5 безплатни MOBA игри, които трябва да играете

Съдържание:

5 безплатни MOBA игри, които трябва да играете
5 безплатни MOBA игри, които трябва да играете
Anonim
5 безплатни MOBA игри
5 безплатни MOBA игри

Не само League of Legends.

MOBA е игрови жанр, който придоби голяма популярност благодарение на модификациите на Warcraft III. С течение на времето бяха създадени отделни заглавия, базирани на един и същи модел - два отбора се състезават помежду си на картата, като основната им цел е да унищожат вражеската база. За да направят това обаче, те трябва да получат контрол над местоположението и да пробият вражески кули.

Въпреки че ядрото на играта изглежда подобно в повечето MOBA заглавия, дяволът е в детайлите. По-долу са пет игри от този тип, които си струва да се играят. Основният ни критерий беше свободната игра. Също така се опитахме да изберем елементи, които въпреки сходните корени се различават значително един от друг. По очевидни причини решихме да пропуснем League of Legends и DoTA 2, тъй като на практика всеки играч е чувал за тези заглавия и няма да има много смисъл да ги включваме в списъка.

Smite (Изтегляне)

Smite е интересен подход към жанра MOBA. Играчът наблюдава играта зад гърба на героя, благодарение на което изживяването от играта е напълно различно от това в случая на League of Legends или DoTA 2.

Заглавието се фокусира върху набор от митологични богове. Можем да изиграем и двете идоли, изповядвани в древен Египет и Рим. Имаше също гръцки и дори скандинавски пантеон. Разнообразието от избор на знаци е огромно.

Както в други MOBA игри, трябва да контролирате картата в Smite, за да натрупате опит и пари, необходими за развитието на вашия характер. Основното ядро на играта е безплатно, но са налични микротранзакции.

поразявам
поразявам

Поразете

Разписка (Изтегляне)

Хората, които търсят игра, предлагаща усъвършенствана графика, трябва да тестват разписката. Това е най-новото заглавие от Epic Games, създадено на графичния двигател Unreal Engine 4.

По отношение на механиката на играта, Paragon е подобен на други MOBA игри. Играчите влизат в ролята на избран герой и заедно с отбора се състезават на картата с опонентите, опитвайки се да унищожат основната им база.

В този случай действието се наблюдава и зад гърба на героя. Наличните герои са разделени на такива за меле и дистанция. Нови герои се добавят на всеки три седмици и имат уникални способности.

В момента Receipt работи като отворена бета версия.

касова бележка
касова бележка

Разписка

Strife (Изтегляне)

Strife ще се хареса на новодошлите, които тепърва започват своето приключение с MOBA игрите. В заглавието са внедрени специални механизми за възнаграждение за помощ за начинаещи. По този начин разработчиците искат да премахнат токсичната среда на играчите, характерна за други онлайн игри.

Въпреки своята мрежова природа, Strife набляга много на историята. По време на играта можем да научим историята на представения фантастичен свят и героите, живеещи в него.

Геймплеят се фокусира върху бързо действие и минимум чакане. След смъртта се връщаме в играта относително бързо. Благодарение на системата за домашни любимци, не е нужно да се връщате в базата, за да купувате нови оръжия. Този ще бъде донесен от нашето отделение.

Strife е безплатен за игра. Предлагат се и микроплащания.

раздори
раздори

Страйф

Heroes of the Storm (Изтегляне)

Heroes of the Storm е интересният поглед на Blizzard върху жанра MOBA. Тук ще намерите герои от всички популярни вселени на американското студио - WarCraft, StarCraft и Diablo.

Играта е създадена за хора, които не могат да си позволят дълга, едночасова игра. Поради тази причина един мач продължава много по-кратко тук. Така нареченият праг на влизане не е твърде висок. Механизмите, които управляват заглавието, могат да бъдат научени относително бързо.

Heroes of the Storm показва, между другото, кои герои са лесни за научаване и кои са предназначени за ветерани. Към това се добавя споделяне на опит със съотборници и няколко други решения, които правят играта по-достъпна.

горещини
горещини

Heroes of the Storm

Paladins (Изтегляне)

Paladins се отличава от конкуренцията по това, че наблюдаваме играта от гледна точка на първо лице.

В много отношения заглавието е малко като платения Overwatch. Два отбора от до 6 души се състезават помежду си за надмощие на картата. Имаме няколко десетки герои за избор. Всеки от тях има различни умения и оборудване.

Играта е достъпна безплатно, но можете да закупите пакет на основателя, който добавя изключителни артикули и достъп до настоящи и бъдещи шампиони.

Заглавието в момента е в бета версия и все още се разработва.

паладини
паладини

Паладини

Популярна тема