Тънък и ефективен лаптоп за работа и учене? Проверих Huawei MateBook 14s

Съдържание:

Тънък и ефективен лаптоп за работа и учене? Проверих Huawei MateBook 14s
Тънък и ефективен лаптоп за работа и учене? Проверих Huawei MateBook 14s
Anonim
Huawei MateBook 14s 1
Huawei MateBook 14s 1

Забележително предложение.

Несъмнено през последните месеци прекарваме още повече време пред компютрите. Това се случва по много причини, включително работа и дистанционно обучение. Когато търсите правилния компютър, струва си да поставите стабилно и ефективно оборудване, което в същото време ще бъде мобилно.

През последните няколко седмици имах възможността да работя върху най-новия лаптоп Huawei MateBook 14s. Този тънък 14-инчов компютър с 2-инчов екран е изненадващ по много начини и според моя опит е подходящ както за работа, така и за учене.

YouTube video player

YouTube video player
YouTube video player

Здравата обвивка е основата

Когато избирате лаптоп, трябва да мислите предварително и да се стремите към оборудване, което ще работи безупречно дълги години. Следователно качеството на изработката е от решаващо значение, което не бива да се пести в случай на компютър, използван както за работа, така и за мултимедия.

MateBook 14s е изработен от алуминий - това покритие със сигурност е по-издръжливо от пластмасата. Качеството на лаптопа е идеално подчертано от факта, че имаме работа с оборудване от премиум сегмента.

Huawei MateBook 14s
Huawei MateBook 14s

Компактните размери също заслужават внимание - оказва се, че в малък корпус е поставен 14,2-инчов екран, а целият тежи 1,43 кг. Всичко това благодарение на наистина тесните рамки около екрана - компютърът изглежда едновременно модерен и минималистичен.

Харесвам версията в зелен цвят (тази постелка изглежда страхотно!), но любителите на по-приглушения дизайн могат да посегнат към класическите версии със сиво покритие.

Докато наблюдавате пазара на преносими компютри, със сигурност сте забелязали, че производителите се стремят към миниатюризация, но в същото време се отказват от портовете и конекторите, които са важни за потребителите. За щастие MateBook 14s не отиде в тази посока и получаваме достъп до портовете, необходими за ежедневна работа, като два USB-C 3.2 Gen 1 конектора с поддръжка за пренос на данни, зареждане и DisplayPort, пълноразмерен HDMI 1.4 контакт, аудио конектор 3,5 mm жак и USB 3.2 Gen 1 порт тип A. Това е достатъчен комплект за свързване на необходимите периферни устройства или използване на компютър по време на презентация.

Комфорт на работа, т.е. екран и клавиатура

Спомням си дните, когато HD екраните бяха стандарт на пазара на преносими компютри. Тогава компютрите, оборудвани с Full HD матрици, се смятаха за първокласно оборудване. Разбира се, лошото качество на екрана и ниската му разделителна способност имаха диаметрален ефект върху комфорта на работа. Днес Full HD е стандартът, но производители като Huawei правят крачка напред, което се превръща в още по-добро визуално изживяване.

Когато работих с MateBook 14s, оцених страхотния 2.5K FullView екран, направен в технологията LTPS с диагонал от 14,2 инча, съотношение на страните 3: 2 и разделителна способност 2520 x 1680 пиксела. Сериозно, след контакт с панел с такава острота е трудно да преминете към обикновен лаптоп. В допълнение, екранът предлага честота на опресняване от 90 Hz, което определено се отразява на плавността на представеното съдържание.

Високата разделителна способност и яркостта на екрана от 400 нита правят дори дългите часове работа пред компютъра удобни. Не само това, лаптопът използва технология за защита на очите (два сертификата TÜV Rheinland), която намалява синята светлина, излъчвана от дисплея, и елиминира трептенето на изображението.

Клавиатурата е също толкова важен елемент за мен. MateBook също не разочарова в тази област. Писане на дълги текстове, отговаряне на имейли, работа с документи - всички тези дейности могат да се извършват безпроблемно благодарение на островната клавиатура с големи клавиши с ход от 1,5 мм. Важното е, че заема почти цялото работно пространство и предлага тристепенна подсветка.

Не забравяйте също за сигурността на данните, съхранявани на вашия компютър - MateBook 14s е оборудван с Windows Hello, така че можем да влезем удобно чрез разпознаване на лица или чрез сканиране на пръстов отпечатък, като поставите пръста си върху четеца, разположен на захранването бутон

Ефективността и батерията са ключът към удобната работа

Излизате ли от вкъщи, забравяте зарядното устройство и ще имате цял ден на срещи и работа? Нищо не е загубено – Huawei MateBook 14s е устройство, буквално създадено за мобилна работа и разбрах за него лично. При тестване на лаптопа не успях да го разредя за един работен ден. Това означава, че можете да работите на компютъра цял ден, а когато се върнете у дома, да гледате епизод от любимия си сериал.

Бързото зареждане може да е от полза. Можете да зареждате вашия лаптоп с компактно 90 W USB-C зарядно устройство. Нуждаете се само от 15 минути, за да спечелите допълнителни 3 часа работа. Важно е, че благодарение на стандарта за универсален щепсел можете също да презаредите вашия смартфон, таблет и други устройства.

Huawei MateBook 14s
Huawei MateBook 14s

Всички споменати по-рано предимства на MateBook 14s се допълват от адекватна производителност. Компютърът се предлага в няколко конфигурации, като имах възможността да тествам вариант с процесор Intel Core i5-11300H, 16 GB RAM и 512 GB SSD диск.

Приложената спецификация позволява на устройството да се справя с взискателни програми, можете лесно да стартирате няколко раздела в браузъра и няколко приложения във фонов режим. Интегрираният графичен чип Intel Iris X няма да се похвали с взискателни игри, но можете да играете по-прости продукции на него, намалявайки разделителната способност или качеството на графиката.

Успешен бележник за работа и учене

Когато решавате да закупите нов компютър, трябва да обърнете внимание на много аспекти, като качество на изработка, екран, батерия и производителност. Huawei MateBook 14s е наистина разумно предложение в своя ценови сегмент, което несъмнено ще работи както на работа, така и след работно време, когато искаме да си услужим малко забавление.

Ако търсите добре направен, компактен преносим компютър със силна батерия и страхотен екран, MateBook 14s е предложение, което си заслужава вниманието. Ще намерите компютъра в онлайн магазина huawei.pl.

Популярна тема