RealPlayer ще записва видеоклипове

RealPlayer ще записва видеоклипове
RealPlayer ще записва видеоклипове
Anonim
Image
Image

RealNetworks скоро ще пусне нова версия на своя плейър, която ще позволи на потребителите да записват на диск видео поток от сайтове като YouTube, MySpace, Soapbox, Revver и други.

Новият RealPlayer трябва да предлага много лесно запазване на видео поток с едно кликване. Нещо повече, трябва да ви позволява да изтегляте няколко потока едновременно. Потребителят ще може да започне изтеглянето по средата на гледането на филма, но целият файл ще отиде на неговия компютър. Изтегленото съдържание може да бъде записано на диск с помощта на RealPlayer.

Ще има още новини в плейъра. Първо, той ще бъде съвместим с Windows Media, Flash и QuickTime формати. Той също така ще включва функцията Споделяне с приятел, която ви позволява да изпратите на приятелите си източника, от който сте изтеглили филма. Предстои подобряване на външния вид и улесняване на инсталационния процес. Плейърът ще е съвместим с IE и Firefox. Следващия месец ще има бета версия за Windows, последвана от версия за Mac OS X.

Трябва да се отбележи, че новият RealPlayer няма да може да изтегля DRM защитен видео поток. Независимо от това, възможността за запис на видеоклипове, например от YouTube, може да предизвика сериозни съмнения както сред доставчиците на съдържание, така и сред операторите на уебсайтове, предлагащи видеоклипове.

Създателите на филми и телевизия вече са чувствителни към YouTube и виждат YouTube като заплаха за собствените си печалби. Ако освен това интернет потребителите ще могат да теглят видеоклипове, може да се очаква да има още спорове като този между Viacom и Google. Освен това някои продуценти може да спрат да виждат YouTube като чудесно място за популяризиране.

Операторите на социалните мрежи, предлагащи видеоклипове, също няма да останат доволни. Вярно е, че наличните в тях материали могат да се гледат безплатно, но потребителите, посещаващи уебсайта, генерират печалби чрез реклама. От само себе си се разбира, че новият RealPlayer може да постигне тези печалби.

Анализаторите смятат, че новият плейър RealNetworks би бил приемлив, ако сайтовете за социални мрежи могат значително да намалят броя на видеоклиповете в нарушение. Що се отнася до опитомяването на операторите на сайта, RealNetworks може да се опита да подпише споразумения с тях, които ще споделят част от приходите от споделянето на плейъра. Сега обаче никой не говори за подобни споразумения.

Популярна тема