Chrome с пропуск в сигурността. Моля, актуализирайте браузъра си

Съдържание:

Chrome с пропуск в сигурността. Моля, актуализирайте браузъра си
Chrome с пропуск в сигурността. Моля, актуализирайте браузъра си
Anonim
Chrome
Chrome

Това е уязвимостта от нулевия ден.

Досега тази година Google вече е коригирал четири уязвимости от нулевия ден в уеб браузъра Chrome. Наскоро обаче в него беше открита пета подобна уязвимост. За щастие, той вече е решен чрез издаване на подходяща актуализация. Така че, ако държите на сигурността, не забравяйте да актуализирате Google Chrome.

Уязвимост на сигурността на Chrome

Като цяло, последната корекция за Google Chrome, променяща номера на версията на браузъра на 104.0.5112.101 / 102, въвежда общо 11 корекции на сигурността. Само една обаче се отнася до уязвимост от нулев ден, т.е. такава, която е била използвана от киберпрестъпници, преди Google да разбере за съществуването й.

Наличието на споменатата уязвимост от нулевия ден в Chrome, CVE-2022-2856, беше открито за първи път от Ashley Shen и Christian Resell от Google Threat Analysis Group. То се състоя на 19 юли. Както можете да видите, на гиганта от Маунтин Вю му отне доста време, за да отстрани проблема.

Подробности за последната актуализация можете да намерите, като отидете на този адрес. Следващата голяма актуализация на Chrome, актуализацията на Chrome 105, се очаква да дебютира след 12 дни на 30 август.

Google Chrome - Как да актуализирам? R

Какво да направите, за да актуализирате Chrome до най-новата версия? Отворете настройките на браузъра и след това щракнете върху раздела Всичко за Chrome. Ако е налична най-новата актуализация, ще видите банер с надпис Рестартиране. Кликнете върху него и вашият браузър ще бъде рестартиран и актуализиран.

хром
хром

Актуализиран до най-новата версия на Google Chrome.

Много е възможно Google Chrome преди това да се е актуализирал автоматично. Ако е така, в описаното по-горе меню ще намерите текста Имате текущата версия на Chrome над следния номер на версията: 100.0.4896.127. Не забравяйте, че можете да изтеглите Google Chrome чрез нашата софтуерна база данни.

Google Chrome 104 (Windows) - изтегляне

Google Chrome 104 (Linux) - изтегляне

Google Chrome 104 (macOS) - изтегляне

Google Chrome 104 (Android) - изтегляне

Популярна тема