Изтекоха данни на лица, докладващи за нередности по река Одра

Съдържание:

Изтекоха данни на лица, докладващи за нередности по река Одра
Изтекоха данни на лица, докладващи за нередности по река Одра
Anonim
изтичане на морбили
изтичане на морбили

И това е вашето съвпадение.

Журналисти от услугата lwówecki.info разгласиха случая с предполагаемия разлив, който се случи във връзка с нашумелия случай относно мъртвата риба в Одра и състоянието на замърсяване на тази река. Според източника Главната инспекция по опазване на околната среда е трябвало да предостави данните на лицата, докладващи за нередности в случая с река Одра, включително съдържанието на техните писма! Съобщава се, че не само имената, фамилиите и електронните адреси на засегнатите граждани, но и техните телефонни номера и точните адреси на местоживеене са попаднали в чужди ръце.

Изтичане на данни в случая с река Одра

Порталът Lwówecki.info публикува фрагменти от кореспонденция с цензурирани лични данни. Според информацията на журналисти, това може да бъде изпратено до всички сигнализиращи за нередности и други лица, свързани със случая. Ако подробностите за хората, които се оплакват от състоянието на река Одра, бъдат открити на грешен адрес, това може да помогне за отмъщение на субекти, вероятно отговорни за изхвърлянето на опасни вещества в реката, както и на тези, извършили небрежност.

Очевидно никой не е поискал данните, а служителите просто са ги предоставили в имейл. Може ли да е класически бъг с полетата Cc и Bcc?

"Как служителите от Инспекцията за опазване на околната среда гарантират, че няма изтичане на отпадъци, как не успяват да спрат изтичането на данни?"- казва информаторът цитиран от уебсайта, който влезе във владение на кореспонденцията.

Главният инспектор по опазване на околната среда, Отдел за борба с екологичните престъпления, на 16 август 2022 г. изпрати писмо до Mariusz Wojewódka, провинциален инспектор за опазване на околната среда на Долна Силезия. В него той подава заявления за намеса, подадени чрез електронния формуляр, достъпен на уебсайта на CIEP.

gios
gios

Заявленията за граждани съдържат данните на кандидатите, но съдържат и съдържанието на заявлението. Те често идентифицираха потенциални заподозрени. Lwówecki.info цитира извадки от две от жалбите:

„Обвинително пренебрегване поради неефективността на изследванията и дейностите и пренебрегване на ранните признаци на отравяне на водата в река Одра от Провинциалния инспекторат за опазване на околната среда във Вроцлав“- пише в уведомлението до Главния инспекторат по опазване на околната среда, г-н Яцек.

"(…) Две седмици мъртва риба се носи по течението, екологична катастрофа, а нашата държава не е установила причината за катастрофата и не предприема абсолютно никакви конкретни мерки за да го предотвратим"- четем в заявлението от г-жа Моника.

gios известие
gios известие

Съобщение от един от жителите на Болеславец.

Някои писаха за фритюрник за риба, който изхвърля рибни отпадъци в реката, други предполагаха, че пътната сол може да е виновна за екологичната катастрофа, трети писаха за подозрения за една от компаниите, работещи във Вроцлав.

Не е известно кой е чел "анонимните" доклади

Тъй като журналистите от услугата lwowecki.info имат достъп до докладите, не е известно кой друг ги е видял и имал възможност да ги прочете. Анонимен читател на уебсайт изпрати имейл до неговия адрес със списък от 10 примерни приложения.

А какво ще кажете за този CIEP?

„Благодарим ви, че съобщихте информацията. Случаят беше прехвърлен на съответната организационна единица на Главния инспекторат по опазване на околната среда за допълнително изясняване.“- каза Пьотр Косиец от Кабинет на генералния директор на Главна инспекция по сигурността Околна среда.

Може би скоро ще разберем повече за това. Няма съмнение, че подобни инциденти значително подкопават доверието в държавата. Както можете да видите, хората, които искат да останат анонимни, не могат да разчитат на анонимност.

Популярна тема