Chrome 96 направи своя дебют, заедно с новото за потребителите на Windows 11

Съдържание:

Chrome 96 направи своя дебют, заедно с новото за потребителите на Windows 11
Chrome 96 направи своя дебют, заедно с новото за потребителите на Windows 11
Anonim
хром-96
хром-96

Изтеглете сега.

Случи се, Google пусна друга голяма актуализация за своя уеб браузър Google Chrome. Той вече дебютира на всички платформи, поддържани от компанията. Вижте какви промени въвежда!

Chrome 96 не въвежда твърде много новини, което е свързано с факта, че Google премина към 4-седмичен график за актуализиране преди известно време. Ето защо, всяка актуализация, гигантът от Mountain View се фокусира много повече върху корекции на грешки, подобрения в сигурността и незначителни промени. Въпреки това има някои забележителни промени в Chrome 96 и една от тях трябва да зарадва потребителите на Windows 11.

Меню в стил Chrome 96 и Windows 11

В момента, ако използвате Windows 11 и в Chrome 96 на работния плот, щракнете с левия бутон върху иконата с три точки в горния десен ъгъл на прозореца и щракнете с десния бутон върху полето за всичко (адрес лента), очите ви ще видят меню, познато от Windows 10. Това меню няма заоблени ъгли или други функции на контекстното меню на Windows 11.

Chrome 96 има експериментален флаг, който ви позволява да активирате менюта в стил Windows 11 във вашия браузър. Нарича се Менюта в стил Windows 11. По подразбиране е изключено. За да го активирате, отидете на chrome: //flags/win11-style-menus.

хром-96-меню
хром-96-меню

Контекстно меню в Chrome 96 след активиране на флага за експериментални стилови менюта на Windows 11.

Ако активирате експерименталния флаг, контекстното меню в Chrome ще получи главно заоблени ъгли. Цветът му също ще се промени леко. Той обаче няма да поддържа ефектите на прозрачност, поддържани от самата система. Може би Google ще ги обогати с тази функционалност в бъдеще.

По-бързо превключване на страници, достъпност и други

Прескачате ли често в Chrome между текущо отворената и предишно посетената страница с помощта на бутоните „Назад“и „Напред“? Сега процесът трябва да е още по-бърз и това е така, защото, започвайки от версия 96, Chrome на работния плот достига до допълнителен кеш, за да съхрани последната запазена страница, на която сме били. Преди това само потребителите на Android можеха да се насладят на тази функция.

Говорейки за Android, хората, които използват тази система, вече могат да активират експерименталния флагнастройката darken-websites-checkbox-in-themes, която ви позволява да наложите тъмен режим на онези сайтове, които сами не предлагат тъмен режим. Разбира се, ефектите от това действие могат да бъдат … различни.

Друг нов флаг, който си струва да активирате на Android еenable-accessibility-page-zoom. Това от своя страна позволява функцията за уголемяване на текста на страницата.

Google Chrome - актуализация до версия 96

Google предоставя постепенно автоматично актуализиране на Chrome до версия 96. Ако не искате да чакате да стигне до вас, просто изтеглете Chrome 96 от нашата софтуерна база данни и преинсталирайте браузъра ръчно.

Популярна тема