Windows 7 с троянски коне безплатно

Windows 7 с троянски коне безплатно
Windows 7 с троянски коне безплатно
Anonim
Image
Image

Хакери в търсене на нови жертви в P2P мрежата пуснаха инсталационния файл на Windows 7, заразен със задни вратички и руткитове. Киберпрестъпниците, които се намесват в структурата на системата, не се ограничават до добавянето на един тип заплахи. Създаденият файл позволява да бъде заразен с хиляди различни вируси и троянски коне, което улеснява атаката.

Разпространението на злонамерени програми под прикритието на Windows 7 гарантира на хакерите богата реколта. Фалшивият инсталатор вече е намерил пътя си до много потенциални жертви. Интернет потребителите, които са изтеглили файла, не трябва да го инсталират. Работата на компютър със заразена система не само дава възможност за кражба на лични данни, но също така представлява заплаха за други интернет потребители. Без да се вземе предвид най-важният факт - нарушаването на авторските права.

Томаш Замарлик от G Data: „Това не е първият път, когато злонамерени програми се разпространяват по този начин. Повечето от пиратските версии, които можем да намерим в мрежата, се споделят от онлайн престъпници с цел разпространение злонамерен софтуер. Този път хакерите отново демонстрираха хитростта си и Windows 7 е наистина популярна тема, която предоставя широк кръг от заинтересовани хора. Същата процедура видяхме при излизането на FF 3.5. Мащабът обаче беше много по-малък."

Към днешна дата знаем от неофициални източници, че около 80% от нелегално споделените инсталации на новата операционна система Windows 7 в p2p мрежи имат пришит шпионски софтуер.

Наблюденията и докладите на G Data показват, че интернет престъпността набира скорост през последното тримесечие на 2009 г. Тази ситуация се повтаря всяка година, но експертите от G Data Software информират, че тази година броят на заплахите ще бъде рекорден. Те също така ви насърчават да защитите компютрите си с антивирусен софтуер, като подчертават, че трябва да обърнете внимание на действителната им ефективност в борбата със заплахите.

Популярна тема