5 безплатни MMORPG, които трябва да играете

Съдържание:

5 безплатни MMORPG, които трябва да играете
5 безплатни MMORPG, които трябва да играете
Anonim
mmorpg
mmorpg

Играем онлайн.

Искате ли да играете с хора от цял свят, но не искате да харчите пари за това? Решихме да изберем 5 безплатни MMO игри, които си струва да се заинтересувате.

В списъка се фокусираме върху онлайн RPG, в които можем да развием собствения си характер, да получим по-добро оборудване и да се бием с други играчи. Условието също е безплатен геймплей, въпреки че не изключваме наличието на микротранзакции.

ArcheAge (Изтегляне)

ArcheAge е типичен представител на MMO жанра. Действието на играта се развива в сравнително класически фентъзи свят. Производствената механика е малко като, между другото World of Warcraft.

Има четири състезания в играта, разделени на две страни на конфликта. Говорим за нуианци, елфи, харанци и фиранци. Всеки играч също има алтернативата да напусне съюза и да се присъедини към пиратите.

В ArcheAge няма типични класове герои. Всеки играч може да създаде своя собствена, като избере три от десетте налични бойни школи. Следователно има общо до 120 различни комбинации.

Системата за изграждане на къщи също е интересна, тъй като позволява на всеки играч да създаде свои собствени четири ъгъла или дори кораб. Всичко това в хубав графичен дизайн, генериран от CryEngine 3.

archeage
archeage

ArcheAge

Neverwinter (Изтегляне)

Друго предложение е удоволствие за феновете на Dungeons & Dragons. Играта е базирана на четвъртото издание на гореспоменатата система, отвеждайки ни в добре познатия фентъзи свят. Сюжетът се развива близо до едноименния град Neverwinter.

Играта се фокусира основно върху сътрудничеството. Играчите се срещат в гореспоменатия град, където търгуват предмети и формират отбори. След това отиват в отделни инстанции, където изпълняват конкретни задачи и събират опит.

Има пет класа символи, достъпни за потребителите. Сред тях ще открием войн, магьосник, мошеник, духовник и ловец. Всеки отбор трябва да има пет героя. Ако няма достатъчно играчи сред играчите, те се заместват от изкуствен интелект.

Бойната механика до голяма степен се отнася до хартиената система Dungeons & Dragons. Следователно статистиката и уменията на всеки герой се броят. Интересно решение е липсата на автоматична атака. Всеки удар трябва да бъде изпълнен от самия играч.

neverwinter
neverwinter

Neverwinter

Skyforge (Изтегляне)

Друг интересен представител на жанра MMORPG е Skyforge. В този случай имаме работа с комбинация от фентъзи свят с научна фантастика, където магията е преплетена с напреднала технология.

В играта можем да играем само ролята на човек, въпреки че светът е обитаван и от други раси. Това обаче има наративно оправдание, тъй като всеки човек има елемент на божественост и задачата на играча е да го развие и в крайна сметка да стане бог.

Много класове герои са достъпни за потребителите. Много от тях са необичайни. Някои бойци разчитат например на замразяване на врагове. Струва си да добавим, че специализацията може да бъде променена по всяко време, дори по време на битката.

Интересно решение е и събирането на последователи. Всеки играч като амбициозен бог трябва да се грижи за верните си, идвайки им на помощ. Благодарение на това той печели специални точки. Най-разпознаваемите богове в света на игрите дори са издигнати паметници.

Всичко това във впечатляващ графичен дизайн, който напомня за платена продукция от най-горния рафт, а не за безплатна MMO игра.

небесна ковачница
небесна ковачница

Skyforge

Rift (Изтегляне)

Феновете на класическото фентъзи трябва да се интересуват от Rift. Заглавието е налично на пазара от няколко години. Първоначално се разпространяваше срещу пари, но в един момент създателите решиха да базират играта на модела free2play.

Сюжетът ни отвежда в света на Телара, където играем ролята на герой, който трябва да се бие срещу зловещо божество. В играта има и две фракции, които постоянно се състезават помежду си - Пазители и Бунтовници.

Rift предлага четири основни класа герои - Воин, Духовник, Маг и Мошеник. Играчите могат да развиват своя герой, като избират от едно от осем дървета на умения. Така че разнообразието е огромно.

Ядрото на играта е битка с врагове, изпълнение на задачи и натрупване на опит. От време на време обаче участваме в така нареченото нашествие, по време на което се отваря портата към друго измерение. Могъщи врагове излизат от пукнатините и опустошават света. Следователно играчите трябва да се организират в групи, за да отблъскват атаки.

разрив
разрив

Рифт

Guild Wars 2 (Изтегляне)

Последната от предлаганите от нас MMORPG е Guild Wars 2. Заглавието функционираше като платена продукция дълго време, но в един момент играта беше предоставена и като безплатен модел.

Геймплеят предлага възможност да се потопите в типичен фантастичен свят, обитаван както от хора, така и от други интригуващи раси.

Има пет раси на разположение на играчите: Асура, Силвари, Норн, Чар и хора. Освен това можем да изберем една от осемте професии, сред които можем да намерим както класически войн и ловец, така и инженер, елементалист и дори некромант.

Светът на играта се състои от много внимателно проектирани места. Всяка от тях е пълна с много сюжетни мисии. Има и специални събития, които включват много играчи. Това може да бъде например атака на огромно чудовище срещу град. В този случай самотен герой не може да се справи.

Имаше и PvP режим, с възможност за завладяване на замъци и провеждане на обсади. Играта все още се поддържа от разработчиците, които редовно добавят ново съдържание.

войни на гилдии 2
войни на гилдии 2

Guild Wars 2

Това, разбира се, са само няколко забележителни MMORPG. Ако искате да препоръчате заглавие, моля, споделете го в коментарите.

Популярна тема