Играли сте - не шофирайте

Играли сте - не шофирайте
Играли сте - не шофирайте
Anonim
Image
Image

Need For Speed събужда опасна уланска фантазия на пътя? Игрите могат да накарат младите шофьори да карат колите си по-бързо. Оказва се, че играенето на игри с "кола" може да има опасно въздействие върху поведението на водачите, след като са седнали зад истински волан в истинска кола.

Изследване на BSM (British School of Motoring) показа, че повече от една трета от младите шофьори могат да натиснат педала на газта, след като играят игри с коли на компютърни екрани. 27 процента от анкетираните шофьори на възраст 16-24 години признават, че след прегледи с игри решават да карат по-рисково.

За целите на британското изследване са интервюирани 1000 шофьори. Представители на BSM потвърдиха, че има връзка между игрите и опасния начин на шофиране.

Една четвърт от респондентите признават в анкетата, че когато шофират кола, се чувстват като в компютърна симулация. Повечето от тези фантазии, припомня BBC, бяха мъже. Повече от една трета от анкетираните вярват, че играта на игри с коли може да помогне за придобиване на умения, които могат да бъдат полезни при реално шофиране, и тяхното влияние върху рефлексното обучение често се споменава тук.

Популярна тема