Още един рекорд на "електротехници" в Норвегия. Кога ще бъде така в Полша?

Съдържание:

Още един рекорд на "електротехници" в Норвегия. Кога ще бъде така в Полша?
Още един рекорд на "електротехници" в Норвегия. Кога ще бъде така в Полша?
Anonim
Норвегия
Норвегия

Можете да ревнувате.

Според официални данни 83,7 процента. от всички коли, продадени през януари 2022 г. в Норвегия, са … електрически коли. 19 от 20-те модела в списъка имат електрическа батерия.

Анализаторите признават: Норвегия чупи рекорд след рекорд. През януари 2022 г. страната счупи по-ранен рекорд, който беше поставен през септември 2021 г.

Норвегия стои като "електротехници"

През януари 2022 г., 83,7 процента всички регистрирани превозни средства са били електрически автомобили. Данните от OFV изглежда разделят превозните средства с нулеви емисии от стриктно хибридните превозни средства. Превеждайки това в цифри: 7 957 нови пътнически автомобила, регистрирани от норвежци през януари тази година, са електрически автомобили. Автомобилите с дизелов двигател и неелектрифицираните превозни средства са едва 4,8 процента. нови регистрирани модели

Кои електрически автомобили са най-популярни в Норвегия? На първо място е Audi Q4 e-tron, следван от Hyundai IONIQ 5, следван от BMW с модела iX. В списъка са още Nissan Leaf, модели на Mercedes-Benz и Volvo. Така че норвежците купуват много електротехници, но това не е изненадващо - правителството (все още) не налага ДДС върху новите електрически превозни средства в тази страна. От близо 8 000 регистрирани коли само 387 са били бензинови през януари тази година.

norwayelectrics2
norwayelectrics2

Значи стратегията работи.

В момента електрическите автомобили в Норвегия определено печелят с класическата си бензинова конкуренция. И изглежда, че ще остане така още известно време. Други страни, включително Полша, могат да се поучат от подхода на Норвегия.

Норвегия е нещо като "тестова страна" за нови електрически автомобили за много автомобилни производители и компании. До 2025 г. Норвегия иска да стане лидер в електрическите автомобили с подкрепата на най-големите марки.

Ще успее ли? В момента всичко е на път.

Популярна тема