Собствена система на USB памет

Собствена система на USB памет
Собствена система на USB памет
Anonim
Image
Image

VMware пусна функция в софтуера ACE 2, която ви позволява да поставите неговата виртуална системна среда на USB памет. Това може да бъде особено полезно за хора, които не носят лаптоп със себе си, но биха искали да имат достъп до своите ресурси на няколко настолни компютри.

Функция, наречена Pocket ACE, е добавена към ACE 2, публичната бета версия на която беше представена вчера. Програмите ACE са известни на пазара от две години и позволяват създаването на виртуални машини за голям брой потребители

VMware Pocket ACE ви позволява да запазвате произволен брой изображения на виртуална машина на USB устройство. След това можете да ги стартирате директно от устройството, като го включите в свободен слот. Изображенията съдържат безплатната версия на VMware Workstation 6.0, която се инсталира автоматично при зареждане на изображението на машината. Самото изображение е инсталационна програма за Windows.

Производителят явно се надява, че подобни решения ще допринесат за популяризирането на виртуални машини не само на сървъри, но и на настолни компютри. Важно е, че възможностите на днешния хардуер наистина отварят персоналните компютри към пазара на виртуализация.

Самата идея за преместване на компютърни ресурси към USB памет не е нова. През септември миналата година RingCube разработи софтуер, който прави това възможно.

Струва си да добавим, че новата версия на ACE включва и компонента VMware ACE Management Server. Той дава възможност на системния администратор да контролира дистанционно защитата, софтуерните актуализации и виртуалните програми, работещи на настолни компютри.

Окончателната версия на продукта ще бъде налична през второто тримесечие на тази година.

Популярна тема