Бойният робот робот-куче от Русия е оборудване от AliExpress. Можете също да го купите

Съдържание:

Бойният робот робот-куче от Русия е оборудване от AliExpress. Можете също да го купите
Бойният робот робот-куче от Русия е оборудване от AliExpress. Можете също да го купите
Anonim
руско робо куче
руско робо куче

Руснаците пак излъгаха.

В средата на август необичайно куче-робот с ракетна установка RPG-26, прикрепена към гръбнака му, беше представено на руския военен панаир Army-2022. Докато първоначално изглеждаше, че оборудването, показано на кореспондента на Sputnik, наистина може да бъде способно за прецизна стрелба и въоръжаване, всичко се оказа истинска измама в руски стил. Роботизираното куче всъщност е продукт от AliExpress, който може да бъде закупен от всеки.

Руско военно куче скъпа играчка от AliExpress

Руснаците, отговорни за робота Intellect Machines M-81не скриха, че неговата демо версия използва „китайски компоненти“, но твърдят, че „скоро ще има вариант, базиран на руски компоненти“. Представителите на компанията Machine Intellect от Санкт Петербург заявиха, че машината може да играе транспортна, разузнавателна и дори бойна роля. Журналистите на Forbes посочиха, че субектът, отговорен за робота, се е появил от нищото през април тази година, изглежда няма никакъв опит в роботиката и роботът може да бъде закупен от AliExpress.

Както се оказа, руснаците са използвали Unitree Go-1 робот по време на презентацията, който може да бъде закупен на платформата AliExpress за 2700 долара (приблизително 12 400 злато) Предлага се и в официалния магазин на компанията, на този адресРуснаците са го облекли в спретната рокля, в която машината изглежда малко като нинджа. Всичко се разкрива от характерни "очи", съдържащи набор от сензори.

unitree go1
unitree go1

Китайски робот Unitree Go1, маскиран от руснаците като нинджа за презентацията.

Китайският производител на кучето робот във вторник се дистанцира от съобщенията в медиите, че продуктът му се използва за военни цели в Русия. В интервю за South China Morning Post беше съобщено, че компанията не е знаела за подобни приложения и че роботът трябва да се използва само за граждански цели.

Какво наистина направиха руснаците?

Какво правят от началото на военната си агресия в Украйна. Те се опитаха да покажат на света предполагаемата си сила. Стана както излезе. Руснаците използваха китайски робот, прикрепиха ракетна установка или нейния манекен към него и заявиха, че всичко струва 16 500 долара и ще влезе в производство "скоро".

Може би руската компания също се опитва да измами руското правителство. Аналогична ситуация вече се случи с "руските" дронове Орлан-10. Оказа се, че руските доставчици купуват китайска електроника евтино и след това я продават на армията на Руската федерация на силно завишени цени. Измамата струва на руските данъкоплатци 446 милиона рубли, или около 34 милиона злоти.

Между другото, подобна "играчка" беше представена малко по-рано от YouTuber, управляващ канала I Did A Thing. Той оборудва същия робот с пушка. Роботът едва успя да го пренесе, камо ли да го стреля - дори и на малко разстояние не успя да уцели целта точно.

I put a gun on a robot dog

I put a gun on a robot dog
I put a gun on a robot dog

Популярна тема