Epic Games ще раздава игри през 2022 г

Съдържание:

Epic Games ще раздава игри през 2022 г
Epic Games ще раздава игри през 2022 г
Anonim
магазин за епични игри игри 2022 1
магазин за епични игри игри 2022 1

Няма промени в политиката на компанията

Миналата година беше доста успешна за платформата Epic Games Store - поне това е официалната статистика, предоставена от компанията Tim Sweeney. Имаше доста нови потребители, които бяха готови да харчат пари за игри. Това се дължи главно на многобройните кампании за разпространение и всичко показва, че политиката на компанията в този аспект няма да се промени твърде скоро.

Epic Games обобщиха 2021

Epic Games Storeе платформа, лишена от ключови функции и работеща наистина трагично. Въпреки това потребителите са все по-склонни да го използват и си затварят очите за срамните недостатъци, които не могат да бъдат намерени в конкуренцията. Разбира се, решението на този пъзел са безплатни игри, разпространявани от компанията за всички. Този бизнес модел очевидно работи.

Обобщението за 2021 г. току-що се появи в мрежата Оказва се, че през последните 12 месеца е привлякло 30 милиона нови акаунта Вече има 194 милиона от тях, което означава 840 милиона долара, похарчени през Epic Games Store. Тук обаче има една уловка.

магазин за епични игри игри 2022 3
магазин за епични игри игри 2022 3

Малко хора изглежда купуват игри от разработчици, различни от Epic Games. Те са похарчили "само" 300 милиона долара, което предполага, че повечето хора използват платформата така или иначе като Fortnite стартер или за получаване на безплатни продукции. Точно така - компанията раздаде точно 89 игри през 2021 г., чиято пазарна стойност е 2,120 долараПотребителите получиха над 765 милиона копия на игрите, предлагани по този начин.

В момента можем да намерим 917 игри в библиотеката на Epic Games Store, което е почти два пъти повече, отколкото в края на 2020 г. Разбира се, компанията иска да разшири каталога от налични заглавия, но акцентът ще бъде поставен и върху разпространението. Няма план за изоставяне на тази политика и потребителите на все още могат да очакват седмични новини през 2022 г.

Това обаче не е краят на плановете. Epic Games иска да представи, наред с други инструмент, който позволява на разработчиците сами да публикуват играта на платформата. Това е в подкрепа на независими творци, които биха искали да представят проекта си на хората по лесен и бърз начин.

Какво още? Както можем да прочетем от изявлението:

Epic Achievements беше първата стъпка към предоставянето на пълни профили на играчи в магазина. Профилите ще дадат на играчите място да видят всичките си постижения на едно място, да проследят времето за игра в библиотеката си и др. Чухме много отзиви от играчи относно управлението на библиотеката и изтеглянията, така че ще се занимаваме активно с тези проблеми през следващата година. Това включва възможността за приоритизиране и поставяне на избрани игри в опашка за изтегляне, повече опции за подпомагане на филтрирането и организирането на вашата библиотека, показване на повече игри в изгледа на библиотеката и възможност за разглеждане на библиотеката извън стартовия панел

Самият стартер също трябва да бъде подобрен. Надяваме се, че това ще се случи, защото в момента е истински кошмар да го използвате.

Популярна тема