Android 13 направи своя дебют неочаквано. За сега на смартфони Pixel

Съдържание:

Android 13 направи своя дебют неочаквано. За сега на смартфони Pixel
Android 13 направи своя дебют неочаквано. За сега на смартфони Pixel
Anonim
Android 13
Android 13

Какви устройства са следващите на опашката?

Имам впечатлението, че Android 12 имаше премиерата си едва вчера, а междувременно стабилната му версия официално получи Android 13 Да, точно сега се случи. Изненадващо рано, нали? Тази новина обаче се отнася само за смартфони Pixel, т.е. официални устройства на Google. Какво предлага Android 13 и кога ще се появи на други устройства? Вижте сами.

Android 13 - премиера

Android 13 е тестван за няколко повече от шест месеца, тъй като от февруари т.г. Тестовете му обаче започнаха толкова рано, че можеше да се очаква по-ранен дебют на стабилната версия на Android 13. Този дебют най-накрая се състоя. От днес Android 12 на избрани смартфони Pixel може да се актуализира до Android 13.

Google пусна Android 13 на всички смартфони Pixel, пуснати на пазара в края на 2019 г. или по-късно. Говорим за следните модели:

  • Pixel 4
  • Pixel 4a
  • Pixel 5
  • Pixel 5a
  • Pixel 6
  • Pixel 6 Pro
  • Pixel 6a

Ако имате някое от тези устройства, вероятно вече можете да изтеглите актуализацията на операционната система на него. Можете да намерите опции за актуализиране на софтуера в настройките на вашия смартфон.

Android 13 - Функции

За Android 13 не се говори толкова шумно, колкото за Android 12. Така че вероятно не знаете какви промени и новости във връзка с Android 12 предлага Android 13. Няма твърде много от тези промени, но все пак си струва да кажем нещо за тях. На първо място, Android 13 леко допълва и организира новините, въведени от Android 12. Следователно, той разширява обхвата от Material Youцветови схеми, които потребителят може да използва. Android 13 ви позволява дори да създадете монохромна тема.

Android 13 Official Release: All New Changes & Features

Android 13 Official Release: All New Changes & Features
Android 13 Official Release: All New Changes & Features

Android 13 също е нов медиен плейър, чийто външен вид се адаптира към възпроизвежданата музика или подкасти. Например, когато слушате музика, ще видите обложка на фона на плейъра от албума, от който е песента, и лентата за възпроизвеждане ще "танцува".

Освен това Android 13 ви позволява да зададете различен език в системата на смартфона и друг във всяко приложение. Научете повече за функциите на Android 13 в Google Pages.

Android 13 ви позволява да зададете глобалния език и езика на конкретно приложение.

Android 13 – кога ще бъде наличен на други устройства?

Според гиганта от Mountain View тази година Android 13 трябва да дебютира на устройства от компании като Asus,IQOO,Motorola,OnePlus,Oppo,Realme,Samsung,Sharp,Sony,Tecno,Vivo иXiaomi Много от тях вече участват в програмата за бета тестване на Android 13.

Вероятно най-бързият Android 13 ще се появи на устройства на Oppo и Samsung. Oppo планира събитие на 18 август, като част от официалното представяне на ColorOS 13, базирана на Android 13. ColorOS 13 трябва да се появи на устройствата Find N, Find X5, Find X5 Pro и новия Reno8. Samsung тества от седмици и тества своя Android 13 One UI 5 за смартфони Galaxy S22.

Популярна тема