), Времето, QR кода на Alipay и обобщение на днешната ни дейност.

honor watch magic 8
honor watch magic 8

На свой ред, всички известия от избраните от нас приложения ще бъдат задействани от изместване отдолу. Разбира се, имаше известие за входящо повикване с възможност за отказ. Въпреки факта, че тестваният смарт часовник е оборудван с NFC, за съжаление часовникът не поддържа Google Pay.

honor watch magic 9
honor watch magic 9

За да се възползваме напълно от Honor Watch Magic, трябва да изтеглим гореспоменатото приложение от Play Store Huawei He althСдвояването с телефона е бързо и лесно. Но веднага след това реших да актуализирам софтуера на часовника си, което отне известно време. Оборудването се свързва чрез Bluetooth 4.2. Една актуализация отнема няколко минути и трябваше да направя около 5-7 в началото.

honor watch magic 10a
honor watch magic 10a

В приложението можем да прегледаме обобщението на нашите дейности под формата на дневни, седмични и месечни отчети. Всичко е представено по хубав и ясен начин.

honor watch magic 11
honor watch magic 11

Имаше и обширен анализ на съня с помощта на технология Huawei TruSleep 3.0Според мен Honor Watch Magic анализира съня по-точно от моя Amazfit BIP, защото първият може да улови дори кратки събуждания по време на сън, което продуктът Xiaomi не е направил нито веднъж.

honor watch magic 12
honor watch magic 12

Останалите опции на Huawei He alth включват настройка на известията, изтегляне на нови циферблати на часовника, настройки на сърдечния ритъм и др. Голям недостатък е липсата на директен експорт на нашия прогрес към, например, Endomondo или Strava.

honor watch magic 13
honor watch magic 13

Спорт и активност

Не е изненада, че повечето от функциите на часовника ще се фокусират предимно върху спорта и физическата активност. Оборудването разполага с 3 вградени системи за сателитно позициониране. Те са съответно GPS, GLONASS и GALILEO.

honor watch magic 14
honor watch magic 14

Часовникът, освен че измерва разстоянието и пулса, ни дава информация и за темпото, броя на крачките, изгорените калории, налягането и надморската височина.

С Honor Watch Magic можем да практикуваме:

 • бягащи тренировки;
 • бягане по пътека;
 • бягане на бягаща пътека;
 • полеви марш;
 • катерене;
 • колоездене;
 • стационарен велосипед;
 • плуване в басейна;
 • плуване - открити води;
 • триатлон;
 • друго;

GPS работи много добре по време на тренировка, но не перфектно. Сравних работата му с TomTom Runner 3и разликата в участъка от 20 км беше 100-200 метра. След като анализирах маршрута, установих, че TomTom е изчислил целия маршрут по-точно, въпреки че разликата е минимална.

honor watch magic 15
honor watch magic 15

Часовникът има ниво на водоустойчивост 5ATMи може да се използва за измерване на изминатото разстояние. За съжаление нямах възможност да проверя тази функция поради проста причина - не мога да плувам.

honor watch magic 16
honor watch magic 16

Батерия

Според производителя батерията с капацитет 178 mAh ще издържи 7 дни работа. Това е вярно, но ако приемем, че изключим постоянното наблюдение на сърдечната честота. Иначе работното време на смарт часовника е около 4,5 дниВ същото време имах включени постоянни известия от приложения като Messenger, Gmail и Instagram.

Използването на GPS и измерването на сърдечната честота по време на тренировка струва много енергия. По време на двучасовото изпълнение Honor Watch Magic регистрира спад на батерията от около 25%, което вероятно се превръща в 8 часа GPS работа.

honor watch magic 17
honor watch magic 17

Положителната страна е, че времето за зареждане не надвишава 80 минути. Зареждаме часовника с помощта на USB C докинг станцията, която можем да свържем към компютъра.

honor watch magic 18
honor watch magic 18

Разумно оборудване за активни хора?

Положителното първо впечатление беше много оптимистично и за щастие не бях разочарован. Honor Watch Magic е забележителен продукт. Умният часовник предлага много функции, изпипан е, добре изработен. Друго предимство е елегантният дизайн и много добрият AMOLED екран. Лесната употреба и интуитивното приложение трябва да се харесат на всеки потребител.

Недостатъци? Няма NFC, съвместим с Google Pay, и няма опция за експортиране на постижения в други приложения. Освен това батерията е „само“средна, особено на фона на Huawei Watch GT.

honor watch magic 19
honor watch magic 19

Въпреки всичко, Honor Watch Magic е интересен умен часовник, защото цената му не е твърде висока и на полския пазар е точно 699 PLN.

Часовникът е предоставен от онлайн магазина за тестване GearVita.com По време на теста на Honor Watch Magic можете да го купите за $ 117,99 или около 455 PLN, ще бъде достатъчно отидете на уебсайта на магазина, добавете продукта в кошницата и на етапа на финализиране на поръчката дайте купона за отстъпка: HonorGV

Предимства Недостатъци
Образ
Образ

Страхотен външен вид

Образ
Образ

Средна батерия

Образ
Образ

Компактен размер

Образ
Образ

NFC не е съвместим с Google Pay

Образ
Образ

Качество на изработка

Образ
Образ

Няма интеграция с външни приложения

Образ
Образ

AMOLED дисплей

Образ
Образ

Функционалност

Образ
Образ

Точен анализ на съня

Образ
Образ

Изчистен интерфейс

Популярна тема