Ubuntu и Linspire обединяват сили

Ubuntu и Linspire обединяват сили
Ubuntu и Linspire обединяват сили
Anonim
Image
Image

Ubuntu ще приеме Click 'N Run, Freespire и Linspire се отказват от чист Debian в полза на Ubuntu - Canonical и Linspire започват сътрудничество.

Прясно отворената система за инсталиране и управление на софтуер на Linspire, Click 'N Run, ще бъде интегрирана в Canonical от следващото издание, Ubuntu 7.04. Това ще направи Ubuntu първата дистрибуция, която ще се възползва от предложението на Linspire.

С Click 'N Run, потребителите на Ubuntu ще могат да изтеглят софтуер с "едно щракване" - отворен и комерсиален - както и затворени мултимедийни драйвери и кодеци. Това може значително да улесни процеса на "опитомяване" на системата след инсталирането, особено за нови и по-малко опитни потребители.

Важно е, че софтуерът и кодеците могат да бъдат доставени по най-законния начин - Щракнете върху „N Run“и ви позволява да закупите лиценз за избрания продукт. Внедряването на системата CNR в разпространението не означава отказ от съществуващата система apt-get; Canonical гарантира наличността на съществуващите хранилища.

„През последните няколко години Linspire усъвършенства системата за доставка на софтуер Click 'N Run“, каза Марк Шатълуърт, управляващ директор на Canonical, „Планирахме да разширим възможностите за управление на комерсиален софтуер на Ubuntu за някои време, така че е естествено да използвате решението Linspire, за да не дублирате вече свършената работа".

През второто тримесечие на тази година трябва да се състои премиерата на Freespire 2.0, вече базиран на Ubuntu 7.04. Както Freespire, така и Linspire ще продължат своята стратегия за разпространение заедно със система от търговски и патентовани драйвери и кодеци. Linspire обещава, че няма да бъде просто "Ubuntu с добавена стойност".

Новият Ubuntu - и новият Click 'N Run с отворен код - бяха обявени на 19 април.

Популярна тема