Почистващ робот, кой да избера? Класиране 2021г

Съдържание:

Почистващ робот, кой да избера? Класиране 2021г
Почистващ робот, кой да избера? Класиране 2021г
Anonim
роботизирана прахосмукачка
роботизирана прахосмукачка

Устройства, полезни у дома.

Оборудването на дома ви с необходимите домакински уреди може да бъде предизвикателство, тъй като на пазара има много уреди. Само преди няколко години, при комплектоването на оборудването, малко хора се замисляха за автономно оборудване, което да ни облекчи в ежедневните ни дейности. Междувременно развитието на технологиите означава, че електрониката, която ни заобикаля ежедневно, спестява много ценно време. Почистващите роботи са сравнително млада и все още нарастваща категория продукти. В нашата класация ще намерите препоръчани модели, които си струва да купите.

Какво да търсите, когато търсите почистващ робот?

Устройствата на отделните производители са очевидно подобни едно на друго. Компаниите обикновено се фокусират върху класическата овална форма. Когато решавате да закупите автоматична прахосмукачка обаче, си струва да проверите нейните възможности, за да съобразите устройството с вашите предпочитания. Основните модели нямат функция за картографиране на стаята, така че можете да кажете, че работят малко на тъмно. Те просто тичат от стена на стена, събирайки мръсотия. Такова оборудване може да се използва от непретенциозни потребители в малки апартаменти с еднаква площ. Ако искате да сте сигурни, че роботът ще почисти почти всяка повърхност и в допълнение към ефективното избягване на избрани повърхности, струва си да изберете усъвършенствано оборудване с подходящи функции.

Каква е разликата между отделните почистващи роботи? Обикновено това е капацитетът на резервоара, четковата система, работното време или скоростта на зареждане. Разбира се, важно е и какво не се вижда в спецификацията на самата прахосмукачка. Имам предвид софтуер и допълнителни умни функции. Например iRobot Roomba предлага съобщения на полски.

Някои роботи също предлагат миене на пода. Все пак трябва да се помни, че тази функция не е заместител на истинското почистване на пода, повърхностите се избърсват само мокри. Следователно почистването трябва да се третира като приятно допълнение и хората, които се интересуват от ефективно почистване на подове, трябва да потърсят специален робот.

iRobot Roomba j7 + | купете от 4499 PLN

Оборудване без компромис? Заложете на iRobot Roomba j7+ с Clean Base с функция за автоматично премахване на мръсотия към торбички AllergenLock, които според декларацията на производителя задържат 99% полени и плесени. Предимствата на това решение са очевидни - плътно затворената торба означава липса на плаващ прах при изпразването й. Торбичките AllergenLock могат да съдържат мръсотия и отломки, събрани в продължение на 60 дни, но всичко зависи разбира се от интензивността на почистване и повърхността на дома или офиса.

2021-11-30 112244
2021-11-30 112244

Робот Roomba j7 + използва система за почистване в 3 стъпки, четка за почистване на ръбове и ъгли и 2 основни гумени четки за всички повърхности, които гъвкаво се адаптират към различни типове подове, без да бъдат уловени от косми на домашни любимци.

2021-11-30 112453
2021-11-30 112453

Платформата iRobot Genius отговаря за планирането на почистването.

Roomba i7 + прахосмукачка робот | купете от 3199 PLN

Roomba i7+
Roomba i7+

Класацията на препоръчаните роботи за почистване се отваря с устройство, което трябва да представлява интерес за хора, които не приемат компромиси. Roomba i7 + е истински почистващ комбайн, пълен с технологии. Най-интересната функция е, разбира се, системата за автоматично изпразване, което означава, че можете да забравите за прахосмукачката дори за няколко седмици. Комплектът включва базова станция Clean Base с функция за автоматично отстраняване на мръсотия. Прахът и мръсотията, събрани в контейнера на робота, се изпразват автоматично в запечатана торба, която побира съдържанието на до 30 контейнера.

Патентованата 3-степенна система за почистване осигурява висока мощност на засмукване, а усъвършенстваната vSLAM навигация ви позволява да планирате ефективно почистването на различни повърхности. Ако роботът се изчерпи по време на работния цикъл, той ще се върне в станцията за зареждане, ще зареди батерията и след това ще завърши процеса на почистване.

Голямо предимство на устройствата Roomba е специалното приложение iRobot Home. Той извежда потребителите далеч отвъд обичайните функции, предоставяйки им персонализиран и лесен за използване команден център и контрол за почистване на дома.

Едно от най-големите предимства на iRobot Genius е способността да почиства конкретни места. Възползвайки се от най-съвременните AI решения, роботизираните прахосмукачки Roomba i7 / i7 + и s9 / s9 + и почистващият робот Braava jet m6 използват машинно обучение, за да откриват автоматично и проактивно да предлагат зони за почистване около конкретни обекти, като например дивани, маси и кухненски плотове. Чистите зони също могат да бъдат създадени от самите потребители с помощта на Smart Maps. Благодарение на това те могат да изпратят робота да работи в дадена зона, например под масата. Всичко, което трябва да направите, е да дадете на робота конкретна команда от приложението или чрез гласовия асистент и той ще започне да работи на определеното място, където се е появила мръсотията.

Спецификация

 • Работно време [мин]: 75
 • Време за зареждане на батерията [min]: 120
 • Капацитет на контейнера за прах [l]: 0,4
 • Сензори: против сблъсък, ръб, прах, разстояние, одометър, оптична посока на движение, оптичен vSLAM (камера), против заплитане в кабели, препятствия, заземяване, откриване на мръсни места
 • Виртуална стена: Да
 • Автоматично връщане в базата и зареждане: Да
 • Работен програмист: Да
 • Функция за почистване: Не
 • Wi-Fi: Да
 • Ниво на шум: 65 dB
 • Размери (диаметър x височина): 33,9 x 9,2 cm
 • Гласова подкана на полски: Да

Робот прахосмукачка Roomba i3 + | купете от 3199 PLN

Roomba i3+
Roomba i3+

Roomba i3 + е друг модел, който автоматично изпразва кошчето, зарежда батерията и продължава да почиства, докато не приключи. Базовата станция Clean Base може да побере до 30 кошчета за боклук. Роботът използва 3-степенна почистваща система с 2 гумени четки и висока всмукателна мощност за почистване на различни подови повърхности в цялата къща. Перфектен за собственици на домашни любимци, чудесен за подстригване.

Roomba i3 + прахосмукачка робот
Roomba i3 + прахосмукачка робот

Въртящата се странична четка измита остатъците по пътя на 3-степенната система за почистване, за да улови остатъците и праха, които се натрупват по стените. Производителят е внедрил и високоефективен филтър AeroForce: той улавя 99% от алергени, полени и частици до 10 микрона. Любителите на интелигентния дом със сигурност ще се радват на съвместимост с гласови асистенти и технологията Imprint Link. Подобно на Roomba i7+, моделът i3+ поддържа приложението iRobot Home.

Роботът работи напълно автоматично - ако енергията му свърши по време на работния цикъл, той се връща в станцията, презарежда батерията и след това завършва процеса на почистване.

Робот прахосмукачка Roomba i7 | купете от 2199 PLN

Робот прахосмукачка Roomba i7
Робот прахосмукачка Roomba i7

Roomba i7 е ефективна машина, която вече може да бъде закупена с по-солидна отстъпка. За малко над 2000 PLN получаваме почистващ робот, който използва 3-степенна система за почистване с двойни гумени четки и повече всмукателна мощност за почистване на различни подови повърхности. 3-степенната почистваща система AeroForce ™ използва специално оформени гумени четки и двигател от 2-ро поколение за по-добра производителност и по-ниски оперативни разходи.

Робот прахосмукачка Roomba i7
Робот прахосмукачка Roomba i7

Важното е, че Roomba i7 е роботизирана прахосмукачка, която може да бъде програмирана да почиства определени стаи. С Imprint Smart Mapping, Roomba научава вашия дом и запомня имената на стаите, така че можете да контролирате кое да почистите и кога. Можете дори да насочите iRobot към стая по ваш избор с помощта на гласови команди (с помощта на високоговорителя Alexa или Google Assistant). Роботът ще работи добре в многоетажни домове - до 10 етажни планове.

Както при другите модели, ако Roombie i7 се изтощи по време на цикъла си, той се връща в станцията за зареждане, презарежда батерията и след това завършва процеса на почистване.

Спецификация

 • Работно време [мин]: 75
 • Време за зареждане на батерията [min]: 120
 • Капацитет на контейнера за прах [l]: 0,4
 • Сензори: против сблъсък, ръб, прах, разстояние, одометър, оптична посока на движение, оптичен vSLAM (камера), против заплитане в кабели, препятствия, заземяване, откриване на мръсни места
 • Виртуална стена: Да
 • Автоматично връщане в базата и зареждане: Да
 • Работен програмист: Да
 • Функция за почистване: Не
 • Wi-Fi: Да
 • Ниво на шум: 65 dB
 • Размери (диаметър x височина): 33,5 x 9,5 cm
 • Гласова подкана на полски: Да

Xiaomi Mi Robot Vacuum Pro | купете от PLN 1299

Преди време компанията Xiaomi също започна да произвежда интелигентни домашни уреди. Офертата включва, наред с други Mi Robot Vacuum Pro - почистващ робот на разумна цена. След свързване със специално приложение, роботът може да почиства избрани стаи. Можете също да използвате функцията за виртуална стена, за да предотвратите влизането на робота в избрани места. Оборудването от Xiaomi поддържа планиране, така че можете да зададете график за почистване в избрано време. След почистване устройството се връща в основата за презареждане на батерията.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Pro
Xiaomi Mi Robot Vacuum Pro

Нивото на шума не надвишава 70 dB и роботът работи непрекъснато в продължение на 110 минути, когато батерията е напълно заредена. Важно допълнение е функцията моп, която отговаря за избърсването на подовете, когато са мокри.

Спецификация

 • Работно време [мин]: 110
 • Време за зареждане на батерията [min]: 180
 • Капацитет на контейнера за прах [l]: 0,55
 • Сензори: анти-сблъсък, ръб, разстояние, оптични, vSLAM (камера), сензори за повреда на земята
 • Виртуална стена: Да
 • Автоматично връщане в базата и зареждане: Да
 • Работен програмист: Да
 • Функция за почистване: Да
 • Wi-Fi: Да
 • Размери (диаметър x височина): 350 x 94,5 mm
 • Гласова подкана на полски: Не

VIOMI SE робот за почистване | купете от 1169 PLN

VIOMI SE е още един робот на китайската марка, който ефективно ще се грижи за чистотата на подовете и няма да съсипе домашния ви бюджет. Оборудването ще работи както на твърди подове, така и на килими, използвайки 12 сензора, благодарение на които може да се справи с препятствия с височина до 2 см.

ВИОМИ СЕ
ВИОМИ СЕ

Основните характеристики на VIOMI SE включват: програматор с възможност за планиране на почистване в избрани помещения, прецизен LDS лазерен радар с 360-градусова система за сканиране и картографиране за прецизно планиране на работата на робота, висока всмукателна мощност от 2200 Pa, възможност за мокро почистване, до 12 минути работа с едно зареждане

Спецификация

 • Работно време [мин]: 120
 • Време за зареждане на батерията [min]: 240
 • Капацитет на контейнера за прах [l]: 0,3
 • Сензори: против сблъсък, автоматична докинг станция, ръб, прах, контейнер за прах, състояние на батерията, падане
 • Виртуална стена: Да
 • Автоматично връщане в базата и зареждане: Да
 • Работен програмист: Да
 • Функция за почистване: Да
 • Wi-Fi: Да
 • Размери (диаметър x височина): 35 x 9,5 cm
 • Ниво на шум: 72 dB
 • Гласова подкана на полски: Не

iRobot Roomba 976 | купете от 1699 PLN

Малко по-евтино предложение от iRobot, но също толкова ефективно при ежедневно почистване. Roomba 976 без усилие отстранява прах, мръсотия и груби замърсявания с лекота благодарение на 3-степенната почистваща система, която използва 2 основни гумени четки за всички повърхности и четка за почистване на краищата и ъглите. И тук разполагаме с навигационната технология vSLAM, която гарантира цялостно почистване и избягване на препятствия. А сензорът Dirt Detect предупреждава Roomba 976 за по-мръсни зони, като зони с голям трафик, за по-задълбочен график за почистване.

iRobot Roomba 976
iRobot Roomba 976

Спецификация

 • Работно време [мин]: 75
 • Време за зареждане на батерията [min]: 120
 • Капацитет на контейнера за прах [l]: 0,6
 • Сензори: против сблъсък, ръб, прах, разстояние, одометър, оптична посока на движение, оптичен vSLAM (камера), против заплитане в кабели, препятствия, заземяване, откриване на мръсни места
 • Виртуална стена: Да
 • Автоматично връщане в базата и зареждане: Да
 • Работен програмист: Да
 • Функция за почистване: Не
 • Wi-Fi: Да
 • Размери (диаметър x височина): 35 x 9 cm
 • Ниво на шум: 65 dB
 • Гласова подкана на полски: Да

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C | купете от 859 PLN

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C

Един от най-евтините роботи за почистване, който си заслужава да бъде разгледан. Оборудването е похвалено от потребителите за ефективна работа, добро събиране на замърсявания и косми и възможност за дистанционно управление чрез мобилно приложение. Заслужава да се отбележи способността за преодоляване на препятствия с височина до 20 мм.

Оборудването на Xiaomi може също да мие подове. Резервоарът за вода от 200 ml автоматично регулира количеството вода, използвано за пране. С помощта на приложението Xiaomi Home можете да изберете режим на работа, да планирате график или да изберете място за почистване.

Спецификация

 • Работно време [мин]: 90
 • Време за зареждане на батерията [min]: 240
 • Капацитет на контейнера за прах [l]: 0,6
 • Сензори: скала, сблъсък, ускорение, радар, стена, падане, сензор за пълен контейнер
 • Виртуална стена: Да
 • Автоматично връщане в базата и зареждане: Да
 • Работен програмист: Да
 • Функция за почистване: Да
 • Wi-Fi: Да
 • Размери (диаметър x височина): 35 x 8,15 cm
 • Ниво на шум: 72 dB
 • Гласова подкана на полски: Не

Класацията на роботите за почистване се основава на офертата на полските онлайн магазини. Повечето роботизирани прахосмукачки се предлагат с безплатна доставка. Подробности можете да намерите на уебсайтовете на отделните магазини. Статията ще бъде периодично актуализирана, за да представи най-интересните продукти, налични в момента.

Популярна тема