Ден за безопасен интернет

Ден за безопасен интернет
Ден за безопасен интернет
Anonim
Image
Image

Отбелязваме Деня за безопасен интернет (SID) за трети път у нас. Създадена е по инициатива на Европейската комисия и има за цел да насърчава дейности за безопасен достъп до онлайн ресурси за деца и младежи

В Полша SID се организира от фондация Nobody's Children и NASK, институции, отговорни за изпълнението на програмата на ЕС „По-безопасен интернет“в Полша.

Местните инициативи, организирани в цяла Полша, са най-важните в целия ден за безопасен интернет. Тази година бяха предприети 384 такива инициативи, основно в начални, средни и гимназиални училища. Струва си да добавим, че избраните организатори на местни инициативи ще получат ценни награди като мултимедийни проектори и камери.

Тази година е планирано и откриването на уебсайта Helpline.org.pl - точка, предлагаща помощ за деца, родители и професионалисти в областта на интернет заплахите. От 11:00 ч. на уебсайта на DBI ще има пряко предаване на конференцията DBI 2007.

Полицията също напомни за деня на DBI. На сайта на ГПУ четем, че миналата година има много успехи в борбата със заплахите. Най-известните действия със сигурност бяха затварянето на уебсайта, популяризиращ нацистко съдържание и ликвидирането на международна група киберпрестъпници. Има и връзки към съвети за безопасност в интернет на уебсайта на главния щаб.

Повече информация за SID можете да намерите на saferinternetday.pl.

Популярна тема