1, $53 милиарда глоби за MS

1, $53 милиарда глоби за MS
1, $53 милиарда глоби за MS
Anonim
Image
Image

Ако имаше изплащане, това би било най-голямото обезщетение за нарушение на патент в Съединените щати. Засега, след решението на федералното жури, Alcatel-Lucent може да се почувства победител, обвинявайки Microsoft в незаконно използване на MP3 технология. Нарушените патенти засягат методите за кодиране на M P3 файлове и тяхното възпроизвеждане. Тези решения трябваше да бъдат доставени на операционната система Windows, оттук и огромният мащаб на компенсацията.

Според Microsoft наказанието е неоснователно и компанията е получила лиценз за използваните технологии от германската група Fraunhofer за 16 милиона долара. Според нея решението не е основано на факти. Microsoft също подозира, че това може да отвори пътя за Alcatel-Lucent да съди повече компании, които са закупили правата върху MP3 технологията директно от германците. Microsoft не изключва обжалване.

Един милиард и половина долара, въпреки огромната сума на тази сума, е очевидно по-ниска от това, което заплашваше Microsoft по-рано. Тогава беше 4,5 милиарда долара. Значителното намаление на компенсацията е резултат от това, че действията на Microsoft се считат за неумишлени.

Сред компаниите, лицензиращи MP3 технологията, са наред с други Apple, Intel и Texas Instruments. Не се знае дали ще бъдат съдени.

Популярна тема