IE6 няма да умре, докато китайците го използват

IE6 няма да умре, докато китайците го използват
IE6 няма да умре, докато китайците го използват
Anonim
Image
Image

Плановете на Microsoft за премахване на старата версия на Internet Explorer 6 ще бъдат много трудни за изпълнение, докато китайските потребители колективно използват стария браузър. Според проучване на Net Applications 45,2% от потребителите все още използват IE6. Това е над 5 пъти повече, отколкото в други части на света.

Според оценките на компанията в Китай има приблизително 420 милиона интернет потребители. За сравнение, в Съединените щати, които имат втората по големина интернет потребителска популация, около 240 милиона. И така, най-голямата общност от интернет потребители е бастион на IE6 в продължение на девет години.

Роджър Каприоти, маркетинг директор на Internet Explorer, малко след като встъпи в длъжност миналото лято, каза, че работата му е да сведе потребителите на IE6 до нула. Според него всичко е на път, тъй като броят на потребителите на IE6 в Китай е намалял с повече от пет процентни пункта от август.

В интервю миналата седмица Каприоти подчерта няколко фактора, които Microsoft вижда като причини за пристрастяването на Китай към IE6. „Пиратство и редки смени на компютри. Много потребители никога не са се присъединявали към Windows Update.“Друга причина е и големият брой компютри с нелегален софтуер. Потребителите не искат да си създават проблеми и затова предпочитат да не променят нищо на компютрите си.

Като напомняне си струва да споменем, че много домакинства в Полша имат подобен подход и оборудването за образование в Полша все още е базирано на Windows 95.

Популярна тема