Най-добрите приложения за разпознаване на музика за Android

Съдържание:

Най-добрите приложения за разпознаване на музика за Android
Най-добрите приложения за разпознаване на музика за Android
Anonim
Android приложения за разпознаване на музика
Android приложения за разпознаване на музика

Не знаете коя е тази песен? Всичко, от което се нуждаете, е смартфон и едно от приложенията по-долу.

Развитието на новите технологии революционизира музикалната индустрия. MP3 форматът улесни съхраняването и възпроизвеждането на любимите ви песни навсякъде. Развитието на стрийминг услугите от своя страна даде възможност за почти неограничен достъп до музикални колекции от цял свят. Всичко това се захранва едновременно от вездесъщите смартфони, които се превърнаха в наш удобен център за забавление.

Оборудван с подходящо приложение, смартфонът може да се превърне и в помощник, който лесно разпознава текущо възпроизвежданата песен. Всичко, което трябва да направите, е да го поставите на източника на звук за кратко и ще се покаже информация за заглавие, изпълнител и т. н. По-долу ще намерите списък с приложения за разпознаване на музика, които си струва да опитате.

"Разпознаването на музика със смартфон е наистина полезна функция. Нейната ефективност е впечатляваща."

Shazam

Шазам
Шазам

Shazam е гигант сред приложенията за разпознаване на музика. За много потребители дори се превърна в синоним на този тип приложение. Shazam бързо разпознава песни и показва информация за заглавие и изпълнител. Освен това се представят други данни, като биография на изпълнителя, музикален видеоклип, препоръчани песни и др.

Shazam - в допълнение към разпознаването на песни - предлага интеграция с различни услуги, като Spotify, Deezer или Google Play Music. Благодарение на това можем бързо да възпроизведем избраната песен, да я купим или да я добавим към любимите ви плейлисти. Приложението също ни предлага достъп до класациите и ви позволява да откривате нова музика.

Shazam - Изтеглете безплатно

Шазам
Шазам

SoundHound

Soundhound
Soundhound

SoundHound, подобно на Shazam, е изключително мощно музикално приложение. Разпознаването на песни работи много добре - създателите се хвалят с изключително ефективен механизъм, който също така идентифицира песните, които си тананикаме и пеем.

Много допълнителна информация се появява до разпознатата песен. SoundHound също показва популярни песни и класации. Можем да споделяме музика с приятели и благодарение на интеграцията със Spotify да я запазваме в нашия акаунт.

Soundhound - Изтеглете безплатно

Soundhound
Soundhound

TrackID

TrackID
TrackID

TrackID е модерно и по-леко приложение от Sony. Ясният и четлив интерфейс може да бъде привлекателен. Приложението бързо идентифицира песните и представя основна информация за тях. Интересна функция на TrackID е офлайн режимът - ако нямаме достъп до интернет, докато разпознаваме музика, приложението ще запази фрагмента, който слушаме, и ще активира идентифицирането му, когато сме свързани.

Имаше също интеграция със Spotify и възможност за търсене на текста на песента в Интернет. TrackID също предлага достъп до класации и специално подготвени плейлисти за тези, които искат да открият нови звуци.

TrackID - Изтеглете безплатно

TrackID
TrackID

Musixmatch

Musixmatch
Musixmatch

Musixmatch е много интересно музикално приложение, което ще бъде полезно предимно за хора, които искат да научат текстовете на песните. Изключително богатата база данни с песни ви позволява удобно да търсите и показвате синхронизирани текстове, докато възпроизвеждате музика. Имаше и функция за разпознаване на музика.

Musixmatch ви позволява допълнително да преглеждате и показвате информация за песните, съхранени на нашето устройство. Както при конкурентите, приложението ви позволява да се интегрирате със Spotify.

Musixmatch - Изтеглете безплатно

Musixmatch scr
Musixmatch scr

MusicID

MusicID
MusicID

MusicID е леко приложение, което се отличава от своите конкуренти със своя минималистичен и ясен интерфейс. Тук всичко е подчинено на основната функция, която е разпознаването на музика. След като идентифицирате песента, се показва допълнителна информация - освен това можете да добавите коментар заедно с маркировката за местоположение.

Създателите на MusicID също оборудваха приложението с механизъм, който ви позволява да откривате нова музика. Популярни и интересни песни се показват в отделен раздел. Едно докосване на екрана е всичко, което е необходимо, за да изведете картата с песен и да я възпроизведете.

MusicID - Изтеглете безплатно

Популярна тема