Windows 11 иска да сте екологични. Нова опция в Настройки

Съдържание:

Windows 11 иска да сте екологични. Нова опция в Настройки
Windows 11 иска да сте екологични. Нова опция в Настройки
Anonim
windows11-меню
windows11-меню

Приложението Настройки ще получи нов раздел.

Microsoft работи върху множество подобрения за Windows 11 - включително собствени приложения, лентата на задачите, менюто "Старт" и др. Сега освен това беше открито, че гигантът от Редмънд също планира да добави напълно нов раздел към своето приложение за настройки - раздел, наречен Устойчиво развитие. Устойчивост).

Windows 11 ще се фокусира върху екологията и опазването на околната среда

Разбира се, доста лесно е да разберете какво ще съдържа разделът за устойчивост на приложението Настройки. В крайна сметка устойчивото развитие е идеята за социално-икономическо развитие, което предполага такова развитие, което, докато отговаря на нуждите на съвременните общества, в същото време няма да ограничи възможностите за развитие на бъдещите поколения. Той поставя силен акцент върху, например, опазването на околната среда.

Съдържанието на раздела за устойчиво развитие изобщо не трябва да се отгатва. Това е така, защото потребителят на Twitter Albacore (@thebookisclosed) сподели екранна снимка, която показва как трябва да изглежда този раздел.

windows11-настройки
windows11-настройки

Секция за устойчиво развитие в Windows 11.

Устойчивост в Windows 11

Както можете да видите на екранната снимка по-горе, разделът за устойчиво развитие ще позволи, наред с други неща, да активирате препоръчаните настройки, което ще накара устройството да пести повече енергия, влияейки положително на околната среда. Той също така ще предостави представа за разширени препоръки, които ще позволят на потребителите да намерят допълнителни начини за намаляване на потреблението на енергия.

Разделът за устойчиво развитие също така пренасочва потребителя към информация за това как може да рециклира своя компютър. Нещо повече, той ще покаже оценка по скала от 1 до 5 за „екологичното представяне“на дадено устройство под формата на графики, показващи листа вместо стандартни звезди или числа.

Устойчивото развитие е част от една от най-новите предварителни версии на Windows 11. Засега не е известно кога ще се появи стабилната версия, особено след като се твърди, че все още не е напълно функционална.

Тази новост вероятно е един от многото експерименти, върху които Microsoft работи. Въпреки това, за разлика от разделите за устойчиво развитие, много от тях може дори да не видят бял свят.

Windows 11 - как да инсталирам?

Все още не сте използвали Windows 11? Ако имате Windows 10, можете да надстроите безплатно. Вероятно Microsoft вече ви позволява да направите това чрез Windows Update. Ако това не е така, моля, използвайте Windows 11 Upgrade Assistant В краен случай извършете чиста инсталация на системата, като използвате Windows 11 Media Creation Tool

Важно е (а в някои случаи дори се изисква от Microsoft) да проверите дали Windows 11 отговаря на системните изисквания, преди да инсталирате Windows 11 на вашия компютър. Приложението PC He alth CheckMicrosoft ви предупреждава да не принуждавате инсталирането на неподдържани хардуерни конфигурации поради потенциални грешки.

Популярна тема