Най-добрите безплатни приложения за оптимизация на Android

Съдържание:

Най-добрите безплатни приложения за оптимизация на Android
Най-добрите безплатни приложения за оптимизация на Android
Anonim
2021-02-24 122838
2021-02-24 122838

Ускоряваме системата и се отърваваме от ненужните файлове.

Android, като всяка друга система, може да се забави с времето. Това е свързано, наред с други неща, с натрупването на файлове, от които не е задължително да се нуждаем.

Ръчното им премахване обаче би било изключително обременяващо. Поради тази причина си струва да опитаме да инсталираме приложение, което ще го направи вместо нас. В допълнение към премахването на боклука, той също ще оптимизира системата и ще покаже какво може да се направи, за да накара Android да работи по-бързо.

По-долу представяме най-добрите приложения от този тип според нас.

AVG Cleaner

Много прост инструмент от известен производител на антивирусен софтуер, който е предназначен да ускори устройствата с Android и да удължи живота на батерията им. Благодарение на AVG Cleaner ще увеличим ефективността на смартфона, което ще се изрази директно в скоростта на системата и приложенията, инсталирани в нея, ще възвърнем свободното място в паметта и ще намалим необходимостта от постоянно свързване на устройството към зарядното.

5 полезни приложения за оптимизиране на Android
5 полезни приложения за оптимизиране на Android

AVG Cleaner предлага функции за деинсталиране на приложения, които не използваме, намиране и изтриване на ненужни файлове и медии, почистване на кеша и пестене на батерията. С помощта на описания инструмент ще идентифицираме компонентите, които забавят мобилното ни устройство, ще хибернираме работещите във фонов режим приложения и ще получим цялостен достъп до информация за смартфона и инсталираната операционна среда.

AMC Сигурност

Друг препоръчителен инструмент, насочен към потребители, които се борят с проблема с ниската производителност на смартфон или таблет с Android. AMC Security помага за оптимизиране на работната среда, ефективно търсене и изчистване на паметта на устройството от ненужни файлове и удължаване на живота на батерията му.

Инструментът има 2 режима на търсене - бърз и точен. Освен по времето за сканиране, те се различават по броя на откритите и отстранимите аномалии. Благодарение на тях потребителят ще си възвърне много ценни гигабайти памет чрез, наред с други, изтриване на ненужни данни (лог файлове, временни файлове или празни папки), големи и изтеглени файлове, както и файлове с миниатюри

5 полезни приложения за оптимизиране на Android
5 полезни приложения за оптимизиране на Android

KeepClean

Най-обширният инструмент в този списък, който позволява цялостна оптимизация на Android и защита срещу всички видове злонамерени компоненти.

KeepClean дава на потребителя възможността да извърши подробен анализ на кеша и да изтрие всички ненужни данни, да ускори устройството чрез освобождаване на RAM ресурси или да открие и деактивира приложения, които консумират ненужна батерия. Освен това потребителят получава и антивирусна защита, възможност за идентифициране на опасни точки за достъп до интернет или предотвратяване на прегряване на процесора.

5 полезни приложения за оптимизиране на Android
5 полезни приложения за оптимизиране на Android

KeepClean - Изтегляне

Super Clean - Master of Cleaner, Phone Booster

Едно от най-популярните приложения за оптимизиране на Android е Super Clean - Master of Cleaner, Phone Booster от Magical Dev. Инструментът премахва ненужни файлове и боклук. Освен това може да освободи RAM и да изчисти редица приложения: Facebook, Messenger, WhatsApp и Instagram.

Допълнителните функции включват възможност за блокиране на достъпа до избрани приложения с ПИН код, пестене на батерия или дори блокиране на нежелани известия. Има и антивирусна защита.

2021-02-24 121158
2021-02-24 121158

Clean Master

CCleaner

Един от най-известните инструменти за оптимизация на компютри е наличен и за Android. Основната задача на приложението е да почиства боклука, който се задържа на нашия смартфон. Благодарение на това ще имаме повече място за нашите собствени файлове.

От ниво CCleaner можем лесно да премахнем други приложения, както и да наблюдаваме основните параметри на нашето устройство - използване на процесора, RAM памет, вътрешна памет, както и състоянието и температурата на батерията.

Има и полезен файлов анализ, благодарение на който ще разберем кои материали (напр. снимки) заемат най-много място в паметта.

ccleaner
ccleaner

CCleaner

DU Speed Booster

DU Speed Booster също има подобни приложения. Приложението може да почиства RAM и да оптимизира системата, като затваря ненужните фонови процеси.

Разбира се, има модул, който отговаря за почистването на ненужните файлове, така че можете да освободите допълнително място на устройството. Разработчиците също внедриха антивирусна защита, която сканира всички инсталирани приложения за вредители.

Можете също да използвате функцията AppLock, с която ще блокираме достъпа до избрани приложения. Те ще изискват парола, за да работят.

ду бустер
ду бустер

DU Speed Booster

Живот на батерията на Kaspersky: запазване и усилване

Безплатно приложение от Kaspersky за удължаване на живота на батерията на смартфони с Android. Инструментът автоматично анализира и наблюдава всяко приложение, работещо на вашия смартфон или таблет, също така ви позволява да затворите ненужните процеси, работещи във фонов режим.

В случай на приложения, които консумират прекомерно енергия, потребителят ще получи специално предупреждение.

2021-02-24 121950
2021-02-24 121950

Живот на батерията на Kaspersky

Приложенията, представени по-горе, са само малка част от групата инструменти, предназначени за оптимизиране и почистване на Android устройства. Ако знаете други интересни и препоръчителни инструменти от този тип, ви каним да ги обсъдите в коментарите.

Популярна тема