UOKiK предупреждава срещу IM Academy. Компанията е обвинена в управление на финансова пирамида

Съдържание:

UOKiK предупреждава срещу IM Academy. Компанията е обвинена в управление на финансова пирамида
UOKiK предупреждава срещу IM Academy. Компанията е обвинена в управление на финансова пирамида
Anonim
аз съм финансова пирамида на академията
аз съм финансова пирамида на академията

Хиляди поляци вече са го хванали.

Финансовите пирамиди в Полша бяха изключително популярни в Полша, особено в началото на века. Сега чувате за тях по-рядко, но това не означава, че не съществуват. Напротив. Със сигурност приятел от училище, с когото не сте разговаряли дълги години, е писал на много от вас, предлагайки най-добрата сделка в живота ви. Бизнес оферта. Интересна и модерна форма на доходи. Среща. Това е, което членовете на IM Academy, според Службата за защита на конкуренцията и потребителите (UOKiK), вярват, че работят по този начин.

UOKiK предупреждава срещу IM. Academy

Компания Международни пазари на живоот Ню Йорк управлява платформата на академията от дълго време, също и в Полша. Той продава така наречените образователни пакети, насочени към обучение на купувачите в областта на финансите и електронната търговия. Според UOKiK това всъщност е замаскирана финансова пирамида.

Достъп до учебни материали за разход от 234, $ 95 за първия месец и 174, $ 95 през следващите месеци. IMLобаче предлага партньорска програма, която ви позволява да въвеждате нови членове в системата и да се възползвате от нея. Следва да подпишете т.нар Споразумение за незабавни съобщения със собственик на независим бизнес и заплащане на месечна такса от $16,71.

Вероятно вече сте се досетили, че приходите на членовете на програмата се осигуряват от други членове, наети от тях. Ясно е, че набирането е движещата сила на програмата, а обучението е само фон тук, за да се избегне интересът на правоприлагащите органи. Образователната дейност тук е само инцидентна.

"Предупреждавам потребителите за платформата на академията. Обвиних компанията, която я управлява, че е създала, управлявала и популяризирала промоционална система от пирамидален тип. Това е забранено от закона като нечестна пазарна практика Анализът на събраните материали, включително сигнали, сочи, че организаторът на системата и хората, популяризиращи платформата на Академията, са насочени предимно към маркетинг и привличане на нови членове, докато образователната дейност е „странична“и има за цел да създаде вид на законност на проекта и един вид маскиране на действителната цел, която е да се съберат пари от потребителите на платформата " - казва Томаш Хростни, президент на Службата за конкуренция и защита на потребителите.

"Тези видове системи се нуждаят от непрекъснат, лавинообразен поток от нови членове и техните пари. В дългосрочен план това не е възможно - тогава такава система се срива и потребителите губят пари. Съществува сериозен риск и това да е така, оттук и издаденото потребителско предупреждение " - добавя президентът на UOKiK.

Финансови пирамиди - за какво да внимавате?

Схемата винаги е една и съща. Обещанието за печалба или други ползи зависи от въвеждането на нови хора в системата, а не от продажбата на продукти (както в случая с MLM Avon и други подобни). Финансовите пирамиди са маскирани като "печелене в интернет", "печелене у дома", "инвестиции", "рекламни платформи" и "програми".

Схемата на работа на пирамидалната системае следната: депозирате пари, препоръчвате други хора и получавате възнаграждение за въвеждането им. Идва от дарения от хора, които пряко или косвено сте препоръчали. Ето как вие, вашите приятели и познати финансирате системата.

С времето всяка такава система трябва да се срине, защото парите, които не са инвестирани в активи, не носят печалба. Системата работи, докато има повече хора, които се присъединяват към системата.

Създаването, управлението или популяризирането на промоционална система от пирамидален тип се наказва с глоба до 10 процента от годишния оборот на предприемача.

Популярна тема