Meta насърчава потребителите да използват Reels във Facebook

Съдържание:

Meta насърчава потребителите да използват Reels във Facebook
Meta насърчава потребителите да използват Reels във Facebook
Anonim
facebook барабани новини 1
facebook барабани новини 1

Бяха обявени редица интересни функции.

Meta току-що обяви шест функционалности, които в крайна сметка ще направят процеса на създаване на публикации в Reels на платформата Facebook по-привлекателен. Тук говорим например за подобряване на кръстосаното публикуване или за предоставяне на влиятелни лица на опция за допълнителен доход. Потребителите могат да разчитат и на нов стикер или допълнителни аналитични опции. Какво точно ще бъде въведено?

Facebook Reels с много новини

Не може да се отрече, че напоследък Facebook редовно губи активни интернет потребители(особено младите). Ето защо Meta се опитва да направи сайта малко по-достъпен - както за потребители, така и за творци. Не толкова отдавна, например, трябваше да се справим с промяна в начина, по който съдържанието се показва на мобилни устройства. Както се оказва, това е само върхът на айсберга.

Друг начин е да се увеличи популярността на формата Reels, който беше приет изключително топло в Instagram. От началото на 2022 г. кратки видеоклипове могат да се създават и във Facebook, но популярността на инструмента там явно не е достатъчна. Затова беше решено да се приложат редица интересни опции. Те трябва скоро да бъдат достъпни за всички потребители.

Първо, ще имаме стикер „Добавете свой“Позволява ви да увеличите интерактивността на публикуваното съдържание - ако вмъкнем видео / снимка с, напр., нашите растения, ще можем да добавим стикер „покажете вашите растения.“Всеки потребител може да щракне върху него и да публикува подходящ отговор на Stories с експресно темпо. Заслужава да се спомене, че информацията за това от кого сме използвали стикера ще се вижда в горната част на екрана. Досега тази функция беше достъпна само в Instagram.

Освен това системата StarsГоворим за виртуални артикули, които ви позволяват да награждавате любимите си създатели на Facebook Reels, като им давате звезди. Благодарение на това инфлуенсърите могат да разчитат на допълнителни печалби и по този начин - по-голяма мотивация да публикуват съдържание в платформата от Meta.

Най-интересната новост изглежда е подобрено кръстосано публикуванеСега е по-лесно да споделяте публикацията на Reels във Facebook, която за първи път публикувахме в Instagram. Meta иска да увеличи интереса към формата и по някакъв начин да интегрира още повече двете услуги. Това несъмнено е добра новина за разработчиците.

В допълнение, "автоматично създадени Facebook Reels"компилация от историите, вмъкнати от нас, ще бъде внедрена. Това е донякъде лесен начин да увеличите количеството на този тип публикувано съдържание. Това обаче не е изненада - Meta се фокусира върху Reels от дълго време, като леко се отклонява от формата, взет от Snapchat.

Създателите също могат да разчитат на новини в Creator Studio. Благодарение на това те ще имат още по-добра представа за статистиката на публикуваните барабани - говорим за показване на резултати като обхват, брой гледани минути или средно време на гледане.

Последната обявена функция е новите опции за ремиксиране за Facebook Reels. Сега ще бъде възможно да запишете видео отговор към филма, така че нашият материал да се показва след оригиналния.

Всички тези инструменти трябва да дебютират за всички потребители през следващите няколко седмици. Така че, ако използвате Facebook Reels, не забравяйте да проверявате редовно тяхната наличност.

Популярна тема