Wikileaks губи своя домейн

Wikileaks губи своя домейн
Wikileaks губи своя домейн
Anonim
Image
Image

Хостингът, на който се намира спорният домейн на WikiLeaks, реши да прекъсне услугата, като по този начин лиши уебсайта на WikiLeaks от интернет адрес. Въпреки официалното писмо от американските власти, сайтът публикува 250 000 поверителни американски документа.

Домейнът е "обстрелян" от хакери от известно време. Преди публикуването на споменатите документи DDoS атаката удари сайта със скорост 2-4 Gb / s. След публикуването на материалите, сайтът беше ударен от още атаки, този път със скорост от 10 Gb / s.

За да се защити от атаки, сайтът намери убежище в сървърите на Amazon. По-малко от 20 часа по-късно WikiLeaks загуби името на домейна си. В информацията Amazon посочва като причина за прекратяване на хостинга нарушение на правилата относно собствеността върху съдържанието на уебсайта.

Собственикът на сървъра на WikiLeaks, EveryDNS.net, отказа да продължи да работи със сайта поради огромния мащаб на DDoS атаките. Поради това спорният уебсайт се премести в Швейцария, а също така туитна своя IP номер, чрез който можете да стигнете до сайта. Струва си да се отбележи, че сайтът има много последователи, които имат копия на документи в цялата мрежа.

Едно от огледалата, WikiLeaks.ch, се хоства на френски сървъри. Френският министър на индустрията Ерик Бесон призовава за прекъсване на доставките във Франция.

Популярна тема