IE7 не може

IE7 не може
IE7 не може
Anonim
Image
Image

Microsoft увери, че 7-та версия на браузъра ще въведе много иновации и удобства за интернет потребителите. Това трябваше да бъде началото на възстановяването на пазара от Microsoft, междувременно, против волята на гиганта, интернет потребителите все по-често избират конкурентни програми.

Разбира се, все още има значително предимство на браузърите Internet Explorer на пазара, но от много месеци тази програма е в постоянна низходяща тенденция. Не помогна дори пускането на новата, подобрена версия на Internet Explorer 7.

През февруари, според статистиката на Net Applications, семейството браузъри IE загуби още 0,66% и остана начело с 79,09% пазарен дял. Най-сериозният съперник на Microsoft, Mozilla Firefox, нарасна с 0,51%, достигайки най-високата си стойност от 14,18% пазарен дял.

Трето място в класацията Net Applications, с дял от 4,85%, заема браузърът Safari, който продължава да показва стабилна възходяща тенденция.

Съществува също забележима низходяща тенденция в използването на фамилията браузъри на Microsoft сред полските интернет потребители - според статистиката, предоставена от Ranking.pl. Браузърът от Редмънд миналата седмица имаше само 62,5% от пазарния дял. Семейството на Firefox, което набира все по-голяма популярност, остава на второ място - през последната седмица на февруари 2007 г. вече е използвано от 29,5% от полските интернет потребители. Третата позиция от много месеци принадлежи на Opera, която наскоро се забави малко и се задържа на подобно ниво от няколко месеца - наскоро 6,8%.

Както можете да видите, въвеждането на Internet Explorer 7 не промени тенденциите, нито на световния пазар, нито на полския пазар. Скоро интернет потребителите ще могат да използват нова версия на Firefox с работното име Gran Paradiso. В този случай не трябва да очакваме обръщане на пропорциите, а по-скоро консолидиране на все по-силна позиция на продуктите от конюшнята на Mozilla Corporation

Gran Paradiso, бъдещият Firefox 3.0 е първият браузър на Mozilla, преминал успешно теста Acid2, разработен от организацията WaSP. Този тест е предназначен да отговаря на интернет стандартите, създадени от W3C, като коректността на CSS интерпретацията или прозрачността на-p.webp

Експертите по темата знаят много добре, че тестът на IE7 преминава зле. Освен това програмата на Microsoft има проблеми с обработката на рамки, което е недопустимо в напредналите браузъри, за които IE7 се смята от гиганта от Редмънд. Ето защо е трудно да се предвиди светлото му бъдеще и може спокойно да се каже, че все още не може да се справи с конкуренцията, а високата си позиция дължи единствено на популярността на системата, в която е уеб браузър по подразбиране.

Популярна тема