Опасна актуализация на антивирусната програма AVG

Опасна актуализация на антивирусната програма AVG
Опасна актуализация на антивирусната програма AVG
Anonim
Image
Image

Антивирусните програми са предназначени да предпазват потребителя от заплахи. Както се оказва, има ситуации, в които самата антивирусна програма може да бъде опасна за операционната система. Такъв сценарий се случи вчера вечерта, когато AVG пусна нови актуализации за своите продукти за сигурност.

Грешна актуализация вместо коригиране на грешки в AVG доведе до критичен системен срив на избрани 64-битови Windows 7 и Vista системи. След инсталирането на пачовете програмата поиска да рестартира Windows, ако потребителят се съобрази с инструкциите, той получи т.нар. Син екран на смъртта (BSOD). Същият сценарий продължава дори ако системата стартира в безопасен режим.

Потребители, коментиращи срива в официалния форум на производителя, откриха, че проблемът се дължи на липсващия файл "\ Windows \ System 32 \ DRIVERS \ AVGIDSEH. SYS". Производителят вече реагира на проблема и препоръчва на всички хора с повреда да използват безплатния инструмент AVG Rescue CD. Подробни инструкции са налични във форума за поддръжка на AVG.

Грешката засяга както комерсиалните AVG пакети, така и безплатната антивирусна програма.

Популярна тема