Водата на Земята може да се е появила благодарение на астероидите

Съдържание:

Водата на Земята може да се е появила благодарение на астероидите
Водата на Земята може да се е появила благодарение на астероидите
Anonim
Рюгу
Рюгу

Това е посочено от някои проби.

Учените казват, че техните нови открития от проби от астероиди предполагат, че водата на Земята може да е дошла директно от астероиди. Бяха изследвани проби, събрани от японската мисия Hayabusa-2.

В официалното прессъобщение четем, че водата, една от ключовите съставки на живота на Земята, може да е дошла при нас от границите на Слънчевата система.

Hayabusa-2 дава друг интересен отговор

Наблюдението, описано по-горе, е направено от учени, участващи в анализа на проби от шестгодишната мисия Хаябуса-2 Като част от него специална сонда събра 5,4 грама скала и прах от астероида Ryugu - Hayabusa-2 изхвърли проби обратно в земната атмосфера през декември 2020 г.

Първата цел на мисията беше да събере данни, които биха позволили на учените да разберат по-добре процесите, протичащи по време на ранното формиране на слънчевата система. Нови изследвания, които постепенно започват да се появяват в публичното пространство, показват, че водата може да е дошла на Земята директно върху астероидите, ударили нашата планета. Подробна информация за това е публикувана от учените в списанието Nature Astronomy.

астероидна вода 2
астероидна вода 2

Органичните материали, открити на астероида Ryugu, са важен източник на летливи вещества според учените - тези материали може да идват извън Слънчевата система, но е малко вероятно да са единственият източник на летливи вещества, доставяни на развиващата се Земя.

Учените също теоретизират, че големите астероиди (астероиди), които са богати на вещества като водород и вода, може да са били част от причината за живота на нашата планета. Описаните вещества обикновено се съхраняват в глина. При контакт със земната атмосфера не всички от тях са имали шанс да оцелеят.

Досегашните лабораторни анализи не само показват, че Ryugu е добър пример за незамърсен извънземен материал, но също така показват, че самият астероид съдържа органичните материали, необходими за създаването на ДНК.

Дължим ли всичко на извънземните, които удариха нашата планета - преди животът да се появи на нея?

Вероятно ще разберем само с времето.

Популярна тема