НАСА показва снимки, от които настръхват. Ето как тренират астронавтите

Съдържание:

НАСА показва снимки, от които настръхват. Ето как тренират астронавтите
НАСА показва снимки, от които настръхват. Ето как тренират астронавтите
Anonim
НАСА
НАСА

Изключително обучение.

Нови снимки, споделени от НАСА, показват как Американската космическа агенция подготвя и обучава своите астронавти. На пръв поглед снимките изглеждат малко плашещи

Какво виждаме на тях? Въпросните изображения показват гигантски воден резервоар в Лабораторията за неутрална плаваемост на НАСА в Хюстън. В "облачната" светлина можем да видим две фигури на повърхността, която се предполага, че е нещо като реплика на Луната.

Астронавтите трябва да са устойчиви на стрес и страх

Резервоарът за вода е конструиран и проектиран да имитира условията, които астронавтите ще изпитат по време на първата пилотирана мисия до южния полюс на Луната. Всичко това, разбира се, като част от проекта Artemis (който, за съжаление, засега се забавя).

Какво учат американските астронавти в резервоар за вода?

Дизайнът позволява на обучаемите да усещат условия на гравитация, подобни на тези на Луната. Лошото осветление пресъздава условията на Южния полюс на нашия естествен спътник. Слънчевата светлина се появява само на няколко градуса над хоризонта на това място.

nasatraining2
nasatraining2

Тестовете, извършени от НАСА, включват изключване на всички светлини в съоръжението, инсталиране на черни завеси по стените на басейна и използване на мощна подводна лампа за възпроизвеждане на реалните условия на Луната. Астронавтите са се научили да събират проби от лунен реголит с различни инструменти. От НАСА провериха и как хората се справят с проверката на спускаемия модул и… забелязването на американския флаг. Е, не можеше да липсва.

Защо НАСА се интересува от Южния полюс на Луната? Главно защото съдържа лед и може да бъде богат и на други ресурси. Освен това е напълно неизследван свят, който сам по себе си е достатъчно вълнуващ.

НАСА планира да постави астронавти и първата жена на лунната повърхност като част от мисията Artemis III. Това ще се случи около 2025 г.

Популярна тема