Най-добрите емулатори на игри за Android [Класиране за 2020 г.]

Съдържание:

Най-добрите емулатори на игри за Android [Класиране за 2020 г.]
Най-добрите емулатори на игри за Android [Класиране за 2020 г.]
Anonim
Най-добрите емулатори на Android игри
Най-добрите емулатори на Android игри

Проверете какво ще играете класиката от преди години.

Не толкова отдавна конзолните емулатори бяха основно домейн на персоналните компютри. Именно на тях стартирахме оригиналните версии на Pokemon или емулирахме интензивните битки на конзолата Tekken. Днес можете да имате всичко това в джоба на панталона си. Съвременните смартфони са толкова мощни, че могат лесно да емулират класическите.

По-долу са петнадесет от най-добрите Android емулатори според нас. Не сме ограничени до една платформа – опитахме се да подходим изчерпателно към списъка, представяйки както PlayStation и NES емулатори, така и много други емблематични конзоли. Заслужава обаче да се отбележи, че инсталирането на самия емулатор не означава, че ще получим достъп до неограничен брой игри. За да можете да стартирате заглавие, трябва да имате оригиналните файлове на играта, които могат да бъдат копирани например от стар носител или намерени в Интернет (имайте предвид авторските права - повечето игри все още са защитени от тях).

Носталгия. NES

Цена: безплатно или 19,99 PLN / Размер: 3,6 MB / Версия на Android: 4.0.4 и по-нова

носталгия не е ico
носталгия не е ico

Nintendo Entertainment System (NES) е една от най-продаваните конзоли в света. В Полша неговият полски фалшификат Pegasus беше много по-известен. Благодарение на Nostalgia. NES, на нашия смартфон с Android отново можем да играем на 8-битови заглавия като Super Mario, Mega Men, Zelda или танкове, особено популярни у нас (Tank 1990, известен също като Battle City).

Nostalgia. NES ви позволява да запазите състоянието на играта, предлага мултиплейър режим, поддържа външни контролери и турбо бутони. Също така е възможно да управлявате игрите с виртуални клавиши на сензорния екран. Приложението има и интересна функция за превъртане на последните няколко десетки секунди. Благодарение на това можем да повторим например неуспешен скок, без да се налага да рестартираме цялото ниво.

Емулаторът се предлага в безплатна версия с реклами и платена версия.

 • Nostalgia. NES (Android) - изтегляне
 • Nostalgia. NES Pro (Android) - изтегляне
носталгия другаде
носталгия другаде

ePSXe

Цена: 12,49 PLN / Размер: 11 MB / Версия на Android: 2.3 и по-нова

epsxe ico
epsxe ico

ePSXe е един от най-популярните емулатори на PlayStation. Разбира се, не може да липсва и на Android. Благодарение на него ще играя отново на заглавия като Tekken 3, Tomb Raider или Crash Bandicoot. И всичко това от нашия смартфон или таблет.

Приложението в момента поддържа около 99% от всички игри, които някога са били пускани на PSX. Има възможност за стартиране на режима за двама души - в този случай екранът е разделен на две части. Емулаторът поддържа външни контролери. Потребителят може също да картографира виртуалните бутони на своя смартфон. Разбира се, ePSXe ви позволява да запазите играта.

Приложението е достъпно само в платената версия. Цената му е 12,49 PLN

 • ePSXe (Android) - изтегляне
epsxe
epsxe

FPse

Цена: 11,45 PLN / Размер: 6,8 MB / Версия на Android: 2.1 и по-нова

fpse икона
fpse икона

Ако по някаква причина ePSXe не работи правилно, FPse е най-добрата алтернатива на игрите от първото поколение на PlayStation. Подобно на ePSXe, той предлага поддръжка за външни контролери (от PS3, PS4, Xbox 360 и т.н.) и ви позволява да запазите играта (също на карта с памет).

Емулаторът предлага безжичен мултиплейър режим, но в момента е експериментален и може да съдържа грешки. FPse автоматично сканира паметта на нашия смартфон или таблет и показва всички открити игри, генерирайки подходящото покритие.

Също така си струва да споменем, че приложението е малко по-евтино от своя конкурент - струва 11,45 PLN.

 • FPse (Android) - изтегляне
fpse
fpse

PPSSPP

Цена: безплатно или 19,99 PLN / Размер: 13 MB / Android версия: 2.3 и по-нова

ppsspp ico
ppsspp ico

Както подсказва името, PPSSPP е емулатор на игри за PSP. Подобно на други емулатори, той поддържа външни контролери и възможност за запазване на играта (възможно е да прехвърлите запазването от оригиналния PSP). Приложението се характеризира с привличащ вниманието интерфейс. Струва си да се отбележи, че емулаторът има няколко безплатни игри, които могат да бъдат изтеглени директно от приложението.

PPSSPP поддържа доста PSP игри. Те включват, inter alia, Dragon Ball Z, Little Big Planet, серия Burnout, Tekken: Dark Resurrection, серия Grand Theft Auto, Wipeout, Worms и др.

PPSSPP се предлага в две версии - платена (GOLD) и безплатна. Последният съдържа реклами.

 • PPSSPP (Android) - изтегляне
 • PPSSPP Gold (Android) - изтегляне
ppsspp
ppsspp

My OldBoy

Цена: безплатно или 16,99 PLN / Размер: зависи от устройството / Версия на Android: зависи от устройството

моето момче ico
моето момче ico

My OldBoy! е емулатор на игри, пуснати на Game Boy и Game Boyu Color. Благодарение на това Pokemon или Donkey Kong могат да живеят в нашия джоб. Разбира се, приложението поддържа външни контролери и запазване на играта.

Интересното е, че с помощта на специален инструмент потребителят може да оцветява класическите игри на Game Boy. В приложението има и функция за ускорение. В зависимост от мощността на нашия смартфон играта може да се ускори до 50 пъти.

My OldBoy! също предлага мултиплейър режим. Можете да играете с приятелите си, като се свържете чрез Bluetooth или Wi-Fi. Емулаторът се предлага в безплатни и платени версии.

 • My Oldboy! Безплатно (Android) - изтегляне
 • My OldBoy! (Android) - изтегляне
старото ми момче
старото ми момче

Моето момче

Цена: 21,99 PLN / Размер: зависи от устройството / Версия на Android: зависи от устройството

моето момче ico
моето момче ico

Моето момче! предлага почти идентична функционалност с My OldBoy!, но е проектиран да емулира игри от Game Boy Advance. Приложението поддържа запазване на състояния на играта и външни контролери. В допълнение, играчите могат да персонализират подреждането на виртуалните бутони по свой вкус.

В емулатора ще намерим функцията за ускоряване на играта и създаване на преки пътища, благодарение на които можем да стартираме любимата си игра директно от началния екран на Android.

Преди това емулаторът беше достъпен както в безплатната версия, лишена от някои функции, така и в платената версия. Днес обаче на пазара остава само платената версия.

 • Моето момче! (Android) - изтегляне
моето момче
моето момче

Reicast

Цена: Безплатно / Размер: 3,7 MB / Версия на Android: 4.1 и по-нова

reicast ico
reicast ico

Reicast ви позволява да стартирате игри от конзолата Dreamcast. Благодарение на него можем например да преживеем отново приключенията на Соник, т.е. един хубав син таралеж.

Самият разработчик признава, че приложението не е изпипано във всички отношения и все още може да съдържа грешки. Въпреки това пуска повечето игри от конзолата на Sega без проблеми. Конфигурацията на приложението може да е пречка. Потребителят трябва да предостави не само ROM файловете на играта, но и BIOS файловете. В противен случай емулаторът няма да работи.

Reicast е приложение за по-напреднали потребители. Въпреки това си струва да му дадете шанс - още повече, че е достъпен безплатно.

 • Reicast (Android) - изтегляне
reicast
reicast

2600.emu

Цена: 9,99 PLN / Размер: Зависи от устройството / Версията на Android: Зависи от устройството

2600 ему икона
2600 ему икона

River Raid, Pitfall, Breakout и Combat са само някои от култовите игри за Atari 2600. Тази леко позабравена конзола също имаше много поддръжници, така че не можеше да липсва в нашия списък.

2600.emu е прост емулатор, с който ще стартираме повечето игри на Atari 2600, като по този начин пътуваме до далечни времена. Приложението поддържа запазване на състоянието на играта и ви позволява да персонализирате виртуалните бутони по ваш вкус. Възможно е и свързване на външни контролери за по-голямо удобство

ROM файловете за игри се поддържат във формати.a26 и.bin (ZIP също не е задължителен).

 • 2600.emu (Android) - изтегляне
2600 ему
2600 ему

DosBox Turbo

Цена: безплатно или 11,99 PLN / Размер: Зависи от устройството / Версията на Android: Зависи от устройството

dosbox turbo ico
dosbox turbo ico

Миналото на игрите са не само конзолите, но и компютърните игри, които се изпълняват директно от DOS. Затова списъкът нямаше как да пропусне DoxBox Turbo, с помощта на който ще подкараме култовите компютърни игри. Бихте ли искали да играете Doom, Duke Nukem 3D или Wolfenstein? Този емулатор ще направи това възможно. Сякаш това не е достатъчно, DosBox Turbo може да стартира игри, написани с Windows 95. Следователно библиотеката от поддържани заглавия значително се разширява.

Емулаторът ви позволява да персонализирате виртуалните бутони и също така поддържа външни контролери. Той може лесно да емулира клавиатура, мишка и аналогови джойстици, благодарение на което управлението не би трябвало да е твърде проблематично.

Приложението се предлага в две версии - безплатна (aFreeBox) и платена.

 • DosBox Turbo (Android) - изтегляне
 • aFreeBox (Android) - изтегляне
 • досбокс турбо
  досбокс турбо

ClassicBoy

Цена: безплатно / Размер: 20 MB / Android версия: 2.3 и по-нова

classicboy ico
classicboy ico

Накрая оставихме нещо специално. ClassicBoy се отличава от останалите емулатори по това, че може да емулира игри от множество конзоли едновременно. Приложението поддържа заглавия от NES, Sega Genesis, Neo Geo, Nintendo 64, PlayStation 1 и широка гама от Game Boys (до Game Boy Advance).

Приложението поддържа специални жестове, които могат да бъдат присвоени на определени бутони, което може да бъде особено полезно при битки. Емулаторът засича движението на пръста в осем посоки. Можете също така да използвате акселерометъра, за да контролирате героя си.

Емулаторът е достъпен безплатно, но трябва да закупите лиценз, за да запазите играта.

 • ClassicBoy (Android) - изтегляне
classicboy
classicboy

Citra емулатор

Цена: Безплатно / Размер: Зависи от устройството / Версията на Android: Зависи от устройството

citra-emulator-1
citra-emulator-1

Citra Emulator е един от най-новите емулатори в списъка. Въпреки че засега е достъпен за ранен достъп, все пак си заслужава вниманието ви. Защо? Е, защото всъщност това е първият разумен емулатор, който ви позволява да играете Nindendo 3DS игри на смартфони.

Citra Emulator предлага всички основни функции - запазване и зареждане на състояния на играта, поддръжка за външни контролери и съвместимост със стотици Nintendo 3DS игри. В допълнение, приложението поддържа функции, познати от конзолата, изискващи използването на камера и микрофон, както и управление с движение.

По принцип Citra Emulator е безплатен. В приложението, срещу заплащане, можете да получите достъп до допълнителни козметични елементи, като тъмна тема и опции за филтриране на текстура.

 • Citra Emulator (Android) - изтегляне
citra-emulator-2
citra-emulator-2

Dolphin Emulator

Цена: безплатно / Размер: 16 MB / Версия на Android: 5.0 и по-нова

делфин-емулатор-1
делфин-емулатор-1

Кой би си помислил, че можете да стартирате Game Cube и Wii игри на вашия смартфон. Независимо от това, Dolphin Emulator позволява това - постоянно развиван емулатор, който е наличен за Android (и Windows, macOS и Linux) от няколко години (с кратко прекъсване междувременно).

Тъй като Dolphin Emulator все още е наличен в бета версия, той има някои грешки. Той обаче поддържа повечето ROM от споменатите платформи и те работят изненадващо гладко в него. Приложението предлага много функции, типични за други емулатори, като запазване и зареждане на състояния на играта и други подобни.

Засега Dolphin Emulator е безплатен за използване. Кой знае дали това няма да се промени в бъдеще - когато приключат бета тестовете на приложението

 • Dolphin Emulator (Android) - изтегляне
делфин-емулатор-2
делфин-емулатор-2

DraSticDS емулатор

Цена: 18,99 PLN / Размер: 15 MB / Версия на Android: 4.1 и по-нова

драстично-1
драстично-1

DrasticDS Emulator е високо оценен емулатор, който ви позволява да стартирате игри от Nindendo DS. Вероятно най-добрият емулатор на Nindendo DS за Android на пазара.

DrasticDS Emulator, както подобава на платен емулатор, поддържа функцията за запазване и зареждане на състоянието на играта, ускоряване на играта или използване на кодове. В допълнение, приложението поддържа външни контролери, а също така ви позволява да персонализирате екрана и да стартирате игри с резолюция, по-висока от оригиналната.

Голямото предимство на обсъждания емулатор е неговата стабилност. Повечето ROM работят перфектно безупречно.

 • DraSticDS Emulator (Android) - изтегляне
драстично-2
драстично-2

EmuBox

Цена: безплатно / Размер: 43 MB / Android версия: 4.1 и по-нова

emubox-1
emubox-1

Ако търсите емулатор за възпроизвеждане на продукции от повече от една или две платформи, EmuBox е точно за вас. Позволява ви да изпълнявате заглавия от Nintendo DS, PSX, SNES, Game Boy Advanced, Game Boya Color и NES.

Докато повечето емулатори идват само с няколко слота за запазване, EmuBox предлага огромни 20 слота за всеки ROM. В допълнение, приложението поддържа правене на екранни снимки, ускоряване на играта и използването на външни контролери и ви позволява да променяте настройките на емулатора, за да оптимизирате производителността на играта. Последното трябва да се хареса особено на собствениците на по-стари смартфони.

EmuBox се предлага само в безплатната версия, съдържаща реклами. Подобно на много други емулатори, EmuBox не включва вградени ROM. Трябва сам да се погрижиш за тях.

 • EmuBox (Android) - изтегляне
emubox-2
emubox-2

РетроАрка

Цена: безплатно / Размер: 101 MB / Android версия: 4.1 и по-нова

ретроарка-1
ретроарка-1

RetroArch е друг емулатор в списъка, който поддържа ROM от множество платформи. Това е емулатор с отворен код и по същество цялата екосистема от емулатори, на които ще стартираме игри от Atari, Commodore 64, Game Boy Color, Game Boy Advanced, NES, SNES, Nintendo 64, Sega Saturn и други, но неговата работа е по-трудно от боравенето с такива игри., например EmuBoxa.

За да започнете производство в RetroArch от дадена конзола, първо трябва да изтеглите така нареченото "ядро". "Core" е просто … емулатор на конкретна платформа от класическите емулатори, като разликата е, че не се разпространява отделно, а е неразделна част от приложението. За всяка конзола имаме няколко "ядра", от които да избираме и най-добре е да изберем това, което ще работи най-ефективно на нашия смартфон.

Въпреки че използването на RetroArch е доста сложно, то със сигурност ще се хареса на тези от вас, които ценят широка гама от опции за персонализиране. В допълнение, заслужава да се спомене, че приложението предлага възможност за мултиплейър забавление и поддръжка на много езици (включително полски), а също така ви позволява да променяте системите за управление в игрите. Важно е също така, че в него няма да намерите и половината от рекламата, въпреки че е напълно безплатна.

Популярна тема