Илон Мъск пише за закупуването на Манчестър Юнайтед

Съдържание:

Илон Мъск пише за закупуването на Манчестър Юнайтед
Илон Мъск пише за закупуването на Манчестър Юнайтед
Anonim
Илон Мъск Манчестър Юнайтед
Илон Мъск Манчестър Юнайтед

И той бързо отрича съобщението си.

Илон Мъск обича да вдига много шум около себе си, защото това просто се отплаща в света. Един туит на ексцентричния милиардер, главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, му позволява да направи състояние в криптовалути или да управлява цената на акциите си, което Мъск желае да използва. Този път бъдещият собственик на Twitter реши да обяви на света, че иска да купи известния футболен клуб Манчестър Юнайтед. Милиардерът, напълно наясно с последствията от действията си, сега се опитва да се обясни.

Илон Мъск ще купи Манчестър Юнайтед? В никакъв случай

Манчестър Юнайтед е зад върха си. След ерата на сър Алекс Фъргюсън последваха слаби години за клуба. За последните 10 години отборът смени треньора си осем пъти. Този сезон във Висшата лига за титулярния клуб също не започна добре. Известна надежда има в дълбоки промени в управленската структура. Надежда за глътка свеж въздух даде Илон Мъск.

Илон Мъск обяви сякаш нищо друго, че иска да купи Манчестър Юнайтед.

"Купувам Манчестър Юнайтед. Няма за какво"- написа той.

Отборът от Северна Англия има над 32 милиона последователи в официалния си Twitter акаунт. Туитът на Мъск за намерението да закупи клуба спечели над 500 000 харесвания само за шест часа.

Вероятно най-богатият човек в света каза във вторник, че просто се шегува. Той обяви това в отговор на туита на профила на собствениците на Tesla в Силиконовата долина.

Той бързо написа, че ако иска да купи клуб, ще купи Манчестър Юнайтед. Твърди се, че това е любимият му отбор от детството.

Феновете на Манчестър Юнайтед по-рано призоваха Мъск в Twitter да обмисли закупуването на клуба, оплаквайки се, че той е силно недостатъчно инвестиран. Юнайтед не е печелил титлата в Английската лига от треньора сър Алекс Фъргюсън през 2013 г.

Мъск е циничен и пресметлив

Шегата на Мъск вероятно е забавлявала само него, а действията на компании, свързани с него, са реагирали незабавно. Инвеститорите явно бяха раздразнени от друга игра, като временно понижиха оценката си.

Това не е първата шега на Илон Мъск, който вече беше наказан през 2018 г. за подобни туитове, които биха могли да повлияят на цената на акциите му.

Преди време Мъск обяви на света, че купува Twitter за $44 милиарда, след което неочаквано обяви, че се оттегля от това решение. Анулирането на договора за покупка на Twitter доведе до правна биткапо линията Twitter-Musk, която трябва да приключи в неопределено бъдеще.

Популярна тема