Google поглъща конкуренцията

Google поглъща конкуренцията
Google поглъща конкуренцията
Anonim
Image
Image

Всеки интернет потребител е наясно кой царува върховно на пазара на търсачките. Изследвания на три независими компании потвърдиха, че Google е безспорен лидер в САЩ. Microsoft има най-много поводи за оплакване.

Търсачката, стартирана през 1996 г. от Лари Пейдж и Сергей Брин, отново надмина конкуренцията. Според изследователската компания Nielsen / NetRatings през януари 2007 г. 53,7% от всички интернет заявки са изпратени до Google (според comScore това е 47,5%).

И в двата случая Google отбеляза нарастване на пазарния дял, само проучването на Net Applications показва лек спад в трафика от 71,3% през септември 2006 г.до 70, 4% през януари тази година. - съобщава услугата Ars Technica. Въпреки това, през 2006 г., също и в случая на статистиката на Net Applications, имаше ясно увеличение на дела на Google на пазара на търсачки.

За сравнение, най-опасният конкурент, Yahoo, обработи 22,7% от заявките от хора, търсещи в глобалната мрежа (comScore: 28,1%, Net Applications: 15,7%). Третото място отиде при търсачката MSN на Microsoft, а AOL и Ask.com са в опашката на групата.

Нищо не показва отслабване на позициите на Google в близко бъдеще, още повече, че динамично развиващият се лидер непрекъснато "краде" потребители от други търсачки.

Изглежда, че Microsoft има най-много да се оплаква. Въпреки вложените пари и модификацията на търсачката и интерфейса, MSN регистрира през 2006 г. над 45% спад в броя на запитванията (данни по Net Applications). Статистиката на други изследователски компании е по-благосклонна - те показват около 20% спад в използването на продукт на Microsoft.

Само второ място в класацията - Yahoo излиза със защитна ръка от сблъсъка с Google. През 2006 г. той запази своя процент от пазара горе-долу на същото ниво. Липсата на загуби обаче не може да бъде причина за удовлетворение за търговците на Yahoo, тъй като мярката за успех е нарастването на броя на потребителите.

Монополизацията на пазара на търсачките не е негативно явление, стига да не спира търсенето на нови решения. Наблюдавайки развитието на Google, аз съм убеден, че не сме застрашени от стагнация.

Популярна тема