Най-добрият софтуер за редактиране и създаване на музика

Съдържание:

Най-добрият софтуер за редактиране и създаване на музика
Най-добрият софтуер за редактиране и създаване на музика
Anonim
2020-01-29 114044
2020-01-29 114044

Програми за любителите на аудио.

Ако искате да правите музика в собствения си дом, трябва да знаете съкращението DAW - което означава "Цифрова аудио работна станция". Това означава цифрова работна станция, която позволява активно сътрудничество със звук. Цифровата аудио работна станция е най-важната част от работното пространство за музикално производство. Вашият DAW софтуер е мястото, където записвате, редактирате и смесвате вашето аудио.

DAW е за запис, редактиране и създаване на аудио файлове. Може да се намери в различни конфигурации. От много напреднали конфигурации на няколко компонента на централен компютър до една програма, DAW предлага всичко. Благодарение на централния дизайн на интерфейса, DAW ви позволява да смесвате и модифицирате различни песни в завършен и страхотен аудио запис.

По-долу е даден списък със софтуер за създаване и редактиране на музика, който можете да изтеглите безплатно или срещу малка такса. С качеството, което предлагат, всеки един от тях ще удари в очите през 2020 г.!

Audacity

Цена: безплатно - изтеглете тук

Това е "кръстникът" на безплатния софтуер за редактиране на аудио. Това е безплатно приложение с отворен код, както и приложение за аудиозапис и редактиране на различни платформи. Следователно може да работи на Linux, Mac OS X, Windows и други операционни системи.

Дързост
Дързост

Някои от функциите, предлагани от Audacity са:

  • Записвайте аудио на живо чрез микрофон, миксер или друга медия.
  • Импортиране и експортиране на файлове към и от различни аудио формати.
  • Опции за копиране, изрязване, поставяне и изтриване за лесно редактиране.
  • Голям избор от клавишни комбинации.
  • Добавете звукови ефекти.
  • Може да се разшири с различни добавки.

Това е най-популярният безплатен софтуер за редактиране на аудио. Автоматизирането на звука, премахването и заглушаването на аудио секциите е възможно най-лесно. Също толкова лесно е да създавате записи.

Audacity обаче има своите недостатъци. Потребителският интерфейс не е особено привлекателен и има много функции, които рядко използвате, които претрупват лентата ви с инструменти. Не изглежда модерно, но напълно изпълнява предназначението си. Това е чудесна отправна точка за всеки, който се нуждае от безплатен софтуер.

LMMS - Linux MultiMedia

Цена: безплатно - изтеглете тук

LMMS
LMMS

LMMS (Да създаваме музика) е безплатен софтуер за създаване на музика с отворен код и различни платформи за вашия компютър, създаден от музиканти за музиканти. Предлага се с удобен за потребителя и модерен интерфейс.

LMMS също идва с инструменти за възпроизвеждане, семпли и добавки. В пакета е включено предварително създадено съдържание като колекция от плъгини за инструменти и ефекти, предварително зададени настройки и семпли за поддръжка на VST и SoundFont. LMMS е инструмент, който може да се използва за ефективно създаване на музика - без големи проблеми при използване.

Виртуален DJ

Цена: безплатно - изтеглете тук

Виртуален диджей
Виртуален диджей

Това е висококачествен, мощен, широко използван, богат на функции и много адаптивен софтуер за смесване на музика. Много DJ оборудване, като "Pioneer", имат вградена поддръжка за "Virtual DJ". За съжаление, Virtual DJ е проектиран да работи само на Windows и Mac OS X.

За да стартирате Virtual DJ на GNU / Linux, можете да използвате Wine - помощна програма, която ви позволява да стартирате някои MS Windows програми на GNU / Linux.

ACID Music Studio 11

Цена: добре. 129 PLN - проверете офертата

Музикално студио ACID 11
Музикално студио ACID 11

ACID Music Studio 11 е страхотен инструмент за създаване на музика с цикли, запис на глас, MIDI продукция, обработка на ефекти и висококачествени аудио миксове.

ACID е най-подходящата опция със страхотни функции за професионалисти по редактиране на аудио. Това приложение Първоначално мастерирането изглежда подобно на традиционните миксери и потребителят може лесно да персонализира работната среда и да персонализира опциите според собствените си нужди и предпочитания.

Чрез използване на инструментите, които дигиталното студио предоставя на потребителя, създаване на музика за споделяне, записване на компактдиск, качване в интернет или създаване на MP3 музика за възпроизвеждане в различни музикални записи. Плейърите и устройствата са възможни само в софтуерната среда. Използвайки ACID Music Studio, вие сте професионалист, който може да пише, редактира, миксира и гласува.

FL Studio 20 Fruity Edition

Цена: добре. 349 PLN - проверете офертата

FL Studio 20 Fruity Edition
FL Studio 20 Fruity Edition

FL Studio 20 Fruity Edition е пълнофункционална среда за създаване и редактиране на музика, оборудвана с правилните инструменти и студийни инструменти, за да заредите с енергия и да уловите вашата креативност. Тази програма включва вериги с ефекти, контрол на страничните вериги, усъвършенствана автоматизация, многофункционална поддръжка и много други.

Това е лесна за използване програма, където функцията Piano Roll прави аранжирането и последователността на музиката ви лесно. Освен това неговият гъвкав плейлист позволява използването на аудио данни, пълна автоматизация и създаване на елементи във всяка комбинация. Плюс това, с FL Studio 20 Fruity Edition можете лесно да използвате VST на трети страни, за да подобрите вече впечатляващата функционалност на програмата. Независимо дали композирате, записвате, редактирате или смесвате. FL Studio е иновативен инструмент за създаване на музика с професионално качество.

Причина 11

Цена: добре. 1099 PLN - проверете офертата

Причина 11
Причина 11

DAW софтуер с модулна среда, набор от функционални плъгини, поддръжка на VST, 16 аудио / MIDI песни, множество меки синтезатори, виртуални инструменти, ефекти, устройства за плейъри и възможност за редактиране на височината.

В сърцето на Reason 11 е вашето виртуално студио, където създавате звуците, от които се нуждаете, започвайки от нулата или от огромна многогигабайтова звукова библиотека на Reason. От синтетични и електронни до акустични и органични, Reason 11 ви дава страхотни възможности да превърнете таланта си в страхотна музика!

Синтезатори, инструменти, ефекти - каквото имате нужда. Reason 11 е оборудван с над 20 000 прецизно извити синтезатори, семпли, комплекти барабани, цикли и ефекти и има вградена тонална банка. Reason11 си струва парите, защото предоставя всичко необходимо, за да правите музика.

За да обобщим …

Създаването на музика изобщо не трябва да е трудно! Всичко, което трябва да направите, е да имате правилната програма, съобразена с вашите нужди и очаквания. Не забравяйте обаче, че не само скъпите програми за създаване и редактиране на музика ще ви осигурят желания ефект. Преди да ги изберете, първо разгледайте безплатния софтуер и когато разберете, че музиката е това, в което искате да се включите - помислете за софтуер от висок клас.

Популярна тема