EMI излиза с YouTube

EMI излиза с YouTube
EMI излиза с YouTube
Anonim
Image
Image

Споразумение между компании, музикален продуцент и популярна онлайн видео услуга ще позволи на потребителите на последната да гледат музикални видеоклипове. Както пише BBC, това означава, че и четирите големи музикални компании вече са партньори на YouTube (с изключение на EMI са Warner Music Group, Universal Music Group и Sony BMG Music Entertainment). Сред артистите, които благодарение на споразумението могат да намерят пътя си към YouTube, са наред с други Дейвид Боуи, Coldplay, Fatboy Slim, Gorillaz и Нора Джоунс.

Споразумението може да позволи на интернет потребителите, ползващи YouTube, да използват записите, предлагани от EMI, по друг начин. Лейбълът обяви работа в тази област с Google и опит за разработване на бизнес модел, който ще позволи на потребителите да включат EMI съдържание в своите видеоклипове.

Сделката следва поредица от съдебни дела, в които YouTube беше обвинен, че позволява на своите потребители да експлоатират незаконно защитено с авторски права съдържание. Сред съдебните дела имаше и др този от март, от Viacom, който очаква Google да компенсира над $1 милиард.

Благодарение на споразумение с EMI, също тази седмица Apple стартира услугата iTunes Plus, която ви позволява да изтегляте музика от популярен онлайн магазин, без DRM (Digital Rights Management) защита.

Популярна тема