Една четвърт от собствениците на смартфони с Android обмислят да преминат към iOS

Съдържание:

Една четвърт от собствениците на смартфони с Android обмислят да преминат към iOS
Една четвърт от собствениците на смартфони с Android обмислят да преминат към iOS
Anonim
android-ios
android-ios

Това предполагат резултатите от едно проучване.

Вероятно повече от един собственик на смартфон с Android мисли за преминаване към iPhone и обратно. Но колко потребители на този тип устройства го обмислят и защо? Този проблем беше разгледан от Beyond Identity, който проведе проучване, посветено на него в Съединените щати.

Android срещу iOS

1003 американци участваха в проучването Beyond Identity. 505 респонденти са били потребители на Android телефони и 498 Appleтелефони. Средната възраст на анкетираните е 38 години. 61% от тях са мъже и 39% жени.

Както показват резултатите от проучване, проведено от Beyond Identity, 25% от собствениците на устройства с Android обмислят да преминат към iPhone. От тях 49% обмислят да сменят своя смартфон с iPhone поради неговото „възприемано предимство“по отношение на сигурността и поверителността. Съобщава се, че предстоящата премиера на iOS 16, въвеждаща нови функции, свързани с поверителността и сигурността, е накарала много от тях, по-точно 33%, да обмислят подобни съображения.

Какви функции за поверителност и сигурност на iOS 16 се очаква да въведе? Пример е Режим на заключване, чието активиране се предполага, че стриктно ограничава или деактивира функционалността на приложенията, уебсайтовете и самия хардуер. Неговото активиране, според Apple, е за защита на потребителя дори от най-сложните хакерски атаки.

Когато става въпрос за собственици на iPhone, тук става интересно. Това е така, защото цели 36 процента от тях мислят да преминат към Android.

iOS не е толкова безопасен, колкото го представят

Интересното е, че проучването Beyond Identity също се фокусира силно върху преживяванията на респондентите по отношение на киберсигурността. Те бяха попитани, наред с други неща, какви пробиви в сигурността са преживели на своите смартфони досега, какви данни са загубили поради пробиви в сигурността и дали са успели да възстановят тези данни.

Както се оказа, собствениците на устройства с iOS се сблъскват със зловреден софтуер, фишинг или изтичане на данни малко по-рядко от собствениците на устройства с Android. Така че изглежда, че iPhone наистина са по-безопасни от другите смартфони, но не толкова сигурни, колкото предполага Apple.

изследвания-безопасност
изследвания-безопасност

Констатации от Beyond Identity относно пробиви в сигурността.

Къде е проведено проучването има значение

Разбира се, струва си да припомним, че обсъжданото проучване е проведено в САЩ. Резултатите от същото проучване, проведено в Полша или в която и да е друга страна по света, може да са доста различни, особено след като Apple не се радва на същото признание в Полша, както в Съединените щати.

Ако обмисляте да преминете от устройство с Android към iOS, можете да прехвърлите вашите данни между тези устройства с помощта на приложението Прехвърляне към iOS Ако сте собственик на смартфон на Apple, но искате да го конвертирате в смартфон с Android, можете да прехвърлите данните си с приложението Превключване към Android

Популярна тема