Преглед на ESET Internet Security - цялостен пакет за сигурност

Съдържание:

Преглед на ESET Internet Security - цялостен пакет за сигурност
Преглед на ESET Internet Security - цялостен пакет за сигурност
Anonim
Преглед на ESET Internet Security 2019
Преглед на ESET Internet Security 2019

Препоръчителна ли е най-новата версия на вашия антивирусен софтуер?

ESET Internet Security 2019 е най-новата версия на популярния антивирусен софтуер, въвеждащ няколко новости, включително подробен доклад за сигурността или монитор за домашна мрежа. Струва ли си да се интересувате от това решение и да закупите годишен лиценз? Ние проверяваме!

Инсталиране и използване

ESET Internet Security за 2019 г. продължава опростеността на предишните версии. Това прави инсталирането на софтуера лесно и забавно.

Веднага след като програмата стартира, инструментът автоматично стартира първото системно сканиране и актуализира подписите си. Благодарение на това имаме добри основи за защита на нашия компютър от самото начало.

2019-04-23 21:33 44
2019-04-23 21:33 44

Антивирусният интерфейс е чист и чист. Харесва ми факта, че производителят не го преопакова с функции и съответно балансира техния брой. Благодарение на това най-важните модули, свързани, наред с други, с актуализация на подпис или сканиране на компютър, се поставят на преден план.

Подобна процедура може да се види на екрана с инструменти. По подразбиране там са налични само трите най-важни - монитор на домашната мрежа, защита на онлайн банкирането и защита срещу кражба. Това са функциите, които вероятно ще използваме най-много. Останалото е скрито под специален бутон. Когато го натиснете, се показва голям списък с възможности. Това е истински рай за хората, които обичат да се ровят в разширените възможности на антивирусната програма.

2019-04-23 21:33 58
2019-04-23 21:33 58
2019-04-23 21:34 01
2019-04-23 21:34 01

Инсталирайте и забравете

ESET Internet Security за 2019 г. е проектиран по такъв начин, че след като зададете всички опции според вашите предпочитания, вие забравяте, че изобщо съществува. Антивирусът работи във фонов режим и се опитва да не пречи на ежедневната ни работа, освен ако, разбира се, не открие зловреден софтуер.

Инструментът за защита на системата се представя много добре по отношение на производителността. Ефектът му върху забавянето на компютъра е почти незабележим. Благодарение на това ESET Internet Security не дразни. Трябва да работи гладко дори на по-стари компютри с по-малко изчислителна мощност.

Програмата е толкова щадяща към системата, че можете да работите на компютъра си нормално, дори когато се извършва сканиране. Друго предимство е т.нар Режим играч - благодарение на него няма да се появяват съобщения на екрана по време на игра или гледане на филм

2019-04-23 21:33 49
2019-04-23 21:33 49

Ново във версия 2019

Тазгодишната версия има някои полезни новини. Първият е доклад за сигурност, който е ценна колекция от информация за работата на антивирусната програма. От тук ще научим например за броя на откритите и излекувани вируси. Ще знаем и броя на сканираните обекти на уебсайтове. Това ни позволява да проверим дали софтуерът е ефективен.

2019-04-24 122504
2019-04-24 122504

Интересно решение е и монитор на домашната мрежа, който графично представя всички устройства, свързани към нашата мрежа. Благодарение на това можем да открием устройства, които не трябва да имат достъп до него. Оттук можем също бързо да стартираме интерфейса на нашия рутер.

Има още една полезна функция, свързана с мрежовия монитор. А именно, можем да направим сканиране на всички устройства, свързани към мрежата, за дупки в сигурността. Ако бъдат открити, ще бъдем информирани за това.

2019-04-24 122140
2019-04-24 122140

Функцията, която е разработена в сравнение с предишното издание е банкова защитаТова не е нищо друго освен специално проектиран браузър, стартиран в изолирана "пясъчна кутия". Благодарение на това можем да сме сигурни, че чрез въвеждане на чувствителни данни за плащане те ще бъдат криптирани и няма да попаднат в неподходящи ръце.

Този модул анализира, наред с други неща, дали наистина сме на уебсайта на нашата банка. Може да се използва и за плащания, например в онлайн магазини.

2019-04-24 115237
2019-04-24 115237

След инсталацията прекият път към споменатия браузър може да бъде намерен директно на работния плот. Благодарение на това не се налага да се ровим в настройките на антивирусната програма, за да стартираме бързо и сигурно сайта на нашата банка. Също така си струва да споменем, че банковият модул ще стартира автоматично, когато влезем в страницата за вход на банката.

Още по-полезни функции

Основната функция на ESET Internet Security е, разбира се, защита от зловреден софтуер. В това отношение програмата работи много добре. Още по време на първото сканиране той откри няколко повече или по-малко опасни вредители. Скенерът също така ефективно локализира потенциално нежелан софтуер, но тъй като те може да не са вируси, можете да деактивирате тази функция.

Нищо не ви пречи да стартирате персонализирано сканиране на вашия компютър с ваши собствени параметри. Има удобен метод за плъзгане и пускане за бързо сканиране на отделни файлове.

2019-04-24 114203
2019-04-24 114203

Защитата на уеб камерата също е полезна функция. Програмата открива всяка дейност, свързана с нея, и всеки път пита дали да даде достъп на някое приложение до изображението. Благодарение на това можем да сме сигурни, че няма да бъдем несъзнателно шпионирани.

Потребителите на лаптопи също ще оценят Anti-Theftмодула, който ви позволява да проследите откраднат компютър и дори да направите снимка на крадеца с помощта на вградената уеб камера. Сред функциите е и възможността за преглед на екранни снимки на изгубения лаптоп или, разбира се, проследяване на местоположението на изгубеното устройство. За да направите това обаче, трябва да създадете акаунт на my.eset.com.

Инструмент с голям потенциал е SysInspectorТози модул ви позволява да създадете анализ на цялата система. Той взема предвид неща като изпълнявани процеси, мрежови връзки, услуги, драйвери, задачи на системния график и т.н. След това изброява всички записи, разбити по ниво на риск. Тази информация е много ценна и ви дава общ преглед на сигурността на нашата система.

2019-04-24 122437
2019-04-24 122437

В разширените настройки можете да намерите още повече функции, които ви позволяват да настроите антивирусното поведение според вашите предпочитания. Можем например да добавим IP адреси към черния списък, да конфигурираме защитната стена, да зададем нейните правила и т.н. Напреднал потребител ще намери тук много възможности, но ако не се интересуваме от него, можем успешно да игнорираме тези функции. Основната конфигурация на антивирусната програма е толкова добра, че е достатъчна.

2019-04-24 122330
2019-04-24 122330

Резюме

ESET Internet Security за 2019 е много добра програма за цялостна защита на нашия компютър. Той предлага много полезни функции и разумно проектиран интерфейс, насърчавайки най-важните модули и инструменти.

Програмата също заслужава похвала по отношение на откриването на зловреден софтуер и производителността. Дори по време на работа не натоварва прекалено много компютъра, така че нормалната употреба е възможна. При ежедневна употреба ESET Internet Security 2019 е почти незабележим. Напомня за съществуването си само когато е наистина необходимо.

Недостатъкът обаче е сравнително високата цена на програмата. Годишен лиценз за едно устройство струва около 170 PLN Това е много, особено ако искаме да осигурим повече оборудване, но в замяна получаваме цялостен инструмент за защита на нашия компютър. Разумно решение би било да използвате ESET Security Pack, например 1 годишен лиценз, защитаващ 3 компютъра и 3 смартфона, струва 229 PLN.

Чудите се дали ESET Internet Security ще работи на вашия компютър? Използвайки пробната версия, можете да изпробвате всички функции на програмата за 30 дни без никакви последствия. Инсталационната програма може да бъде изтеглена директно от ресурсите на нашия портал

Плюсове:

- висока производителност

- обмислен интерфейс

- много допълнителни функции

Минуси:

- цена

Популярна тема