Полякиня е изневерила на агент на CBA. Тя загуби 80 000 PLN

Съдържание:

Полякиня е изневерила на агент на CBA. Тя загуби 80 000 PLN
Полякиня е изневерила на агент на CBA. Тя загуби 80 000 PLN
Anonim
измама полиция на CBA агент
измама полиция на CBA агент

Научете схемата за измама.

Напоследък се появиха съобщения за всякакви измамници, които ограбиха спестяванията на поляците чрез техните интернет или телефонни дейности. Само през последните дни беше шумно благодарение на 30-годишно момиче от Лодз, което измами интернет потребителите за милион злоти, и престъпникът, използващ телефона като прокурори изнудване по този начин за пари. Сега полската полиция съобщава за случай на дръзка измама на служител на CBA.

CBA агентска измама

Полицаи от щаба на провинциалната полиция в Люблин информират за случая, регистриран от щаба на окръжната полиция в Świdnik. В петък, 4 февруари, при нея дошъл служител на местна жилищна кооперация. 46-годишна жена беше измамена за сумата от 80 000 PLN. Заедно с полицията многократно ни предупреждавахме за престъпната схема, която тя представи.

Жената каза, че на номера на кооперацията се е обадил мъж, който се представя за служител на CBA. Той каза, че парите по сметката на кооперацията са застрашени и някой се опитва да ги изтегли. Престъпникът се възползвал от отсъствието на президента и счетоводителката в кооперацията и принудителен психологически натиск върху служителите. Той каза, че тя ще бъде отговорна за измамните пари, тъй като престъплението е извършено с помощта на личната й информация.

Прочетете също: В полицейското място в Inowrocław, Word е младежки комуникатор

"Жената предостави на обаждащия се мъж личния си телефонен номер и след това, по искане на мъжа, тя плати и преведе собствените си спестявания в уговореното време и място"- четем в съобщението на полицията

Парите трябваше да бъдат върнати на жената след успешна акция, в 20:00ч. Както може би се досещате, нищо подобно не се е случило.

Още веднъж напомняме, че служителите на реда не съобщават по телефона за текущи дела и никога не искат пари. Ако се съмнявате дали ви е потърсил истински полицай, затворете и съобщете за случая на спешния номер 112.

Популярна тема