Nokia пуска Qt SDK 1.1

Nokia пуска Qt SDK 1.1
Nokia пуска Qt SDK 1.1
Anonim
Image
Image

Разработчиците на Qt, работещи за Nokia, обявиха пускането на версия 1.1 на Qt SDK, най-новата версия на инструментариума за разработка на софтуер за потребителя на Qt framework. Изданието е първата версия на Qt SDK, която позволява на разработчиците да създават приложения, базирани на Qt 4.7, C++ платформата за GUI приложения.

Докато обсъждаше въпроса, Морис Калиновски от Nokia спомена универсалността на комплекта: "Qt SDK 1.1 обединява по-ранни версии на SDK. Инструментариумът е подходящ за създаване на настолни и мобилни приложения". Qt SDK 1.1 включва Qt Simulator 1.1, Qt Mobility 1.1.3, Qt Creator 2.1 и Qt Quick, нов комплект за разработка на потребителски интерфейс (UI), който включва QML (език, подобен на CSS и JavaScript), който улеснява създаването на интерфейси за устройства със сензорен екран. Комплектът включва също Qt 4.7.3 за десктоп, Qt 4.7.3 за Symbian и Qt 4.7.0 за Maemo / N900.

Разработчиците на софтуера отбелязват, че Qt SDK 1.1 трябва да се инсталира отделно, тъй като Nokia Qt SDK 1.0 не може да бъде надстроен до новата версия. Xcode е необходим за инсталиране на Mac OS X. Потребителите са помолени да предоставят обратна връзка и да съобщават за грешки, които открият.

Версия 1.1 на Qt SDK е достъпна за изтегляне за Windows, Mac OS X и Linux от уебсайта на проекта. Компонентите в Qt SDK са с отворен код.

Популярна тема