Пуснат Amarok 2.2 Sunjammer

Пуснат Amarok 2.2 Sunjammer
Пуснат Amarok 2.2 Sunjammer
Anonim
Image
Image

Разработчиците на проекта Amarok само няколко седмици след пускането на първата бета версия пуснаха окончателното издание на аудиоплейъра за KDE.

Amarok 2.2 се завръща с практически нов облик. Вече има ново оформление на браузъра отляво и по-лесен начин за навигация в горната част, използвайки оформление „трохи от хляб“. Всички елементи, браузъри, контекст и плейлист са изпълними уиджети, които могат да бъдат зададени според вашите предпочитания (групиране, изтриване, размер и т.н.).

Плейлистът е претърпял основен ремонт и се завръща с много нови функции, позволяващи ви да сортирате и разбърквате съдържанието му. Редакторът за оформление на списък има три различни предварително дефинирани модела и ви позволява да създадете свой собствен, който можете да запазите. По този начин плейлистът може да показва само желана от потребителя информация. Двойното щракване върху песен ви позволява да редактирате етикети директно от плейлиста за лесно коригиране и оценка на грешки.

Image
Image

Amarok 2.2

Оформлението на контекста също е подобрено. Връща се с автоматично преоразмеряване на отделни аплети. Новият аплет за снимки показва снимки на изпълнители, а аплетът за видео намира видеоклипове, свързани с текущия изпълнител. Аплетът на Wikipedia е разширен с възможност за промяна на езика на показваното съдържание въз основа на системния език.

Колекцията е претърпяла много промени и поправки: сканирането е коригирано, сега е много по-бързо и по-точно, импортирането на база данни от Amarok 1.4 е подобрено, можете също да използвате външна MySQL база данни. След като поставите компактдиск в устройството, съдържанието му ще се покаже в браузъра за колекции, което ви позволява директно да възпроизвеждате или копирате съдържанието във вашата локална колекция. Този принцип работи и за мобилни устройства: UMS устройствата се показват в браузъра за събиране, различни други плейъри също.

Amarok 2.2 бележи началото на поредица от версии 2.2.x, които ще се фокусират върху подобряването на вече направеното, вместо да добавят по-големи нови функции. Всяка следваща версия ще бъде пусната след около 6 седмици и ще донесе корекции и подобрения, както и някои нови функции. Компилирани двоични файлове са достъпни за много популярни дистрибуции: (K) ubuntu, openSUSE, Fedora, Debian, Mandriva Linux, Gentoo, Arch, Ark Linux, Pardus и др. Ако се интересувате, моля, посетете уебсайта на производителя. Пакетите с изходен код могат да бъдат изтеглени от това място.

Популярна тема