Скоро ще използвате Face ID дори в маска

Съдържание:

Скоро ще използвате Face ID дори в маска
Скоро ще използвате Face ID дори в маска
Anonim
faceid-промяна
faceid-промяна

Функцията вече се тества.

Само дни след като стабилната версия на iOS 15.3 беше предоставена на потребителите, Apple започна бета тестване на iOS версия 15.4. Както се оказа, този въвежда функция, която ще зарадва много хора, имайки предвид времето, в което живеем. Говоря за функцията за разпознаване с помощта на Face ID на лицето, върху което е приложена маската.

FaceID срещу маски

Миналата година Apple направи по-лесно използването на Face ID, докато носите маска за лице. Ако Face ID има проблеми с разпознаването на лице поради маска или друг предмет, като например слънчеви очила, можете да използвате защитена връзка с Apple Watch на китката си, за да отключите смартфона. Проблемът е, че не всеки с iPhone има и Apple Watch.

Скоро отключването на iPhone с маската Face ID ще бъде възможно, без да се налага да посягате към Apple Watch. Решението е да можете да разпознавате лицето въз основа на неговите непокрити части, т.е. областта на челото и очите. Така че ще бъде много по-удобно от преди, но също толкова безопасно ли е?

Точно така, Apple посочва, че новото издание на Face ID ще бъде много по-малко сигурно от класическото. Функцията за разпознаване на лица в маската обаче ще трябва да се включи от настройките на смартфона. Важното е, че ще може да се използва с коригиращи очила, но не и със слънчеви очила.

лицева маска
лицева маска

iOS 15.4 ще ви позволи да използвате Face ID в маска.

iOS 15.4 - други новини

Е, Apple започнаха да прилагат обсъжданата функция доста късно, но имам впечатлението, че тази ще бъде полезна много дълго време. Добре, но когато iOS 15.4 удари потребителите. Точната дата на пускане на стабилната версия на актуализацията не е известна, но се подозира, че може да се случи през март или април тази година.

Какво, освен възможността за отключване на телефона с лице в маска, е да представим iOS 15.4? Например няколко десетки нови емотикони, поддръжка на адаптивни тригери на контролера DualSense от PlayStation 5 или функцията Universal Control. Актуализацията също ще ви позволи да добавите сертификат за ваксинация към приложението He alth или да прикачите бележки към вашите запазени пароли. Apple сподели пълния списък с промените на своята страница

Популярна тема