Февруарски бюлетини за сигурността

Февруарски бюлетини за сигурността
Февруарски бюлетини за сигурността
Anonim
Image
Image

От дванадесетте корекции, пуснати от Microsoft вчера, половината от грешките са маркирани като критични. Microsoft също затвори шест уязвимости, класифицирани като важни.

Мартенските бюлетини за сигурността ще бъдат пуснати на тринадесетия ден от месеца, бележките за корекции ще бъдат пуснати на 8 март.

Поправките се отнасят за Windows, Internet Explorer, Microsoft Antivirus, Office, Visual Studio.

- MS07-008: Уязвимост в HTML Help ActiveX контролата може да позволи отдалечено изпълнение на код (928843). Актуалната корекция коригира проблем в HTML Help, който може да позволи отдалечено изпълнение на код.

- MS07-009: Уязвимост в компонентите за достъп до данни на Microsoft може да позволи отдалечено изпълнение на код (927779). Корекцията коригира проблем в Microsoft Data Access Components (MDAC), който може да позволи отдалечено изпълнение на код.

- MS07-010: Уязвимост в Microsoft Malware Protection Engine може да позволи отдалечено изпълнение на код (932135). Актуалната корекция коригира проблем в механизма за защита от зловреден софтуер на Microsoft, който може да позволи отдалечено изпълнение на код.

- MS07-014: Пропуски в Office Word могат да позволят отдалечено изпълнение на код (929434). Корекцията коригира проблеми в приложението Office Word, които биха могли да позволят отдалечено изпълнение на код.

- MS07-015: Пропуски в Microsoft Office могат да позволят отдалечено изпълнение на код (932554). Корекцията коригира проблеми в Microsoft Office, които биха могли да позволят отдалечено изпълнение на код.

- MS07-016: Кумулативна корекция за сигурност за Internet Explorer (928090). Корекцията коригира проблеми в Internet Explorer, които биха могли да позволят дистанционно изпълнение на код.

- MS07-005: Уязвимост в интерактивното обучение стъпка по стъпка може да позволи отдалечено изпълнение на код (923723). Актуалната корекция коригира проблем в интерактивното обучение, който може да позволи отдалечено изпълнение на код. Необходимо е взаимодействие с потребителя, за да се използва уязвимостта.

- MS07-006: Грешка в Windows Shell може да позволи повишаване на привилегия (928255). Актуалната корекция коригира проблем в обвивката на Windows, който може да позволи повишаване на привилегиите.

- MS07-007: Userka в услугата Windows Image Acquisition може да позволи повишаване на привилегиите (927802). Актуалната корекция коригира проблем в услугата за изтегляне на изображения на Windows, който може да позволи повишаване на привилегиите.

- MS07-011: Уязвимост в Microsoft OLE Dialog може да позволи отдалечено изпълнение на код (926436). Актуалната корекция коригира проблем в Microsoft OLE Dialog, който може да позволи отдалечено изпълнение на код. Необходимо е взаимодействие с потребителя, за да се използва уязвимостта.

- MS07-012: Уязвимост в Microsoft MFC може да позволи отдалечено изпълнение на код (924667). Актуалната корекция разрешава проблем в Microsoft MFC, който може да позволи отдалечено изпълнение на код. Необходимо е взаимодействие с потребителя, за да се използва уязвимостта.

- MS07-013: Уязвимост в Microsoft RichEdit може да позволи отдалечено изпълнение на код (918118). Актуалната корекция разрешава проблем в Microsoft RichEdit, който може да позволи отдалечено изпълнение на код. Необходимо е взаимодействие с потребителя, за да се използва уязвимостта.

Популярна тема