Google лови риба в Краков

Google лови риба в Краков
Google лови риба в Краков
Anonim
Image
Image

Вие избирате върху какво искате да работите, 20% отделяте време за собствените си идеи и ако вашите решения работят - стотици милиони интернет потребители ще се възползват от тях. Това са перспективите пред ИТ специалистите от Краковския център за изследване и развитие Google в Краков. И въпреки високите изисквания, не се оплаква от липсата на оферти.

Интернет гигантът от Mo untain View, който включва най-популярната търсачка в света (61 процента от всички заявки), реши миналата година да открие един от 31 изследователски центъра в Краков. Американците оцениха уменията на полските ИТ специалисти - 11 от 100 финалисти на миналогодишното състезание Google Code Jam дойдоха от Полша, както и трима от петимата победители в европейското издание на нашето състезание - подчертава Грег Бадрос, инженерен директор в Google Inc. Бадрос дойде в Полша, за да провери на какъв етап е изграждането на центъра в Краков. Негов директор е Wojciech Burkot: - Инженерите ще решат какво ще правят - казва той. - Нямам начин да ги привлека към проект, ако изберат нещо друго.

Какъв проект би принудил служителите си да направят? И Буркот, и Бадрос избягваха този въпрос като чума. Неофициално научихме, че Google иска да разработи търговски приложения за Google Maps и Google Earth в Краков. - Има и идея за продукт, който ще бъде изобретен и разработен в Полша - казва мистериозно Буркот. Засега под негово ръководство работят десетина души, избрани измежду няколкостотин кандидати. Колко още ще си намери работа в Краков? - Ще приемем всеки, който отговаря на нашите критерии. Дори хиляда души, ако намерим толкова - оптимистично уверява Бъркот. Няколко десетки IT специалисти имат реален шанс за кариера в центъра на Google в Краков.

Популярна тема